ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Safepass και όχι coronapass για επιστροφή στην κανονικότητα

Η Κύπρος βρίσκεται σήμερα σε τροχιά αποκλιμάκωσης των αυστηρών περιοριστικών μέτρων

Η Κύπρος βρίσκεται σήμερα σε τροχιά αποκλιμάκωσης των αυστηρών περιοριστικών μέτρων, δήλωσε ο Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Παναγιώτης Σεντώνας σε σχέση με την πανδημία, προσθέτοντας ότι «το αυστηρό Lockdown, στο οποίο αναγκαστήκαμε να εισέλθουμε αυτές τις δύο εβδομάδες, αποδείχθηκε πως ήταν αναγκαίο και επιτυχές». Είπε ακόμη ότι ο όρος που αποδίδει καλύτερα το νέο μέτρο για το ΄corona pass΄ είναι το ΄safepass΄.

«Κερδίσαμε τον απαιτούμενο χρόνο, περιορίσαμε τη διασπορά του ιού, χτίσαμε ακόμη πιο ψηλά το τείχος του εμβολιασμού και τώρα μπορούμε να περάσουμε στην επόμενη φάση με άρση των αυστηρών περιορισμών, με περισσότερη ελευθερία», είπε ο κ. Σεντώνας.

Ανέφερε ότι με το πλαίσιο μέτρων που το Υπουργικό Συμβούλιο έλαβε και που εξήγγειλε χθες ο Υπουργός Υγείας, η χώρα μπαίνει σε μία νέα φάση.

«Μέχρι σήμερα αντιμετωπίσαμε με αποτελεσματικότητα αυτή τη μεγάλη κρίση που βιώνει ολόκληρη η ανθρωπότητα και έτσι θα συνεχίσουμε, για την προστασία της ζωής, για την προστασία της δημόσιας υγείας», πρόσθεσε.

Ανέφερε επίσης ότι «το επόμενο σημαντικό βήμα για την επιστροφή στην καθημερινότητα μας, την επιστροφή στη ζωή μας πριν την πανδημία, συνιστά το ΄corona pass΄» και για την ακρίβεια, όπως είπε, «ο όρος που αποδίδει καλύτερα το νέο μέτρο είναι το ΄safepass΄».

Και αυτό, συνέχισε, «γιατί είναι το διαβατήριο που θα μας οδηγήσει με ασφάλεια στα επόμενα βήματα του οδικού χάρτη προς την πλήρη ελευθερία μας».

Ο Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος διαβεβαίωσε ότι η Κυβέρνηση θα εφαρμόσει το συγκεκριμένο μέτρο «με σεβασμό τόσο στη συνταγματική τάξη όσο και στα προσωπικά δεδομένα των πολιτών».

«Το safe pass, που υιοθέτησε το Υπουργικό Συμβούλιο στην τελευταία του συνεδρίαση είναι ένα μέτρο που ελήφθη, προκειμένου να παραμείνει υπό έλεγχο η διασπορά του ιού, την ίδια ώρα που βρισκόμαστε σε φάση δυναμικής επανεκκίνησης της οικονομίας, της κοινωνικής ζωής και της επιστροφής στα σχολεία. Κερδίζουμε την ελευθερία μας με προσεκτικά βήματα», πρόσθεσε.

Το συγκεκριμένο μέτρο, σύμφωνα με τον κ. Σεντώνα, «θα έχει προσωρινή εφαρμογή και θα βρίσκεται διαρκώς υπό αξιολόγηση, προκειμένου να γίνουν βήματα αναθεώρησης εκεί και όπου πιθανόν θα χρειαστεί».

Πρόσθεσε ότι στόχος είναι «η όσο το δυνατόν πιο γρήγορη άρση του safepass».

Είπε ακόμη ότι αυτή τη στιγμή σε ολόκληρη την Ευρώπη διεξάγεται μία ευρεία συζήτηση για τον τρόπο εφαρμογής ανάλογων μέτρων, τα οποία κάθε χώρα επιλέγει λαμβάνοντας υπόψη τις δικές της ιδιαίτερες συνθήκες.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X