ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Σε ισχύ η κίτρινη προειδοποίηση - Βροχές, χιόνια και καταιγίδες

Η πρόγνωση της μετεωρολογικής υπηρεσίας

Σε ισχύ ως τα ξημερώματα βρίσκεται κίτρινη προειδοποίηση της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας για τον καιρό.

Στην προειδοποίηση που εκδόθηκε στις τέσσερις το πρωί και ισχύει ως τις πέντε τα ξημερώματα αύριο αναφέρεται ότι αναμένονται βροχές κατά διαστήματα και μεμονωμένες καταιγίδες.

Η συνολική βροχόπτωση δυνατό να ξεπεράσει τοπικά τα 50 χιλιοστόμετρα σε χρονική διάρκεια έξι ωρών.

Καλούνται οι πολίτες να είναι ενήμεροι για τη δυνατότητα εκδήλωσης τοπικής πλημμύρας σε μικρό αριθμό περιουσιών και προβλημάτων σε εξωτερικές δραστηριότητες. Αναμένονται δύσκολες συνθήκες οδήγησης λόγω περιορισμένης ορατότητας και ολισθηρότητας του οδικού δικτύου.

Η πρόγνωση του καιρού 

Απόψε ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος και αναμένονται τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες κατά διαστήματα, καθώς και χιονόπτωση στα ψηλότερα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί και τοπικά μέχρι νοτιοανατολικοί, ασθενείς και τοπικά μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ. Τοπικά στα βόρεια θα πνέουν μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη και στα βόρεια παράλια, μέχρι ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 6 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 9 στα παράλια και γύρω στους μηδέν βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά όπου θα επικρατεί παγετός.


 Λευκή μαγεία στο Τρόοδος - Ασταμάτητο το χιόνι (pics)


Αύριο ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος και αναμένονται τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες, καθώς και χιονόπτωση στα ψηλότερα ορεινά. Σταδιακά, από το απόγευμα και μετά, αναμένεται εξασθένηση των φαινομένων. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί και στα βόρεια βορειοανατολικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ και τοπικά μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη και στα βόρεια παράλια, μέχρι ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 14 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 15 στα παράλια και γύρω στους 4 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά, όπου τοπικά θα επικρατεί παγετός.

Αύριο βράδυ ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος και αναμένονται μεμονωμένες βροχές, χωρίς να αποκλείεται και το ενδεχόμενο καταιγίδας καθώς και παροδικής χιονόπτωσης στα ψηλότερα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί και στα βόρεια παράλια μέχρι βορειοανατολικοί, ασθενείς και τοπικά μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη και στα βόρεια παράλια, μέχρι ταραγμένη.

Το Σάββατο περίοδοι με ηλιοφάνεια θα εναλλάσσονται με συννεφιά, ενώ αναμένονται μεμονωμένες βροχές ή καταιγίδα, καθώς και παροδική χιονόπτωση, στα ψηλότερα ορεινά.

Την Κυριακή περίοδοι με ηλιοφάνεια θα εναλλάσσονται με συννεφιά, ενώ από νωρίς το βράδυ, ο καιρός θα καταστεί κυρίως συννεφιασμένος και αναμένονται τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες καθώς και χιονόπτωση στα ψηλότερα ορεινά, αρχικά από τα δυτικά και προοδευτικά θα επηρεαστούν και οι υπόλοιπες περιοχές.

Την Δευτέρα ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος και αναμένονται τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες, καθώς και χιονόπτωση στα ψηλότερα ορεινά.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση