ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Στο Προεδρικό οι οργανωμένοι γονείς

Διαδηλώνουν ζητώντας το άνοιγμα των Γυμνασίων

Σε εξέλιξη βρίσκεται η εκδήλωση διαμαρτυρίας των γονιών μέσης εκπαίδευσης οι οποίοι αντιδρούν σχετικά με την καθυστέρηση της επαναλειτουργίας των Γυμνασίων όπως επίσης και των Δημοτικών σχολείων στη Λεμεσό.

Οι γονείς της Μέσης Εκπαίδευσης, εδώ και αρκετές μέρες, ζητούν επιτακτικά την λήψη μιας απόφασης τέτοιας η οποία να επιτρέπει στα παιδιά τους να επιστρέψουν στα σχολεία μέχρι, το αργότερο, τις 2 Απριλίου. Ωστόσο, παραμένει το αίτημά τους για επιστροφή των μαθητών των Γυμνασίων στα θρανία ακόμα και νωρίτερα.

Των γονέων της Μέσης συμπαρίστανται αυτοί της Δημοτικής Εκπαίδευσης, καθώς νιώθουν έντονα την πίεση, εξαιτίας του γεγονότος ότι οι πόρτες των Δημοτικών σχολείων της Λεμεσού παραμένουν κλειστές για τα παιδιά τους. Όπως ανέφερε στην «Κ» ο πρόεδρος της Παγκύπριας Συνομοσπονδίας Γονέων Δημοτικής Εκπαίδευση, Σωτήρης Χριστοφή, γονείς αποτείνονται στον ίδιο για να εκφράσουν την αγανάκτησή τους, καθώς δέχονται απειλές από τις εργασίες τους, εξαιτίας του ότι πρέπει να απέχουν, για να φροντίζουν τα παιδιά τους στο σπίτι. Σε άλλη περίπτωση, ανέφερε, γονιός δέχθηκε καταγγελία από γείτονα, καθώς, μη έχοντας άλλη επιλογή, άφησε μόνο στο σπίτι το παιδί του, προκειμένου να εργαστεί.

Παράλληλα, το γεγονός ότι η εξ αποστάσεως εκπαίδευση δεν είναι το ίδιο αποτελεσματική με την εκπαίδευση με φυσική παρουσία, αυξάνει την πίεση στους γονείς οι οποίοι ανησυχούν για την μόρφωση και την αξιολόγηση των παιδιών τους. Παράλληλα, διαπιστώνουν και μια παραδοξότητα όσον αφορά στα ισχύοντα μέτρα, καθώς στην Λεμεσό, ενώ τα σχολεία δεν είναι ανοικτά, πολλοί έφηβοι συναθροίζονται σε άλλους χώρους και, ειδικότερα, όπως μας αναφέρθηκε, στις καφετέριες, οι οποίες επαναλειτουργούν, πλέον.

ΠΗΓΗ: kathimerini.com.cy

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση