ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Στο πόδι η Αστυνομία για την πρεμιέρα της πρώτης φάσης

Με 110 περίπολα και 250 αστυνομικούς «χτενίζουν» το νησί

Επί ποδός βρίσκεται από νωρίς το πρωί η Αστυνομία με 110 περίπολα ανά το παγκύπριο, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας, Χρίστος Ανδρέου, ο οποίος ανέφερε πως η Αστυνομία συνεχίζει με πιο εντατικούς ρυθμούς από σήμερα τους ελέγχους, ενόψει της πρώτης φάσης χαλάρωσης των περιοριστικών μέτρων.

Όπως διεμήνυσε δεν θα υπάρξει κανένας εφησυχασμός από πλευράς της Αστυνομίας, για να σημειώσει ότι οι έλεγχοι θα εντατικοποιηθούν και τα καθήκοντά τους θα αυξηθούν περισσότερο.

«Εμείς είμαστε εδώ για να συνεχίσουμε την αυστηρή επιτήρηση των μέτρων. Σκοπός μας πάντα είναι η δημόσια υγεία και η ασφάλεια. Επικουρούμενοι αυτή τη φορά από άλλες συναρμόδιες υπηρεσίες του δημόσιου τομέα όπως το Υφυπουργείο Ναυτιλίας, την Εθνική Φρουρά, την Πολιτική Άμυνα, την Υπηρεσία Θύρας και άτομα από άλλες αρμόδιες υπηρεσίες", είπε.

Αναφερόμενος στην επιστροφή χιλιάδων πολιτών στην εργασία τους, καθώς επίσης στην αύξηση των μετακινήσεων από μία σε τρεις, ο κ. Αντρέου είπε πως τα καθήκοντα της Αστυνομίας αυξάνονται, ωστόσο, σημείωσε «σκοπός της αστυνομίας δεν είναι οι καταγγελίες, αλλά να βοηθήσει τον κόσμο να ξεπεράσει αυτή την πανδημία, με όσο το δυνατό λιγότερα κρούσματα».

«Θα είμαστε στους δρόμους καθαρά για να βοηθήσουμε τον κόσμο να ξεπεράσει αυτή την κατάσταση», πρόσθεσε.

Σε σχέση με τον αριθμό των μελών που έχουν ριχτεί στη μάχη σήμερα, ο κ. Αντρέου είπε ότι «σήμερα υπάρχουν γύρω στα 110 περίπολα ανά το παγκύπριο, σημειώνοντας ότι πάνω από 250 μέλη βρίσκονται στους δρόμους μόνο για την εφαρμογή του περί Λοιμοκάθαρσης Νόμου.

Πρόσθεσε ότι κατά τη διάρκεια της ημέρας αναμένεται η σταδιακή αύξηση των περιπόλων.

Είπε ακόμα ότι «αυτοσκοπός είναι η ασφάλεια του κόσμου», για να συμπληρώσει ότι η αστυνομία θα προβαίνει στις καταγγελίες που πρέπει.

Κάλεσε τον κόσμο να συμμορφώνεται με τα διατάγματα, ενώ παράλληλα ζήτησε από τους αστυνομικούς την πιστή εφαρμογή των κανόνων υγιεινής και μέτρων αυτοπροστασίας.

Τέλος, ανέφερε ότι η Αστυνομία δεν θα εφησυχαστεί και θα συνεχίσει τους ελέγχους πιο εντατικά, με στόχο τη δημόσια υγεία και ασφάλεια.

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X
X