ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Σε απεργία αύριο την τρίτη περίοδο μέλη της ΟΛΤΕΚ

Θα αποστείλει επιστολή στον Υπουργό Παιδείας με τα κύρια ζητήματα που αφορούν την τεχνική εκπαίδευση

Σε στάση εργασίας κατέρχονται αύριο Πέμπτη, 26 Σεπτεμβρίου, την 3η διδακτική περίοδο, δηλαδή από τις 09:30 μέχρι και τις 10:15, οι εκπαιδευτικοί - μέλη της ΟΛΤΕΚ.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ, ο Πρόεδρος της ΟΛΤΕΚ Παναγιώτης Λυσάνδρου είπε ότι με την αυριανή στάση εργασίας η Οργάνωση Λειτουργών Τεχνικής Εκπαίδευσης Κύπρου θέλει να ευαισθητοποιήσει το κοινό αλλά και το Υπουργείο Παιδείας όσον αφορά τόσο κάποια θέματα γενικά, όπως είναι το συνταξιοδοτικό, αλλά και πολύ περισσότερο για θέματα που ταλανίζουν την τεχνική εκπαίδευση.

Σημείωσε ότι δεν παρατηρείται, βασικά, καμία αύξηση στα ποσοστά των μαθητών που ακολουθούν την τεχνική εκπαίδευση, πράγμα το οποίο δεν υποστηρίζει αυτά που δηλώνει το Υπουργείο Παιδείας, ότι έχει την τεχνική εκπαίδευση ψηλά στις προτεραιότητες του.

Ερωτηθείς αν έχει οριστεί συνάντηση με το Υπουργείο Παιδείας, ο Πρόεδρος της ΟΛΤΕΚ είπε πως όχι δεν οριστεί.

Ανακοίνωσε, παράλληλα, ότι αύριο, η Οργάνωση θα αποστείλει επιστολή στον Υπουργό Παιδείας με τα κύρια ζητήματα που κατά την άποψη της αφορούν την τεχνική εκπαίδευση και κρίνουν ότι είναι ζωτικής σημασίας, «έτσι ώστε η τεχνική εκπαίδευση πραγματικά να αναβαθμιστεί και να προχωρήσει μπροστά, μαζί βέβαια και με τα άλλα τα γενικότερα θέματα που είναι το συνταξιοδοτικό, τα χρονοδιαγράμματα και οι διαδικασίες για τα τετράμηνα, κ.λπ.».

«Ελπίζω να υπάρξει αποκλιμάκωση της κρίσης που πάει να δημιουργηθεί, διότι κάτι διαφορετικό είναι παντελώς ανεπιθύμητο από εμάς», κατέληξε.

Εξάλλου, σε ανακοίνωσή του, το Υπουργείο Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας αναφέρει ότι η ΟΛΤΕΚ αποφάσισε να καλέσει τα μέλη της σε στάση εργασίας αύριο Πέμπτη, 26 Σεπτεμβρίου 2019, από τις 9:30 μέχρι και τις 10:15.

Σημειώνει ότι οι Τεχνικές και Επαγγελματικές Σχολές Εκπαίδευσης και Κατάρτισης θα παραμείνουν ανοικτές κατά το εν λόγω χρονικό διάστημα και το προσωπικό των Γραμματειών θα βρίσκεται στις θέσεις του.

Πηγή: ΚΥΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση