ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Συνάντηση Κοτζιά - Μητροπολίτη Κύκκου - Μετά την κόντρα πέφτουν οι υπογραφές

«Με γνώμονα την αγάπη για τη μητέρα πατρίδα...»

Συνάντηση με τον Μητροπολίτη Κύκκου και Τηλλυρίας, Νικηφόρο, θα έχει αύριο το μεσημέρι στη Λευκωσία ο Υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας Νίκος Κοτζιάς, όπως ανακοινώθηκε από την Ιερά Μητρόπολη Κύκκου και Τηλλυρίας.

Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στο Μετόχι της Ιεράς Μονής Κύκκου «Άγιος Προκόπιος». Ο κ. Κοτζιάς έρχεται στην Κύπρο από το Ισραήλ όπου είχε μεταβεί για επαφές με τον Υπουργό Εξωτερικών Νίκο Χριστοδουλίδη.

Υπενθυμίζεται πως σε ανακοίνωση που εξέδωσε το ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών στις 23 Ιουλίου η Ελλάδα εξέφρασε ευγνωμοσύνη προς τον Μητροπολίτη Κύκκου και Τηλλυρίας, Νικηφόρο, "ο οποίος, ανεξαρτήτως δικαστικών διαδικασιών και με γνώμονα την αγάπη για τη μητέρα πατρίδα, αποφάσισε να προβεί στην διαδικασία εκ νέου παραχώρησης του οικοπέδου έναντι του Μετοχιού για την ανέγερση Πρεσβείας και Πρεσβευτικής κατοικίας της Ελλάδος".

Στην ανακοίνωση αναφερόταν πως "το εν λόγω οικόπεδο είχε ενταχθεί το 2012 στο Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ) προκειμένου να εκποιηθεί, κατά παράβαση της σχετικής ρήτρας σύμφωνα με την οποία η Μονή είχε αρχικά παραχωρήσει το οικόπεδο για τον συγκεκριμένο σκοπό".

Περαιτέρω, προστίθετο, "χαιρετίζουμε την απόφαση της Ιεράς Μονής να σταθεί αρωγός στην υλοποίηση του σημαντικού αυτού έργου, συνεισφέροντας ένα σημαντικότατο χρηματικό ποσό".

"Η αγάπη και η προσήλωση του Πανιερώτατου Μητροπολίτη Κύκκου και Τηλλυρίας, Νικηφόρου, και της Ιεράς Μονής της οποίας ηγείται, προς την μητέρα πατρίδα συνιστούν ένδειξη πατριωτισμού και μέριμνας για τα συμφέροντα και την ευημερία του Ελληνισμού απανταχού", κατέληγε η ανακοίνωση του ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X