ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Πυρκαγιά Καπέδων: Η επόμενη μέρα και η επιφυλακή (Pics, Vid)

Δεκάδες δασοπυροσβέστες επιβλέπουν την περιοχή

Δεκάδες δασοπυροσβέστες και υπάλληλοι του Τμήματος Δασών και επτά πυροσβεστικά οχήματα παραμένουν σε επιφυλακή στην περιοχή της καμένης γης της κοινότητας των Καπέδων.

Όπως φαίνεται στις φωτογραφίες (κεντρική εικόνα) και στο βίντεο που εξασφαλίσαμε σήμερα, Παρασκευή, επομένη της μεγάλης πυρκαγιάς, καπνοί εξακολουθούν να αναδύονται από τα αποκαΐδια, γι' αυτό και η επιφυλακή είναι δεδομένη, για προστασία από τυχόν αναζωπυρώσεις.

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωσή μας από τον Εκπρόσωπο Τύπου του Τμήματος Δασών, Ανδρέα Χρίστου, στην περιοχή παραμένουν 30 δασοπυροσβέστες και υπάλληλοι του Τμήματος Δασών, καθώς και επτά οχήματα, έτοιμα για παν ενδεχόμενο, αν και φαίνεται πως η κατάσταση είναι υπό έλεγχο και δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας.

Βάσει των όσων ανέφερε ο κ. Χρίστου στο 24News, οι δυνάμεις πυρόσβεσης θα παραμείνουν μέχρι και αύριο, Σάββατο, προληπτικά.

Μεγάλη καταστροφή

Το Τμήμα Δασών του Υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος ανακοινώνει ότι την Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου 2018, στις 10:00 π.μ. εκδηλώθηκαν δύο δασικές πυρκαγιές στους Καπέδες.

Η πυρκαγιά τέθηκε υπό πλήρη έλεγχο στις 16:30 αφού έκαψε περίπου 70 εκτάρια ιδιωτικού πευκοδάσους.


Μεγάλη πυρκαγιά Καπέδων: Έτσι έφτασαν στην σύλληψη του 48χρονου


Για την κατάσβεσή της από εδάφους εργάστηκαν 200 άτομα προσωπικό του Τμήματος Δασών με 30 πυροσβεστικά οχήματα, 20 άτομα της Πολιτικής Άμυνας με 5 πυροσβεστικά οχήματα, 12 άτομα της Υπηρεσίας Θήρας και Πανίδας με 3 πυροσβεστικά οχήματα, 6 άτομα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας με 2 πυροσβεστικά οχήματα, ένα πυροσβεστικό όχημα της Ιεράς Μονής Μαχαιρά και υπάλληλοι της Επαρχιακής Διοίκησης Λευκωσίας με βυτιοφόρα οχήματα.

Από αέρος συνέδραμαν συνολικά επτά πτητικά μέσα ο συντονισμό των οποίων έγινε μέσω του Σχεδίου Ίκαρος. Συγκεκριμένα από αέρος επιχειρούσαν τα δύο πυροσβεστικά αεροπλάνα του Τμήματος Δασών, τα δύο εκμισθωμένα ελικόπτερα της Δημοκρατίας, δύο ελικόπτερα της Αστυνομίας και ένα των Βρετανικών Βάσεων.


Καπέδες: Βίντεο και φωτογραφίες από την πυρκαγιά


Πολύ σημαντική ήταν και η συμβολή εθελοντικών ομάδων. Συγκεκριμένα συμμετείχαν οργανωμένοι εθελοντές από τις ομάδες REACTION, ΕΤΕΑ και την Ιερά Μονή Μαχαιρά, εθελοντές κάτοικοι της κοινότητας και άλλοι ευαισθητοποιημένοι πολίτες - εθελοντές.

Τα αίτια πρόκλησής της διερευνώνται από την Αστυνομία.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X
X