ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

SOS: Έκτακτη προειδοποίηση για τα παράλια - Σφοδροί άνεμοι (pic)

Έντονα καιρικά φαινόμενα

Τα έντονα καιρικά φαινόμενα που επικρατούν σε ολόκληρη την Κύπρο θα συνεχιστούν και τις επόμενες μέρες.


«Εξαιρετικά ισχυρός» αντικυκλώνας επηρεάζει την Κύπρο


Προειδοποιητική ανακοίνωση για πολύ ισχυρούς μέχρι σφοδρούς και αργότερα παροδικά σφοδρούς ανέμους στα παράλια της Κύπρου εξέδωσε το Τμήμα Μετεωρολογίας με ισχύ από την 8η Ιανουαρίου και ώρα 08.00 (τοπική) μέχρι και την 8η Ιανουαρίου και ώρα 18.00 (τοπική).

Συγκεκριμένα, η ανακοίνωση από το Τμήμα Μετεωρολογίας Κύπρου αναφέρεται σε «πολύ ισχυρούς μέχρι σφοδρούς και αργότερα παροδικά σφοδρούς νοτιοδυτικούς ως δυτικούς ανέμους έντασης 6 με 7 μποφόρ, αργότερα παροδικά 7 μποφόρ και θα επηρεαστούν τα παράλια».

Προσθέτει ότι «η κατάσταση της θάλασσας θα είναι κυματώδης και αργότερα μέχρι πολύ κυματώδης στα νότια και ανατολικά παράλια και μέχρι πολύ κυματώδης και αργότερα μέχρι τρικυμιώδης, στα δυτικά και βόρεια παράλια».

Η ώρα έκδοσης της ανακοίνωσης είναι: 17:00 (7/1).

Η πρόγνωση του καιρού 

Απόψε, ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασµένος και κυρίως προς τα ξηµερώµατα αναµένονται τοπικές βροχές και µεµονωµένες καταιγίδες, αρχικά στα δυτικά και βόρεια παράλια και αργότερα και σε άλλες περιοχές. Στα ορεινά αναµένεται χιονόπτωση, ενώ σε καταιγίδα δεν αποκλείεται να πέσει χαλάζι. Οι άνεµοι θα πνέουν αρχικά νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς µέχρι µέτριοι, 3 µε 4 Μποφόρ για να καταστούν κυρίως από τα µεσάνυχτα και µετά νοτιοδυτικοί, ισχυροί, 5 Μποφόρ και αργότερα µέχρι πολύ ισχυροί, 5 µε 6 Μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ταραγµένη, στα ανατολικά παράλια και µέχρι κυµατώδης, στα υπόλοιπα παράλια. Η θερµοκρασία θα πέσει γύρω στους 3 βαθµούς στο εσωτερικό, γύρω στους 7 στα νότια παράλια, γύρω στους 10 στα υπόλοιπα παράλια και γύρω στον µείον 1 βαθµό στα ψηλότερα ορεινά. Στα ψηλότερα ορεινά, στα ορεινά αλλά και σε ορισµένες ηµιορεινές περιοχές αναµένεται να σχηµατιστεί παγετός.

Αύριο, ο καιρός θα είναι αρχικά κυρίως συννεφιασμένος και αναμένονται τοπικές βροχές, μεμονωμένες καταιγίδες και χιόνια στα ορεινά. Χιόνι ή χιονόνερο δεν αποκλείεται να πέσει και σε ορισμένες ημιορεινές περιοχές, ενώ σε καταιγίδα δυνατό να πέσει χαλάζι. Αργότερα, ο καιρός σε κάποιες περιοχές θα σημειώσει βελτίωση. Οι άνεμοι θα πνέουν το πρωί νοτιοδυτικοί, πολύ ισχυροί, 6 Μποφόρ για να καταστούν κυρίως μετά το μεσημέρι δυτικοί, πολύ ισχυροί και παροδικά τοπικά στα προσήνεμα παράλια μέχρι σφοδροί, 6 με 7 Μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι το πρωί γενικά κυματώδης για να καταστεί αργότερα κυματώδης μέχρι πολύ κυματώδης και τοπικά στα προσήνεμα παράλια μέχρι τρικυμιώδης. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 12 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 13 στα παράλια και γύρω στο μηδέν στα ψηλότερα ορεινά. Στα ψηλότερα ορεινά αλλά πιθανώς και σε ορισμένες ορεινές περιοχές θα επικρατεί παγετός.

Αύριο βράδυ, ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος και αναμένονται τοπικά μεμονωμένες βροχές ή και καταιγίδα, κυρίως στα δυτικά και βόρεια παράλια, ενώ στα ορεινά και πιθανώς και σε κάποιες ημιορεινές περιοχές θα σημειωθεί ελαφρά χιονόπτωση. Αργότερα, ο καιρός αναμένεται να βελτιωθεί. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βορειοδυτικοί, μέτριοι μέχρι πολύ ισχυροί, 5 με 6 Μποφόρ και στα προσήνεμα παράλια πολύ ισχυροί, 6 Μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι μέχρι πολύ κυματώδης, στα νότια και ανατολικά παράλια και μέχρι τρικυμιώδης, στα δυτικά και βόρεια παράλια.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X
X