ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Σφοδροί άνεμοι, βροχές και χιόνια στο «μενού» του καιρού

Η πρόγνωση της μετεωρολογικής υπηρεσίας

Η χαμηλή πίεση, με κέντρο την βορειοδυτική Συρία, που επηρεάζει την περιοχή, υποχωρεί γρήγορα και ασθενής ψηλή πίεση εγκαθίσταται στην περιοχή.

Σήμερα ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, αλλά το πρωί τοπικά αυξημένες νεφώσεις αναμένεται να δώσουν μεμονωμένες βροχές, καθώς και τοπική παροδική χιονόπτωση, κυρίως στα ψηλότερα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά δυτικοί ως βορειοδυτικοί, μέτριοι μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ και τοπικά, στα δυτικά και τα βόρεια παράλια, πολύ ισχυροί μέχρι σφοδροί, 6 με 7 μποφόρ, για να καταστούν σύντομα βορειοδυτικοί ως βόρειοι, ισχυροί και τοπικά πολύ ισχυροί, 5 με 6 μποφόρ, και παροδικά κατά τόπους, στα δυτικά, τα βόρεια και τα ανατολικά παράλια, μέχρι σφοδροί, 6 με 7 μποφόρ. Αργά το απόγευμα αναμένεται εξασθένηση των ανέμων. Η θάλασσα θα είναι ταραγμένη μέχρι κυματώδης, στα νότια και τοπικά στα ανατολικά, αλλά στα υπόλοιπα παράλια κυματώδης μέχρι πολύ κυματώδης, με σταδιακή υποχώρηση από αργά το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 14 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 16 στα παράλια και γύρω στους 4 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Το πρωί θα υπάρχει παγετός, στα ορεινά και τοπικά στα ημιορεινά, ενώ στα ψηλότερα ορεινά θα διατηρηθεί τοπικά ο παγετός και αργότερα.

Απόψε ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά βορειοδυτικοί ως βόρειοι, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ αλλά στα ανατολικά μέχρι ισχυροί, 5 μποφόρ, για να καταστούν σύντομα νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς ως μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ και τοπικά στα παράλια μέτριοι, 4 μποφόρ. Η θάλασσα θα καταστεί λίγο ταραγμένη μέχρι ταραγμένη, στα νότια και ταραγμένη στα υπόλοιπα παράλια. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 4 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 7 στα παράλια και γύρω στους πλην τρεις βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά. Στα ορεινά και τοπικά στα ημιορεινά θα σχηματιστεί παγετός.

Το Σάββατο και την Κυριακή ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, αλλά τοπικά θα παρατηρούνται αυξημένες νεφώσεις, που στα δυτικά και τα βόρεια πιθανό να δώσουν τοπικά ελαφρές βροχές ή και παροδικά χιονόνερο, στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους.

Την Δευτέρα ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος, με πιθανότητα μεμονωμένων βροχών, καθώς και παροδικά χιονόνερο, στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο το Σάββατο και μη αξιόλογη μεταβολή, την Κυριακή και την Δευτέρα, για να κυμανθεί λίγο πιο πάνω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές.

Το ύψος του χιονιού στην Πλατεία Τροόδους, κατά την ώρα έκδοσης του δελτίου, ήταν 72 εκατοστά.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X
X