ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Στους 42 σήμερα, νέα κίτρινη προειδοποίηση για αύριο

Μας καίει ο Μάιος και το μαρτύριο συνεχίζεται

Κίτρινη προειδοποίηση για εξαιρετικά ψηλή θερμοκρασία την Παρασκευή, που αναμένεται να φτάσει μέχρι και τους 40 βαθμούς στο εσωτερικό, εξέδωσε την Πέμπτη το Τμήμα Μετεωρολογίας.

Η προειδοποίηση θα ισχύσει συγκεκριμένα από αύριο το μεσημέρι μέχρι τις 16.00.

Το Τμήμα Μετεωρολογίας προειδοποιεί ότι η μέγιστη θερμοκρασία αναμένεται να ανέλθει γύρω στους 40 βαθμούς στο εσωτερικό.

Καλούνται οι πολίτες να είναι ενήμεροι για τις αναμενόμενες ψηλές θερμοκρασίες, καθώς είναι πιθανοί κάποιοι κίνδυνοι υγείας μεταξύ των ευάλωτων ομάδων του πληθυσμού, όπως για παράδειγμα ηλικιωμένοι και μικρά παιδιά, αναφέρεται.

Αναλυτικά το δελτίο καιρού

Θερμή αέρια μάζα επηρεάζει την περιοχή. Στην ατμόσφαιρα θα αιωρείται σκόνη μέχρι και την Παρασκευή.

Το βράδυ ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος αλλά παροδικά θα παρατηρούνται αυξημένες ψηλές νεφώσεις. Τις αυγινές ώρες πιθανό να σχηματιστούν τοπικά αραιή ομίχλη ή ομίχλη και χαμηλές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί και τοπικά νοτιοανατολικοί, ασθενείς 3 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 20 βαθμούς στο εσωτερικό και τα ψηλότερα ορεινά και γύρω στους 22 βαθμούς στα παράλια.

Αύριο ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος αλλά κατά διαστήματα θα παρατηρούνται μέσες και ψηλές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά βορειοανατολικοί ως νοτιοανατολικοί, ασθενείς 3 μποφόρ για να καταστούν μέχρι το απόγευμα κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, γενικά μέτριοι 4 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει στους 40 βαθμούς στο εσωτερικό, στους 35 στα ανατολικά, στους 32 στα νότια παράλια, γύρω στους 29 στα δυτικά και βόρεια παράλια και στους 28 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Αύριο βράδυ ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος αλλά παροδικά θα παρατηρούνται μέσες και ψηλές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί και στα νότια παράλια νοτιοανατολικοί, ασθενείς 3 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη.

Το Σαββατοκύριακο και τη Δευτέρα ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος αλλά κατά διαστήματα θα παρατηρούνται αυξημένες ψηλές νεφώσεις.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση το Σάββατο και θα κυμανθεί στα ίδια επίπεδα την Κυριακή, παραμένοντας ωστόσο πάνω από τους κλιματικούς μέσους όρους. Τη Δευτέρα αναμένεται μικρή άνοδος.

Πηγή: ΚΥΠΕ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X
X