ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Πτώμα σε προχωρημένη αποσύνθεση εντός της βαλίτσας (Vid, Pics)

Οι πληροφορίες και οι δηλώσεις για την ανάσυρση της σορού

Δημήτρης Λουκά

Σημαντικές εξελίξεις σε δύο μέτωπα σημειώθηκαν την Κυριακή 5 Μαΐου, σε σχέση με την υπόθεση που πάγωσε την κυπριακή κοινωνία. Ο καθ' ομολογία κατά συρροή δολοφόνος, Νίκος Μεταξάς, οδηγήθηκε ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας, όπου αποκαλύφθηκε ακόμα μια υπόθεση εναντίον του, που αφορά καταγγελία για βιασμό εναντίον 19χρονης αλλοδαπής. Το απόγευμα της ίδιας ημέρας, από την «Κόκκινη Λίμνη», ανασύρθηκε δεύτερη βαλίτσα, η οποία περιείχε ανθρώπινη σορό σε προχωρημένη αποσύνθεση, που πιστεύεται ότι ανήκει στην 8χρονη Elena Bunea.

Βγήκε η δεύτερη βαλίτσα

Σε δηλώσεις του, ο Διευθυντής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, ανέφερε ότι κατά την επιχείρηση της Κυριακής, ο χειριστής του σόναρ υπέδειξε συγκεκριμένα σημεία, θέτοντας, μάλιστα, προτεραιότητες. Ακολούθως, με την ρομποτική κάμερα, ερευνήθηκε το πρώτο σημείο προτεραιότητας και στην συνέχεια ο δύτης καταδύθηκε και ανέσυρε μια ταξιδιωτική βαλίτσα, η οποία περιείχε μια ανθρώπινη σορό.

Αντικείμενο, το οποίο στην συνέχεια επιβεβαιώθηκε ότι πρόκειται για την δεύτερη βαλίτσα, ανέσυρε δύτης από τον βυθό της «Κόκκινης Λίμνης», γύρω στις 15:40 το απόγευμα της Κυριακής. Στο βίντεο παρακάτω φαίνεται η επιχείρηση ανάσυρσης όπως καταγράφηκε από τον ανταποκριτή μας, Δημήτρη Λουκά. Αμέσως, ειδοποιήθηκαν οι Ιατροδικαστές, Νικόλας Χαραλάμπους και Σοφοκλής Σοφοκλέους για αυτοψία, ενώ σε σύντομο χρονικό διάστημα έφτασαν ο Υπεύθυνος του ΤΑΕ Λευκωσίας, Νεόφυτος Σιάηλος, και ανακριτές.

Σύμφωνα με δηλώσεις του εκπροσώπου τύπου της Αστυνομίας, Ανδρέα Αγγελίδη, το απόγευμα της Κυριακής, εντός της δεύτερης βαλίτσας ευρίσκετο πτώμα σε προχωρημένη αποσύνθεση. Μάλιστα, η σορός δεν είναι σε αναγνωρίσιμη κατάσταση, γι' αυτό και όλα θα ξεκαθαρίσουν από τις ιατροδικαστικές και άλλες επιστημονικές εξετάσεις που θα ακολουθήσουν. 

Πληροφορίες μας, αναφέρουν ότι η σορός εντοπίστηκε με ρούχα και όχι γυμνή, όπως τις προηγούμενες σορούς, των Marry Rose, Arian Palanas και στην προτελευταία που πιστεύεται ότι ανήκει στην Livia Bunea. Πληροφορίες από την σκηνή, αναφέρουν ότι η πέμπτη σορός ανήκει στην 8χρονη Elena Bunea.

Σοφοκλέους και Χαραλάμπους, με την άφιξή τους, μεταφέρθηκαν αμέσως στο σημείο όπου βρίσκεται η βαλίτσα, για να διεξάγουν αυτοψία.

Αφού ολοκληρώθηκε η αυτοψία, η σορός παραλήφθηκε από τις αρχές για να μεταφερθεί στο νεκροτομείο.

Μέλη της ομάδας έρευνας φορούσαν μάσκες, «υποδεχόμενοι» την βαλίτσα που έφερε στην ακτή της λίμνης ο δύτης.

Οι σημερινές έρευνες συνεχίζονται και με την χρήση της ρομποτικής κάμερας. Συγκεκριμένα όπως πληροφορούμαστε η ρομποτική διεξάγει έρευνες σε συγκεκριμένα σημεία που έδειξε το sonar ενώ το υλικό που κατέγραψε χθες στην «Κόκκινη Λίμνη» αξιολογείται. Σύμφωνα με πληροφορίες από τον ανταποκριτή μας, Δημήτρη Λουκά, προηγουμένως σηματοδοτήθηκαν νέα σημεία, μετά από αξιολόγηση των δεδομένων από το σύστημα σόναρ.

Δύτης εισήλθε στην «Κόκκινη λίμνη», αφού προηγήθηκε η προετοιμασία των στολών. Νωρίς το απόγευμα, η βάρκα με τα μέλη της ΕΜΑΚ και το σόναρ εισήλθαν στην λίμνη, όπου επικεντρώθηκαν σε συγκεκριμένο σημείο και στην συνέχεια εξήλθαν. Ωστόσο, γύρω στις 15:15, ο δύτης καταδύθηκε στο ίδιο σημείο.

Λίγο πριν από τις 11:00 το πρωί της Κυριακής, άρχισε την σάρωση της λίμνης και το σύστημα σόναρ πάνω στην βάρκα της ΕΜΑΚ.

Επανασυνελήφθη ο 35χρονος - Έκτη υπόθεση εναντίον του

Σύμφωνα με πληροφορίες η γυναίκα η οποία κατήγγειλε τον βιασμό της είναι αλλοδαπή. Η ίδια επικοινώνησε με την πρώην σύζυγο του υπόπτου και την ενημέρωσε για το περιστατικό. Ο βιασμός έγινε στην επαρχία Λευκωσίας με τον 35χρονο να μην παραδέχεται ότι βίασε την κοπέλα. 

Ανανεώθηκε η κράτησή του για οκτώ μέρες

Γιάννος Λύτρας

Ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας οδηγήθηκε το πρωί της Κυριακής ο καθ’ ομολογία κατά συρροή δολοφόνος επτά ατόμων, Νίκος Μεταξάς, εναντίον του οποίου προέκυψε και νέα υπόθεση, στις 30 Απριλίου 2019. Σύμφωνα με τα όσα ειπώθηκαν ενώπιον του δικαστηρίου, αλλοδαπή γυναίκα 19 ετών, κατήγγειλε τον 35χρονο κατά την πιο πάνω ημερομηνία για τον βιασμό της τον Σεπτέμβριο του 2017.

Σύμφωνα με τα όσα ακούστηκαν στο δικαστήριο, από τον Ανώτερο Υπαστυνόμο, Νεόφυτο Σιάηλο, Υπεύθυνο του ΤΑΕ Λευκωσίας, η νεαρή γυναίκα είχε φωτογραφηθεί από τον ύποπτο, ο οποίος προέβη, βάσει πάντοτε της καταγγελίας της, στην πράξη του βιασμού μέσα στο αυτοκίνητό του, όταν την συνάντησε και την παρέλαβε από το σπίτι της, για να της δείξει το φωτογραφικό υλικό. Το περιστατικό, όπως αναφέρθηκε, συνέβη στην επαρχία Λευκωσίας, ενώ ο ύποπτος κινηματογραφούσε την άσεμνη πράξη με το κινητό του τηλέφωνο. Η ίδια προσπάθησε να αντισταθεί, φωνάζοντας, χωρίς, ωστόσο, να τα καταφέρει.

Μετά από σύντομο χρονικό διάστημα, η νεαρή εκμυστηρεύτηκε το περιστατικό σε φιλικό της πρόσωπο, ενώ επικοινώνησε και με την πρώην σύζυγο του 35χρονου, στην οποία αποκάλυψε τα γεγονότα και παρέδωσε υλικό από τις συνομιλίες της με τον Ίλαρχο. Μάλιστα, η παραπονούμενη έδωσε συμπληρωματική κατάθεση στην οποία ανέφερε ότι κατά το έτος 2018 συνομιλούσε με το προφίλ «Ορέστης» στο facebook, χωρίς να γνωρίζει ότι επρόκειτο για το ίδιο άτομο, αλλά, όπως είπε, δεν είχε συναντηθεί μαζί του. Οι συνομιλίες τους αφορούσαν τις φωτογραφίσεις.

Για την πιο πάνω υπόθεση, η καταγγελία έγινε στις 30 Απριλίου 2019 και ο ύποπτος επανασυνελήφθη για υποθέσεις βιασμού και άσεμνης πράξης. Ωστόσο, ανακρινόμενος, αρνήθηκε την διάπραξη των αδικημάτων, ενώ έδωσε κάποιους ισχυρισμούς που διερευνώνται.

Οι ανακρίσεις, σύμφωνα με τον υπεύθυνο του ΤΑΕ Λευκωσίας, συνεχίζονται και οι πληροφορίες φθάνουν «βροχή» στην Αστυνομία. Όπως είπε, ο 35χρονος αναμένεται ότι θα προβεί σε νέες υποδείξεις σκηνών, που αφορούν τους χώρους απ’ όπου πήρε τα τσιμεντένια μπλοκ που χρησιμοποίησε ως βαρίδια για τις βαλίτσες όπου έβαλε τα θύματά του, καθώς και χώρους που σχετίζονται με την διερευνώμενη υπόθεση του βιασμού της 19χρονης.

Το δικαστήριο, λαμβάνοντας υπ' όψιν όλα τα αδικήματα τα οποία παραδέχθηκε ο 35χρονος, καθώς και την νέα υπόθεση που προέκυψε εναντίον του, ενέκρινε το αίτημα της Αστυνομίας για ανανέωση του διατάγματος κράτησής του για άλλες οκτώ ημέρες, αναφέροντας ότι το ανακριτικό έργο που υπολείπεται είναι τεράστιο.

Τέλος, αξίζει να αναφέρουμε ότι τα μέτρα ασφαλείας εκτός και εντός της αίθουσας του δικαστηρίου, ήταν για άλλη μια φορά δρακόντεια. Μέλη της Αστυνομίας και ο ύποπτος έφεραν αλεξίσφαιρα γιλέκα, ενώ έγινε και εξακρίβωση στοιχείων των δημοσιογράφων που κάλυπταν την διαδικασία.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X
X