ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Τράγκολας, δύτες, Πυροσβέστες και όχι μόνο στην συνάντηση με τον Αρχηγό (Pics)

Όλοι όσοι συνέβαλαν στην εξιχνίαση της υπόθεσης «Ορέστης» έλαβαν τις ευχαριστείες της Αστυνομίας

Συνάντηση με τον αρχηγό της Αστυνομίας Κύπρο Μιχαηλίδη είχαν σήμερα όλοι όσοι συνέβαλαν στις έρευνες της υπόθεσης «Ορέστης». Μια συνάντηση η οποία πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του ιδίου του Αρχηγού για να μπορέσει να ευχαριστήσει και να εκφράσει την βαθιά του ικανοποίηση προς όσους εργάστηκαν τόσο σκληρά για 72 ολόκληρες μέρες.

Ο Αρχηγός της Αστυνομίας τόνισε την ακατάπαυστη δουλειά των μελών της Αστυνομίας και κυρίως την αυστηρή προσήλωση και τον υψηλό επαγγελματισμό που επέδειξαν οι επικεφαλής και οι ανακριτές του ΤΑΕ Λευκωσίας και τους συγχάρηκε για αυτό.

«Από την όλη επίπονη και άοκνη εργασία τους, είναι αξιέπαινο το γεγονός ότι τα μέλη του ΤΑΕ Λευκωσίας, υπό την καθοδήγηση του Υπεύθυνου, Ανώτερου Υπαστυνόμου Νεόφυτου Σιάηλου και του Βοηθού Υπεύθυνου, Υπαστυνόμου Ιωάννη Γιωρκάτζιη, ακολουθώντας μία ορθότατη πορεία διερεύνησης της υπόθεσης, κατόρθωσαν και συνέλαβαν τον 35χρονο Μεταξά, μέσα σε τέσσερις μόλις ημέρες από τον εντοπισμό της σορού του πρώτου θύματος. Κατά την ανακριτική διαδικασία, έλαβαν τρεις θεληματικές καταθέσεις που οδήγησαν στην πλήρη εξιχνίαση της υπόθεσης, εξασφάλισαν υποδείξεις σκηνών, παρέλαβαν 500 τεκμήρια και έλαβαν επιπρόσθετα μέχρι και 900 καταθέσεις.»

Ακόμη συμπλήρωσε ότι η ταχεία ενεργοποίηση των μελών του Γραφείου Καταπολέμησης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και ο εντοπισμός των διαφόρων προφίλ του στα μέσα κοινωνικών δικτύων έπαιξαν καταλυτικό ρόλο στον εντοπισμό του 35χρονου. Δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει και το Τμήμα Τεχνολογικής Ανάπτυξης της Αστυνομίας που παρείχαν υπηρεσίες Wi-fi για να μπορέσει να τεθεί σε λειτουργία το sonar.

Όπως ήταν φυσικό ιδιαίτερες ευχαριστίες δόθηκαν και στα μέλη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και της ΕΜΑΚ οι οποίοι συνεργάστηκαν μαζί με ιδιωτική εταιρία Brasal Marine Service για την ανεύρεση των σορών. «Η ανθρωπιά, ο αλτρουισμός και η λεβεντιά που επέδειξαν, ήταν αξιοζήλευτη Η υπόθεση αυτή, είναι ένα ισχυρό παράδειγμα συνεργασίας της Αστυνομίας με τον ιδιωτικό τομέα και τον πολίτη.»

Δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει και τον Διευθυντή της Πυροσβεστικής Μάρκο Τράγκολα.

«Από καρδιάς επίσης, θα ήθελα να ευχαριστήσω τον αφυπηρετούντα Διευθυντή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Ανώτερο Αστυνόμο Μάρκο Τράγκολα, ο οποίος ήταν συνεχώς στην πρώτη γραμμή. Ο φίλος Μάρκος, είχε την ευθύνη του συντονισμού των ερευνών στις λίμνες, που κράτησαν από τις 14 Απριλίου μέχρι τις 12 Ιουνίου, ημέρα κατά την οποία, συγκλονισμένος ο δύτης, έφερε στην επιφάνεια τη σορό του δεύτερου κοριτσιού.»

Συνέχισε την ομιλία του ευχαριστώντας διάφορες υπηρεσίες όπως την Νομική Υπηρεσία το Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, το Τμήμα Κτηματολογίου και Χωρομετρίας το Τμήμα Γεωλογικής Επισκόπησης και την Υπηρεσία Ασθενοφόρων. Παράλληλα ευχαρίστησε τους Ιατροδικαστές και Ανθρωπολόγους όπως και τους ξένους εμπειρογνώμονες.

Επιπρόσθετα, ευχαρίστησε και το Γραφείο Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων το οποίο ενημέρωνε συνεχώς το κοινό για τις εξελίξεις.

Τελειώνοντας ιδιαίτερες ευχαριστίες έδωσε και στον Υπαρχηγό Αστυνομίας Στέλιο Παπαθεοδώρου και τον τέως Αστυνομικό Διευθυντή Λευκωσίας, Ανώτερο Αστυνόμο Νίκο Σοφοκλέους, για όλη την υποστήριξη που παρείχαν στην ομάδα, την καθοδήγηση και το συντονισμό της όλης προσπάθειας.

Τελειώνοντας με τις ευχαριστίες τόνισε ακόμη ότι θα ήταν παράληψη του να μην ευχαριστήσει τα ΜΜΕ και τους φίλους δημοσιογράφους

«Ο αγώνας που δώσατε όλοι εσείς αγαπητοί φίλοι και συνάδελφοι, για τη διερεύνηση της υπόθεσης, η διεξαγωγή των ανακρίσεων, η αξιολόγηση των τεκμηρίων στη σκηνή, η αγωνιώδης προσπάθεια μέχρι τον εντοπισμό όλων των σορών των θυμάτων και η εν τέλει τεκμηρίωση της υπόθεσης ενώπιον του Δικαστηρίου, υπήρξαν ένα είδος κάθαρσης και εξιλέωσης για την Αστυνομία, για τη Δικαιοσύνη και για την Κοινωνία μας.

Οι άνθρωποι που εργάστηκαν για την εξιχνίαση της υπόθεσης, εσείς δηλαδή που είστε εδώ σήμερα, αντικρίσατε το ειδεχθές πρόσωπο του εγκλήματος σε μια από τις πιο ακραίες εκδοχές του. Οι προσπάθειες που καταβάλατε, απαιτούσαν ιδιαίτερο ψυχικό σθένος, ζήλο και αφοσίωση στην Υπηρεσία, συνειδητοποιώντας την ελάχιστη υποχρέωση προς τους οικείους των θυμάτων. Έπρεπε να επιστρατεύσετε κάθε ικμάδα των δυνάμεών σας και να υπερβείτε τον εαυτό σας, γιατί έτσι επιτάσσει το καθήκον.

Στο σημείο αυτό, επιτρέψετε μου να αναφερθώ ονομαστικά στον καθένα ξεχωριστά και να υπογραμμίσω ότι ο ζήλος, η αφοσίωση, ο επαγγελματισμός, η ανιδιοτέλεια, το ψυχικό σθένος, το πείσμα, η υπομονή, η επιμονή, η θέληση και η δύναμη της ψυχής που επιδείξατε, λειτουργεί ως αφύπνιση για όλους. Μας κάνετε να νιώθουμε πραγματικά περήφανοι για εσάς.

Μετά από ένα δυνατό ταρακούνημα και τον συγκλονισμό μας από πιθανές παραλείψεις, λάθη, αδυναμίες ή/και πιθανούς λανθασμένους χειρισμούς από κάποιους, βρήκατε τη δύναμη να σταθείτε στο ύψος των τραγικών περιστάσεων. Θα πρέπει να πω βέβαια ότι σε κατοπινό στάδιο και ακολουθώντας τις ενδεδειγμένες διαδικασίες και εισηγήσεις θα γίνει μια άλλη επίσημη τελετή για βράβευση των συμμετεχόντων πολιτών για τη σημαντική συμβολή τους στην εξιχνίαση της πρωτοφανούς αυτής υπόθεσης.

Το έγκλημα, ακολουθεί την ανθρωπότητα ως σύμφυτο φαινόμενο. Ο αγώνας μας ως Οργανισμός Επιβολής του Νόμου είναι ασταμάτητος, αλλά θέλω να τονίσω ότι η πολιτεία μας δεν είναι απροστάτευτη. Η Αστυνομία έχει τη δύναμη να βελτιώσει την απόδοσή της, και αυτό πράττουμε. Θα συνεχίσουμε να είμαστε έτοιμοι και παρόντες και θα καταβάλλουμε συνεχώς προσπάθειες να γινόμαστε καλύτεροι, δίπλα στους πολίτες, μαζί με τους πολίτες. Γιατί το θέλουμε και το μπορούμε, γιατί ο κόσμος περιμένει πολλά από εμάς και δεν πρόκειται να τους διαψεύσουμε.

Το πόρισμα της Ανεξάρτητης Αρχής Διερεύνησης Ισχυρισμών και Παραπόνων, αναμένεται σύντομα και εμείς θα το σεβαστούμε απόλυτα. Το χρωστάμε στη μνήμη αυτών των θυμάτων και των συγγενών τους.»

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση