ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Στέφανος Τσιτσιπάς: Ο ανερχόμενος σταρ του τένις

Όσα δεν γνωρίζουμε γι' αυτόν

«Αν μπορείς να το ονειρευτείς, μπορείς να το κάνεις.» O Στέφανος Τσιτσιπάς στα 21 του συγκαταλέγεται στους κορυφαίους τενίστες στον κόσμο μετά και τον θρίαμβό του στο Λονδίνο. Ποιος είναι, όμως, ο Έλληνας θεός των κορτ;

Η σκληρή δουλειά αλλά και τα γονίδια ευθύνονται για τις επιτυχίες του. Ο Στέφανος, ο οποίος γεννήθηκε στις 12 Αυγούστου του 1998 και μεγάλωσε στο ξενοδοχειακό συγκρότημα του Αστέρα Βουλιαγμένης, όπου οι γονείς του δούλευαν ως εκπαιδευτές τένις, προέρχεται από οικογένεια με παράδοση στον αθλητισμό.
Πατέρας του είναι ο Απόστολος Τσιτσιπάς, προπονητής τένις, και η μητέρα του η Ρωσίδα Γιούλια Σαλνίκοβα, πρώην No. 1 στην κατηγορία Juniors με τα χρώματα της Σοβιετικής Ένωσης. Παππούς του ο Σεργκέι Σάλνικοφ, ο διεθνής ποδοσφαιριστής της Σπαρτάκ Μόσχας και Oλυμπιονίκης το 1956.

-Με το τένις ο Στέφανος, που είναι το πρωτότοκο παιδί από τα τέσσερα αδέλφια του, ήρθε σε επαφή στην ηλικία των 4 ετών, αν και, όπως έχει δηλώσει, μέχρι περίπου τα 9 του χρόνια, οπότε και κέρδισε το πρώτο του τουρνουά παίδων στη Νορμανδία, δεν τον συγκινούσε πολύ ως άθλημα.

-Στην αρχή της καριέρας του οικονομικά τον βοηθούσε η θεία του, αδελφή της μητέρας του, για την οποία ακόμη και σήμερα ο Στέφανος εκφράζει την ευγνωμοσύνη του.

Έχει φύση καλλιτεχνική, καθώς του αρέσει πολύ η φωτογραφία, ενώ έχει δικό του κανάλι στο Youtube με 164 χιλιάδες subscribers, με τους οποίους μοιράζεται προσωπικές του στιγμές, όπως και τη δραματική εμπειρία του το 2016 όταν κόντεψε να πνιγεί στην Κρήτη με ένα φίλο του και τους έσωσε ο πατέρας του.

-Στις 31 Οκτωβρίου 2016 μπαίνει για πρώτη φορά στο «top-200» της παγκόσμιας κατάταξης. Μέσα σε 11 μήνες ανεβαίνει 483 θέσεις και του μένει το παρατσούκλι Tsitsifast. Πριν καν συμπληρώσει τα 18 του χρόνια είχε ανέβει στην κορυφή του κόσμου, ως Νο 1 της κατηγορίας juniors, και είχε ήδη στεφθεί πρωταθλητής Ευρώπης.

Με τη νίκη του στο ΑΤΡ finals, o Τσιτσιπάς πραγματοποίησε ακόμη έναν άθλο. Έγινε ο νεότερος πρωταθλητής στο φινάλε της σεζόν, μετά από τον 20χρονο Λέιτον Χιούτι το 2001, και ο έκτος νεότερος πρωταθλητής στην πεντηκονταετή ιστορία του τουρνουά.

 

Πηγή: Η Καθημερινή / Της Έλενας Αποστόλου

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X
X