ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Σχολεία υψηλού κινδύνου: Τι θα ισχύει με τις περιφράξεις

Σεκιουριτάδες, θυροτηλέφωνα, θυροτηλεοράσεις και κάρτες εισόδου

Τα μέτρα που αποφάσισε χθες το Υπουργικό Συμβούλιο και αφορούν την ασφάλεια και υγεία στις σχολικές μονάδες, θα επιλύσουν διαχρονικά προβλήματα που αντιμετωπίζαμε, δήλωσε ο Πρόεδρος της Πρόεδρος της Παγκύπριας Συντονιστικής Επιτροπής Σχολικών Εφορειών, Ντίνος Έλληνας.

Μιλώντας στο ΚΥΠΕ, ο κ. Έλληνας είπε πως εδώ και μια εβδομάδα έχει ζητηθεί από όλες τις σχολικές εφορείες να καταγράψουν τις ανάγκες τους, ώστε να κοστολογηθεί αυτό που αναλογεί σε κάθε μια από αυτές, ενώ την ερχόμενη Παρασκευή το θέμα θα απασχολήσει σύσκεψη στο Υπουργείο Παιδείας.


Ψάχνουν τους «σεκιουριτάδες» για τα σχολεία


Από εβδομάδας, συνέχισε, θα κατανέμουμε αυτά τα κονδύλια στις σχολικές εφορείες με κατευθυντήριες γραμμές υλοποίησης τους σε σχέση με τις περιφράξεις, τα θυροτηλέφωνα και τους φύλακες ασφαλείας, σημειώνοντας πως "όλα αυτά θα γίνουν με τέτοιο τρόπο έτσι ώστε να είναι ομοιόμορφος και αποτελεσματικός ανά το παγκύπριο, από όλες τις σχολικές εφορείες".

Έχουν τεθεί χρονοδιαγράμματα υλοποίησης των έργων από τρεις μέχρι πέντε μήνες, για να δοθεί η ευκαιρία σε όλες τις σχολικές εφορείες, με διαφανείς διαδικασίες, να προχωρήσουν στην προκήρυξη προσφορών, ανέφερε ο Πρόεδρος της Παγκύπριας Συντονιστικής Επιτροπής Σχολικών Εφορειών και εξέφρασε την πεποίθηση ότι " θα είμαστε στα χρονικά πλαίσια υλοποίησης τους".

"Αντιλαμβάνεστε, είναι μεγάλα έργα με μεγάλο κόστος και με δεδομένη την αυξημένη οικοδομική ανάπτυξη στην Κύπρο, ελπίζουμε να βρούμε τους κατάλληλους εργολάβους, σε έγκαιρα χρονικά περιθώρια, για να υλοποιήσουν όλα αυτά που θα προκηρυχτούν", συμπλήρωσε.

Οι περιφράξεις και τα σχολεία υψηλού κινδύνου

Εξήγησε ακόμη πως "εκεί όπου υπάρχουν χαμηλές περιφράξεις θα υπερυψωθούν, εκεί όπου δεν υπάρχουν καθόλου περιφράξεις θα γίνουν με βάση τις προδιαγραφές που θα αποστείλουμε σε όλες τις Σχολικές Εφορείες και στη βάση του αν είναι σχολεία υψηλού κινδύνου και ανάλογα του χώρου που χρειάζεται να περιφραχθεί, η περίφραξη θα κυμαίνεται από δυο μέχρι τρία μέτρα".

Πέραν από την τοποθέτηση θυροτηλεφώνων, πρόσθεσε, θα ζητηθεί η θέση της Επιτρόπου Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, στο κατά πόσο θα μπορούν να τοποθετηθούν και θυροτηλεοράσεις , ενώ σε ό,τι αφορά τους φύλακες ασφαλείας σε δημοτικά και νηπιαγωγεία, είπε πως αυτοί θα έχουν την ευθύνη από τις 07:00 μέχρι τις 08:00, να ελέγχουν την είσοδο του οποιουδήποτε μπαίνει στο σχολικό χώρο.

"Επίσης, θα εκδοθεί κάρτα εξουσιοδοτημένου προσώπου, είτε είναι γονιός, είτε άλλος συγγενής, που θα μπορεί από τις 07:30 μέχρι τις 13:00, αν υπάρχει κάποιο πρόβλημα και θέλει ένα παιδί να αποχωρήσει από το σχολείο, να μπορεί να εισέρχεται μόνο με την εξουσιοδοτημένη κάρτα που θα εκδίδει το σχολείο, με κωδικούς και δεδομένα που δεν θα μπορούν να αντιγραφούν", είπε ο Ντίνος Έλληνας.

Ερωτηθείς σχετικά, εξέφρασε την εκτίμηση πως το κονδύλι που εγκρίθηκε είναι ικανό να καλύψει όλες τις ανάγκες που διαχρονικά είχαν οι σχολικές μονάδες σε θέματα ασφάλειας.

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X
X