ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Στο κελί οι γυναίκες που φέρονται να ξάφρισαν το ταμείο του ΣΚΕ Αγίου Αθανασίου

Στις 120 χιλιάδες ευρώ ανερχόταν το έλλειμμα

Το Επαρχιακό Δικαστήριο Λεμεσού ενέκρινε σήμερα το αίτημα της Αστυνομίας για έκδοση διατάγματος 8ήμερης προσωποκράτησης των δυο γυναικών, ηλικίας 41 και 71 ετών, που συνελήφθησαν χθες σε σχέση με την υπόθεση κατάχρησης 120 χιλιάδων ευρώ από τα ταμεία του προγράμματος Παιδικής Λέσχης, του Συμβουλίου Κοινοτικού Εθελοντισμού (ΣΚΕ) Αγίου Αθανασίου.


Άνοιξαν οι ουρανοί - Καταιγίδες με χαλάζι και διακοπές ρεύματος (Pics, Vid)


Σύμφωνα με τους ανακριτές της υπόθεσης, έπειτα από υποψίες που ηγέρθησαν από τις δημοτικές αρχές αποφασίστηκε από το συμβούλιο του ΣΚΕ να διενεργηθεί έλεγχος από ανεξάρτητο εξωτερικό ελεγκτή, ο οποίος εντόπισε έλλειμμα 120 χιλιάδων ευρώ την περίοδο 2013-2018.

Μετά την καταγγελία της υπόθεσης και περαιτέρω διερεύνησή της, ηγέρθησαν υποψίες εναντίον της 41χρονης υπεύθυνης των προγραμμάτων του ΣΚΕ και 71χρονης εθελόντριας, οι οποίες φέρεται να παρουσίαζαν διαφορετικές αποδείξεις είσπραξης που αφορούσαν εισφορές, χορηγίες και οφειλές γονέων για τις υπηρεσίες της Παιδικής Λέσχης.


Τραγωδία στη Λεμεσό: Νεκρός ο 24χρονος Χρίστος


Οι δυο γυναίκες αρνούνται οποιανδήποτε ανάμειξη στην υπόθεση και δίνουν διάφορους ισχυρισμούς που διερευνώνται, ενώ οι δικηγόροι τους έφεραν ένσταση στην κράτηση τους, η οποία ωστόσο δεν έγινε δεκτή από το δικαστήριο.

Εναντίον τους εκδόθηκε διάταγμα 8ήμερης κράτησης για υπόθεση που αφορά τα αδικήματα της συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος, κλοπής από υπάλληλο, κλοπής από αντιπρόσωπο, συγκάλυψης μητρώων ή αρχείων καθώς και για αδικήματα συγκάλυψης.


Τροχαίο στον αυτοκινητόδρομο - Κυκλοφοριακό κομφούζιο (Pics)


Εν τω μεταξύ, στο μικροσκόπιο των αρμοδίων αρχών βρίσκεται και το πρόγραμμα του Παιδοκομικού Σταθμού του ΣΚΕ Αγίου Αθανασίου.

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση