ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Πώς να αντέξεις το #μένουμε_σπίτι;

Με αυτούς τους τρόπους μπορείς να αντέξεις το #μένουμε_σπίτι

Κατά την περίοδο μιας πανδημίας είναι φυσιολογικό να μας κυριεύουν αρνητικά συναισθήματα, αυτό συμβαίνει γιατί το άγχος και η έντονη ανησυχία είναι φυσιολογικές αντιδράσεις όταν ερχόμαστε αντιμέτωποι με μια κατάσταση που μέχρι τώρα ήταν άγνωστη σε εμάς. Μια πανδημία, μπορεί να μας προκαλέσει ανησυχίες για την υγεία μας και την υγεία των αγαπημένων μας, ανησυχίες για την εργασία μας και τα οικονομικά μας, απόγνωση, καχυποψία, φόβο, μοναξιά, κοινωνική απομόνωση αλλά και προβλήματα διάθεσης.


Κύπρος - Κορωνοϊός: Πονοκέφαλος με κατ’ οίκον κομμωτική, μανικιούρ και… botox


Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, η πρόληψη παίζει καθοριστικό ρόλο στην καταπολέμηση του νέου κορωνοϊού. Εδώ αξίζει να σημειωθεί ότι σημαντικό ρόλο στην πρόληψη έχει η ενίσχυση του ανοσοποιητικού μας συστήματος. Από έρευνες γνωρίζουμε ότι το έντονο άγχος και η ανησυχία μπορούν να επηρεάσουν αρνητικά το ανοσοποιητικό μας σύστημα, τα καλά νέα όμως είναι ότι αν και αυτή τη στιγμή μπορεί να σου φαίνεται ακατόρθωτο, υπάρχουν αρκετά πράγματα που μπορείς να κάνεις έτσι ώστε να διαχειριστείς τα συναισθήματά σου και να παραμείνεις ψύχραιμη/ος.

Εδώ μπορείς να βρεις κάποιους τρόπους με τους οποίους μπορείς να παραμείνεις ψύχραιμος/η και να αντέξεις το #μένουμε_σπίτι

- Αρχικά, είναι πολύ σημαντικό να μην μένεις ολόκληρη την ημέρα με τις πυτζάμες. Ξύπνα κάθε μέρα την ίδια ώρα που ξυπνούσες και προηγουμένως, κάνε ένα μπάνιο, περιποιήσου τον εαυτό σου και ξεκίνα την ημέρα σου στο σπίτι.

- Από το βράδυ, βάζε καθημερινά πρόγραμμα για την επόμενη ημέρα. Αυτό θα σε βοηθήσει να μην είσαι αδρανής αλλά να νιώθεις παραγωγικός ακόμα και τις ώρες που είσαι στο σπίτι.

 Δείτε την συνέχεια στο must.com.cy  

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X