ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Στο δικαστήριο με αλεξίσφαιρο ο Μούζος

Αναμένονται νέα στοιχεία για το όπλο

Σε ένα μήνα από σήμερα θα κληθούν να απαντήσουν στις κατηγορίες που τους βαραίνουν για την υπόθεση απόπειρας φόνου κατά αστυνομικών, που διαπράχτηκε στις 5 Μαΐου στον Ύψωνα, ο 38χρονος Ηλίας Μούζος, ένας 31χρονος από την Πάφο και ένας 35χρονος από τη Βουλγαρία.

Οι τρεις οδηγήθηκαν το πρωί ενώπιον του Κακουργιοδικείου, κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφάλειας, με τον Ηλία Μούζο, που φέρεται ως το πρόσωπο που πυροβόλησε τους δυο αστυνομικούς, να φέρει αλεξίσφαιρο γιλέκο.

Το Κακουργιοδικείο όρισε νέα ημερομηνία την 11η Οκτωβρίου, καθώς εκκρεμεί η παράδοση μαρτυρικού υλικού στην υπεράσπιση και συγκεκριμένα δυο εκθέσεις από το κρατικό χημείο σε σχέση με την εκπυρσοκρότηση του όπλου.

Την ίδια ημερομηνία θα εξεταστεί και το αίτημα του 31χρονου και του 35χρονου για νομική αρωγή, καθώς το δικαστήριο έκρινε πως η έκθεση που παραδόθηκε από το Γραφείο Ευημερίας δεν είναι ολοκληρωμένη και βασίστηκε σε στοιχεία που λήφθηκαν από τους ίδιους τους κατηγορούμενους και όχι σε έρευνα για την κινητή και ακίνητη περιουσία. Ως εκ τούτου, το Κακουργιοδικείο ζήτησε όπως το Γραφείο Ευημερίας καταθέσει ενώπιον του ενδελεχή έρευνα, ώστε να εξεταστεί το αίτημα για νομική αρωγή στις 11 Οκτωβρίου.

Η σημερινή διαδικασία ολοκληρώθηκε γύρω στις τρεις το απόγευμα, καθώς υπήρξε ένσταση στην κράτηση του 31χρονου και του 35χρονου. Η κατηγορούσα αρχή επικαλέστηκε τον κίνδυνο φυγοδικίας, καθώς και την πιθανότητα διάπραξης άλλων αδικημάτων, σε περίπτωση που οι δυο αφεθούν ελεύθεροι, ενώ η υπεράσπιση υποστήριξε πως δεν υπάρχει ίχνος μαρτυρίας που να αποδεικνύει την εμπλοκή τους στις κατηγορίες που αντιμετωπίζουν και ζήτησε όπως αφεθούν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους.

Τελικά το Κακουργιοδικείο διέταξε όπως οι δυο, ως επίσης και ο Ηλίας Μούζος που δεν έφερε ένσταση στην περαιτέρω κράτηση του, οδηγηθούν πίσω στις Κεντρικές Φυλακές.

Συνολικά οι κατηγορίες είναι 61, από τις οποίες οι 17 είναι κοινές και περιλαμβάνουν τα αδικήματα της απόπειρας φόνου, της συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος και της συμμετοχής σε εγκληματική ομάδα. Οι υπόλοιπες κατηγορίες αφορούν τον Ηλία Μούζο και περιλαμβάνουν αδικήματα που σχετίζονται και με υποθέσεις απαγωγής και πυροβολισμού εναντίον οικίας 27χρονου.

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X