ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

«Σφήνα» Πανίκου Νικολάου για CEO της Τρ. Κύπρου

Έκπληξη ο διορισμός του εν ενεργεία υπευθύνου του Τομέα των Μεγάλων Επιχειρήσεων της Τράπεζας

«Μετά από μία ενδελεχή διεθνή έρευνα επιλέχθηκε ο υπεύθυνος του Τομέα των Μεγάλων Επιχειρήσεων της Τράπεζας Κύπρου, Πανίκος Νικολάου για να αντικαταστήσει τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Τράπεζας Κύπρου, Τζον Πάτρικ Χούρικαν.

Ο διορισμός του κ. Νικολάου σχολιάστηκε ως «έκπληξη» από πηγές που είναι εις θέση να γνωρίζουν το παρασκήνιο εξεύρεσης του ατόμου που θα αντικαθιστούσε τον κ. Χούρικαν, αφού όπως είχε διαρρεύσει, το πρόσωπο αυτό θα ήταν επιλογή του νέου Προέδρου της Τράπεζας Κύπρου, τον κ. Τάκη Αράπογλου.

Εκ του αποτελέσματος ωστόσο, η επιλογή έγινε από την παλιά ηγεσία της Τράπεζας Κύπρου, αφού ο κ. Νικολάου εντάχθηκε στην Τράπεζα το 2001 και η καριέρα του εστιάστηκε κυρίως στον Τομέα Μεγάλων Επιχειρήσεων, ξεκινώντας ως Λειτουργός Σχέσεων. Για σύντομο χρονικό διάστημα διετέλεσε ως Διευθυντής στη Διεύθυνση Αναδιάρθρωσης και Ανάκτησης Χρεών, ενώ τον Ιούνιο του 2016 ανέλαβε τη θέση του Διευθυντή Διεύθυνσης Μεγάλων Επιχειρήσεων και έκτοτε είναι μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής.

Μέχρι και την τελευταία στιγμή υπήρχε η πληροφόρηση πως ο επίλεκτος της Τράπεζας -αν και τον έψαχνε στο Λονδίνο ο Οίκος Egon Zehnder- θα ήταν κυπριακής καταγωγής και γνώριμος της Τράπεζας Κύπρου με την έννοια πως, είτε θα είχε συνεργαστεί με την Τράπεζα, είτε θα ήταν ενεργό μέλος της. Παράλληλα, είχε γίνει γνωστό πως το πρόσωπο που θα πήγαινε για CEO, θα έπρεπε κάποια στιγμή να είχε συνεργαστεί μαζί με τον κ. Αράπογλου. Εντέλει, και ο κ. Νικολάου είχε εργαστεί με τον κ. Αράπογλου, όταν το 2013 είχε έρθει στην Τρ. Κύπρου ο δεύτερος για μη εκτελεστικός και κάθισε περίπου για ένα χρόνο πριν λάβει την απόφαση να παραιτηθεί.

Τα πρόσωπα που διέρρευσαν ως υποψήφια, όπως ο μη εκτελεστικός σύμβουλος της Τράπεζας Κύπρου Γιάννης Ζωγραφάκης και η μη εκτελεστική σύμβουλος Πόλα Χατζησωτηρίου ήταν ονόματα που πράγματι έφτασαν στη γραμμή του τερματισμού, αφού είχαν και ένα άλλο γνώρισμα, ήταν γνωστοί με τον κ. Αράπογλου από την Ελλάδα και τις θέσεις τους σε Εθνική Τράπεζα και Eurobank.

O διευθυντής Διεύθυνσης Αναδιάρθρωσης & Ανάκτησης Χρεών της Τράπεζας Κύπρου, Νίκολας Σκοτ Σμιθ εξ' αρχής ήταν υποψήφιος αλλά δεν είχε υποστήριξη για να προχωρήσει, ενώ ο ο νυν διευθύνων σύμβουλος της PQH, Ξάνθος Βράχας, του Ενιαίου Ειδικού Εκκαθαριστή για όλα τα πιστωτικά και χρηματοδοτικά ιδρύματα υπό ειδική εκκαθάριση στην Ελλάδα, ήρθε κοντά.

Στους επόμενους μήνες ο κ. Νικολάου ως ο υπό διορισμό Διευθύνοντας Σύμβουλος θα εργαστεί στενά με τον κ. Hourican για ομαλή μετάβαση.

 

Πηγή: kathimerini.com.cy / Του Παναγιώτη Ρουγκάλα

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X