ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Στη «μάχη» για το χαλλούμι και οι Τυροκόμοι

«Δυστυχώς οι ανησυχίες μας επαληθεύτηκαν»

Τη δυσαρέσκειά του για τα τελευταία γεγονότα γύρω από το θέμα του χαλλουμιού εκφράζει με ανακοίνωση του ο Σύνδεσμος Τυροκόμων, ο οποίος συζήτησε το θέμα σε έκτακτη συνεδρία.

«Η πολύχρονη και σκληρή προσπάθειά μας για προώθηση του παραδοσιακού τυριού χαλλούμι καρποφορεί, αφού έχει επιτύχει σήμερα ψηλά επίπεδα ζήτησης με αποτέλεσμα να βοηθά σημαντικά στην πλήρη απασχόληση στους κλάδους της γεωργοκτηνοτροφίας και της βιομηχανίας», αναφέρει η ανακοίνωση.

Ο Σύνδεσμος Τυροκόμων, προστίθεται, «θα σταθεί εμπόδιο σε όλους όσοι θέλουν να πλήξουν τον τομέα και δεν θα επιτρέψει σε κανένα τον περιορισμό των εξαγωγικών προοπτικών του προϊόντος. Καταδικάζουμε όλους όσοι ενεργούν ενάντια στο Εθνικό μας προϊόν και κατ’ επέκταση στην οικονομία του τόπου και θεωρούμε αδικαιολόγητη την αδράνεια των λειτουργών του Υπουργείου Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού».

«Ανέκαθεν τα μέλη του Συνδέσμου μας ενεργούσαν ως αρωγοί στις προσπάθειες του αρμόδιου Υπουργείου, μέσα στα πλαίσια εποικοδομητικών και εμπεριστατωμένων εισηγήσεων για ορθολογική αναβάθμιση του κλάδου προς όφελος της εγχώριας οικονομίας. Παράλληλα, προειδοποιούσαμε για τις κινδύνους που εγκυμονούσαν οι ενέργειες εγγραφής του προϊόντος χωρίς την σύμφωνο γνώμη και στήριξη όλων των εμπλεκομένων. Δυστυχώς οι ανησυχίες μας επαληθεύτηκαν», αναφέρει η ανακοίνωση.

Ο Σύνδεσμος, όπως αναφέρεται, « πήρε την απόφαση να αναλάβει πρωτοβουλία για μια σειρά επαφών με όλους τους εμπλεκομένους ώστε να βρεθεί η χρυσή τομή στο θέμα χαλλούμι, με όλες τις συνεπακόλουθες θετικές επιπτώσεις στους επηρεαζόμενους τομείς».

«Καλούμε σε άμεση εθνική συστράτευση για να διασφαλίσουμε τον τομέα του χαλλουμιού και γενικότερα του τομείς της βιομηχανίας, αιγοπροβατοτροφίας, αγελαδοτροφίας και γεωργίας που σήμερα επηρεάζονται άμεσα από την παραγωγή του χαλλουμιού. Είμαστε πρόθυμοι να συνεχίσουμε την στενή και εποικοδομητική συνεργασία μας με τα αρμόδια Υπουργεία και να παρέχουμε όλα τα στοιχεία και πληροφόρηση που θα μας ζητηθούν ώστε να αποφύγουμε τα χειρότερα», προστίθεται.

Ο Σύνδεσμος αναφέρει ότι «πρέπει όλοι μαζί να πορευθούμε ενωμένοι για να αντιμετωπίσουμε κάθε πρόκληση και να εκμεταλλευτούμε κάθε προοπτική του προϊόντος ,προς όφελος όλων. Ευελπιστούμε ότι θα εισακουστεί το κάλεσμα μας και θα καταφέρουμε να επιλύσουμε το διαχρονικό θέμα που αφορά την προστασία του Εθνικού μας τυριού, που αποτελεί βασικό στήριγμα της εθνικής μας οικονομίας, αφού βρισκόμαστε πλέον σε οριακά επίπεδα απώλειας και του κοινοτικού μας σήματος χαλλούμι», καταλήγει η ανακοίνωση.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X
X