ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Σε επιφυλακή η Πυροσβεστική για νέα καιρικά φαινόμενα

Σε ισχύ η πορτοκαλί προειδοποίηση

Έντονα καιρικά φαινόμενα επικράτησαν το απόγευμα της Κυριακής 16/4 μέχρι χθες το πρωί (17/6) με πολλά προβλήματα να σημειώνονται καλοκαιριάτικα.

Λόγω του ότι η κακοκαιρία προκάλεσε ζημιές σε περιοχές της Λευκωσίας, σήμανε συναγερμός στην Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Όπως μας δήλωσε ο εκπρόσωπος τύπου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Αντρέας Κεττής, δέχθηκαν συνολικά 65 κλήσεις.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία ανταποκρίθηκε σε κλήσεις που αφορούσαν την μετακίνηση οχημάτων με επιβαίνοντες, που εγκλωβίστηκαν σε πλημμυρισμένους δρόμους, πτώση δέντρων και μετακινήσεις αντικειμένων, ενώ για ενίσχυση κλήθηκε και η Πολιτική Άμυνα.

Ο εκπρόσωπος τύπου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, ερωτηθείς σε σχέση με το τι να προσέξει το κοινό όταν υπάρχουν τέτοια καιρικά φαινόμενα, μεταξύ άλλων ανέφερε ότι πρέπει να περιορίζουν στις μετακινήσεις τους και να αποφεύγουν να σταθμεύουν κάτω από δέντρα, αφού υπάρχει ο κίνδυνος για αποκοπή.

Όσον αφορά την σημερινή πορτοκαλί προειδοποίηση που εξέδωσε η Μετεωρολογική Υπηρεσία, ο κυρίος Κεττής δήλωσε ότι η Πυροσβεστική Υπηρεσία βρίσκεται σε επιφυλακή, όπως κάθε φορά ενώ είναι σε επικοινωνία και με το Τμήμα Μετεωρολογίας για ενημέρωση.

Σε ισχύ η πορτοκαλί προειδοποίηση 

Η Μετεωρολογική Υπηρεσία εξέδωσε νέα πορτοκαλί προειδοποίηση με ισχύ από τις 12:00 το μεσημέρι, μέχρι τις 18:00 το απόγευμα.

Σύμφωνα με την προειδοποίηση, ισχυρές καταιγίδες, πιθανόν συνοδευόμενες από χαλάζι, αναμένεται να επηρεάσουν περιοχές του εσωτερικού, των ορεινών καθώς και πιθανόν των νοτιανατολικών και ανατολικών παραλίων. Η ένταση της βροχής αναμένεται ότι θα ξεπεράσει τα 55 χιλιοστόμετρα ανά ώρα.

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X
X