ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ελεύθεροι οι τέσσερις Ελληνοκύπριοι - Είχαν συλληφθεί από τις κατοχικές αρχές

Ποια η κατηγορία

Ελεύθεροι αφέθηκαν οι τέσσερις Ελληνοκύπριοι, μεταξύ των οποίων ένας ιερέας, που είχαν "συλληφθεί" το απόγευμα από τις "αρχές" στα κατεχόμενα, δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του Υπουργείου Εξωτερικών, Δημήτρης Σαμουήλ.

Ο κ. Σαμουήλ ανέφερε πως από την πρώτη στιγμή που έγινε γνωστή η πληροφορία για την παράνομη σύλληψη των τεσσάρων προσώπων, το Υπουργείο Εξωτερικών επικοινώνησε με την ΟΥΝΦΙΚΥΠ, ζητώντας περαιτέρω ενημέρωση. Πρόσθεσε πως το Υπουργείο προέβη άμεσα σε διαβήματα προς την ειρηνευτική δύναμη, ζητώντας τη μεσολάβησή της για να τερματιστεί η παράνομη κράτηση των τεσσάρων Ελληνοκυπρίων.

Νωρίτερα: 

Τέσσερις Ελληνοκύπριοι, ένας εκ των οποίων είναι ιερέας, "συνελήφθηκαν" το απόγευμα από τις "αρχές" στα κατεχόμενα, κοντά στο Οδόφραγμα του Περγάμους.
 
O Εκπρόσωπος Τύπου της ΟΥΝΦΙΚΥΠ Aleem Siddique επιβεβαίωσε ότι «υπήρξε ένα περιστατικό στη νεκρή ζώνη».


Λεμεσός - Θανατηφόρο τροχαίο: Υπέκυψε ο Φειδίας Αντωνίου


Όπως δήλωσε, «συνεργαζόμαστε με τις αρχές και από τις δύο πλευρές. Ενας ιερέας και τρία άλλα πρόσωπα συνελήφθηκαν στη νεκρή ζώνη κοντά στο Οδόφραγμα του Περγάμους».

Εξάλλου, πληροφορίες από άλλες πηγές αναφέρουν ότι η "αστυνομία" των κατεχομένων σταμάτησε για έλεγχο το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν τα τέσσερα πρόσωπα και σ’ αυτό εντοπίστηκε μία πέτρα που θεωρείται ιστορικής σημασίας και απαγορεύεται η έξοδος της από τα κατεχόμενα.


Εξαφανίστηκε η 15χρονη Μιχαέλλα (pic)


Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο ιερέας είχε αναφέρει στους «αστυνομικούς» ότι είχε πάρει την πέτρα από το κατεχόμενο χωριό του τη Βοκολίδα.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X
X