ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Μεγάλη άσκηση με πυρά και κινητοποίηση Αστυνομίας και ΜΜΑΔ

Έντονη κινητοποίηση και αποκοπές δρόμων

Η Αστυνομία ενημερώνει το κοινό, ότι σήμερα Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου, 2018 θα πραγματοποιηθούν δύο ασκήσεις στη Λάρνακα ως ακολούθως: 

Μεταξύ των ωρών 7μ.μ.- 11μ.μ., θα διεξαχθεί η άσκηση «ΖΗΝΩΝ 2018» στην κατοικημένη περιοχή «Βλάχος» (βόρεια της περιοχής Καμάρων Λάρνακας), στην οποία θα συμμετάσχουν μέλη της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λάρνακας και της Μ.Μ.Α.Δ. 

Η άσκηση θα αφορά τις ενέργειες της ΑΔΕ Λάρνακας σε περίπτωση ένοπλου επεισοδίου και κατά τη διάρκεια της θα υπάρξει μεγάλη κινητοποίηση μελών της Αστυνομίας, ενώ θα γίνουν και αποκοπές δρόμων. Παράλληλα, θα ριφθεί αριθμός πυροβολισμών με αβολίδωτα φυσίγγια. 

Επίσης, από αύριο τα μεσάνυχτα μέχρι και τις 2.30 τα ξημερώματα της Παρασκευής 21 Δεκεμβρίου, 2018, θα πραγματοποιηθεί η άσκηση «ΕΡΜΗΣ 2018» στο Αεροδρόμιο Λάρνακας. Η άσκηση έχει ως θέμα την εκδήλωση ένοπλου επεισοδίου με τρομοκράτες, στο χώρο του Check-in και σε αεροσκάφος στο Αεροδρόμιο Λάρνακας. 

Επισημαίνεται, ότι τα πιο πάνω αποτελούν σενάριο άσκησης και δεν συντρέχει κανένας λόγος ανησυχίας. Θα ληφθούν τέτοια μέτρα από όλες τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες, ώστε να αποφευχθεί η ταλαιπωρία των επιβατών.

Άσκηση και στο Αεροδρόμιο

Όσον αφορά στην άσκηση στο Διεθνές Αεροδρόμιο Λάρνακας, πραγματοποιείται από την Αστυνομία (Διεύθυνση Ασφάλειας Αεροδρομίων και Αντιτρομοκρατικός Ουλαμός Μ.Μ.Α.Δ.) και τη συμμετοχή της διαχειρίστριας εταιρείας Hermes Airports Ltd, της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας του Αεροδρομίου, της Πολιτικής Αεροπορίας και άλλων φορέων του Αεροδρομίου. 

Η άσκηση δεν επηρεάζει οποιαδήποτε πτήση που είναι προγραμματισμένη να αναχωρήσει ή να αφιχθεί στο Διεθνές Αεροδρόμιο Λάρνακας. Όλες οι πτήσεις αναμένεται να διεξαχθούν κανονικά και στην ώρα τους.

Οι δύο ασκήσεις, δεν θα είναι ανοικτές προς τα ΜΜΕ για ειδησεογραφική κάλυψη.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X
X