ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Στις 16 Μαΐου συνεχίζεται η διαδικασία για έκδοση στη Γερμανία του Κούρδου Τσερκέζ Κορκμάζ

Κατηγορείται για εμπλοκή του σε Κουρδικά κόμματα εκ των οποίων κάποια ήταν νόμιμα και κάποια είχαν κηρυχθεί παράνομα από την Τουρκική κυβέρνηση

Στις 16 Μαΐου θα συνεχιστεί ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας η ακροαματική διαδικασία στην υπόθεση για έκδοση στη Γερμανία του Κούρδου Τσερκέζ Κορκμάζ, ο οποίος τελεί υπό κράτηση από τις 21 Μαρτίου 2019, όταν συνελήφθη στο αεροδρόμιο Λάρνακας όπου βρισκόταν για να ταξιδέψει στην Αθήνα.

Στη σημερινή διαδικασία ο εκζητούμενος οδηγήθηκε στην αίθουσα του Δικαστηρίου από πάνοπλους άνδρες του Ειδικού Αντιτρομοκρατικού Ουλαμού, στη παρουσία και μελών της ΑΔΕ Λάρνακας. Τη διαδικασία παρακολούθησαν περίπου 50 άτομα, μεταξύ των οποίων ο Πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγοι – Συμμαχία Πολιτών Γιώργος Περδίκης και αντιπροσωπεία Κούρδων μελών του Πολιτιστικού Κέντρου Κουρδιστάν «Θεόφιλος».

Σήμερα ο συνήγορος υπεράσπισης του εκζητούμενου Ευστάθιος Ευσταθίου και η εκπρόσωπος της Κεντρικής Αρχής Θεανώ Κουμή κατέθεσαν τις γραπτές τελικές αγορεύσεις τους για την υπόθεση, οι οποίες εξηγήθηκαν προηγουμένως από τη μεταφράστρια στον Τσερκέζ Κορκμάζ.

Η Πρόεδρος του Δικαστηρίου Μαρία Λοΐζου ανέφερε ότι σήμερα απέστειλε ηλεκτρονικό ταχυδρομείο σε εκπρόσωπο του Υπουργείου Δικαιοσύνης που είναι το αρμόδιο Υπουργείο για θέματα έκδοσης υπόπτων, με το οποίο υπέβαλε κάποια ερωτήματα στις γερμανικές αρχές.

Η κ. Λοΐζου όρισε τη 16η Μαΐου ως ημερομηνία κατά την οποία ο συνήγορος υπεράσπισης του εκζητούμενου και η εκπρόσωπος της Κεντρικής Αρχής θα τοποθετηθούν στις διευκρινήσεις που θα δοθούν από τις γερμανικές αρχές.

Μέχρι τότε διέταξε όπως ο εκζητούμενος κρατείται στις Κεντρικές Φυλακές.

Σημειώνεται ότι στις 21 Μαΐου λήγει η προθεσμία των 60 ημερών από τη σύλληψη του Τσερκέζ Κορκμάζ, οπότε θα πρέπει να εκδοθεί η απόφαση του Δικαστηρίου για την έκδοση του ή όχι στις γερμανικές αρχές.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X
X