ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Μεγάλη πυρκαγιά Καπέδων: Έτσι έφτασαν στην σύλληψη του 48χρονου

Η αναγκαστική προσγείωση ελικοπτέρου πυρόσβεσης και το τρίτο μέτωπο φωτιάς

Εύλογες φαίνεται ότι είναι οι υποψίες που προέκυψαν εναντίον του 48χρονου συλληφθέντος από την κοινότητα Καπέδων, σε σχέση με την χθεσινή πυρκαγιά που ξέσπασε γύρω στις 10:00 το πρωί. Νεότερες πληροφορίες του 24News αναφέρουν ότι ο ύποπτος εκτόξευε απειλές, με αποτέλεσμα να του φορέσουν χειροπέδες.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε στην ιστοσελίδα μας ο Εκπρόσωπος Τύπου του Τμήματος Δασών, Ανδρέας Χρίστου, ο οποίος βρέθηκε το πρωί της Παρασκευής στην περιοχή της πυρκαγιάς, ο 48χρονος, κτηνοτρόφος στο επάγγελμα, φέρεται να εκτόξευε απειλές εναντίον του Δασικού Σταθμού που βρίσκεται στην περιοχή. Ο ύποπτος θα ανακριθεί από την Αστυνομία, σε σχέση με την μαρτυρία που προέκυψε εναντίον του.


Πυρκαγιά Καπέδων: Χειροπέδες σε κάτοικο της κοινότητας


Έγιναν λάθος εκτιμήσεις;

Ένα ζήτημα που θέσαμε στον κ. Χρίστου, είναι η ύπαρξη του ενδεχομένου να έγιναν λάθος εκτιμήσεις στα αρχικά στάδια της πυρκαγιάς, καθώς βρεθήκαμε, σχεδόν από την πρώτη στιγμή, σε σημείο όπου γινόταν συντονισμός των αφιχθεισών δυνάμεων πυρόσβεσης. Οι πρώτες εκτιμήσεις υπευθύνων ανέφεραν ότι ήταν θέμα χρόνου να τεθεί υπό έλεγχο η πυρκαγιά, καθώς δεν έπνεαν άνεμοι. Στην συνέχεια, όμως, απεδείχθη ότι χρειάστηκαν ώρες τιτάνιας προσπάθειας, για να τεθεί υπό πλήρη έλεγχο.

Απαντώντας σε αυτό το ερώτημα, ο κ. Χρίστου διευκρίνισε ότι οι συγκυρίες δεν επέτρεψαν την κατάσβεσή της σε σύντομο χρονικό διάστημα, καθώς, ενώ αρχικά είχε εκδηλωθεί σε δύο μέτωπα και σε αραιή βλάστηση, προέκυψε και τρίτο μέτωπο πυρκαγιάς, ορμώμενο από την υφιστάμενη - καύτρες και σπινθήρες που εκτοξεύτηκαν σε κοντινή απόσταση, προκάλεσαν κι άλλη πυρκαγιά, ενώ ήδη έκαιγαν δύο αρκετά μεγάλα μέτωπα. 

Όπως μας εξήγησε, επίσης, το πευκοδάσος στην περιοχή είναι αρκετά πυκνό, με τα δέντρα να ακουμπούν και στο έδαφος. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα την γρήγορη εξάπλωση της φωτιάς.

Αναγκαστική προσγείωση ελικοπτέρου πυρόσβεσης

Ένα εκ των ελικοπτέρων που επιχειρούσαν στα μέτωπα της πυρκαγιάς πραγματοποίησε αναγκαστική προσγείωση στον υδατοφράκτη της Ταμασσού, απ' όπου ανεφοδίαζαν τους κάδους με νερό. 

Κληθείς να σχολιάσει το γεγονός, ο κ. Χρίστου είπε ότι πληροφορήθηκε και ο ίδιος για το περιστατικό, ωστόσο, σύντομα το ελικόπτερο τέθηκε ξανά στην διάθεση των υπολοίπων δυνάμεων πυρόσβεσης και στην επιχείρηση κατάσβεσης της πυρκαγιάς, χωρίς οποιοδήποτε πρόβλημα.

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X