ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Κύπρος - Σομαλοί κακοποιοί θέτουν σε συναγερμό τις αρχές ασφαλείας

Πώς εισέρχονται στις ελεύθερες περιοχές

Σε συναγερμό έχουν τεθεί οι αρχές ασφαλείας της Δημοκρατίας εδώ και μερικές εβδομάδες εξαιτίας της παρείσφρησης στις ελεύθερες περιοχές της Κύπρου ομάδων Σομαλών κακοποιών. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες της «Καθημερινής» οι Σομαλοί εισέρχονται στις ελεύθερες περιοχές από τα «τυφλά» σημεία της πράσινης γραμμής. Η Τουρκία είναι από τις λίγες χώρες στον κόσμο που παρέχει ταξιδιωτική βίζα σε πολίτες της αφρικανικής αυτής χώρας, με αποτέλεσμα η σομαλική μαφία να έχει εξελίξει τα κατεχόμενα σε βάση της για ξέπλυμα χρήματος που προέρχεται από τις παράνομες δραστηριότητές της (ναρκωτικά, εμπόριο όπλων, εμπόριο ανθρώπων).

Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πηγές τα μέλη της σομαλικής μαφίας συχνά έρχονται σε εσωτερικές συγκρούσεις για τον διαμοιρασμό των κερδών αλλά και της εξουσίας μεταξύ τους, με αποτέλεσμα να υπάρχουν συνεχείς συμπλοκές και μαχαιρώματα που καταλήγουν σε βαρείς τραυματισμούς ή ακόμα και θανάτους.

Όπως είναι σε θέση να γνωρίζει η «Καθημερινή» οι ροές των Σομαλών προς τις ελεύθερες περιοχές έχουν απασχολήσει και πρόσφατη συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου το οποίο προσανατολίζεται σε αυξημένη επαγρύπνηση της εθνικής φρουράς στην πράσινη γραμμή ενώ είναι ενήμερη και η Ε.Ε. για της κατάσταση όπως εξελίσσεται. Τις τελευταίες βδομάδες επισκέφθηκε την Κύπρο κλιμάκιο της Αστυνομίας της Σομαλίας με σκοπό να ενημερώσει την Κυπριακή Αστυνομία για τις μεθόδους δράσης και λειτουργίας του οργανωμένου εγκλήματος στην αφρικανική χώρα, το οποίο θεωρείται από τα πλέον επικίνδυνα ως προς τη λειτουργία του στον κόσμο, ενώ έχουν και παρακλάδια που συνδέονται με τρομοκρατικές οργανώσεις (ISIS, Αλ Κάιντα).

Πηγή: Η Καθημερινή

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση