ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Πτωτική πορεία καταγράφει η ανεργία στην Κύπρο

Η έκθεση της EUROSTAT

Χθες δημοσιεύτηκε η έκθεση της EUROSTAT αναφορικά με την ανεργία Ιουλίου 2021 στην Ε.Ε., σύμφωνα με την οποία η Κύπρος καταγράφει ανεργία 5,2% σημειώνοντας μείωση 2,7 μονάδων σε σχέση με πριν ένα χρόνο, όταν η ανεργία ήταν στο 7,9%.

Ενδεικτικά αναφέρεται ότι ο μέσο όρος της ανεργίας στις χώρες της Ευρωζώνης βρίσκεται για τον Ιούλιο 2021 στο 7,6%. Τα πιο πάνω στοιχεία επιβεβαιώνουν την πτωτική πορεία της ανεργίας και την αύξηση της απασχόλησης στην Κύπρο.

Παράλληλα, στις 30/8/2021 δημοσιεύτηκε η ετήσια Έκθεση της Στατιστικής Υπηρεσίας για τους δείκτες κινδύνου φτώχειας και κοινωνικού αποκλεισμού για το 2020. Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιεύτηκαν:

  • Τα καθαρά εισοδήματα των νοικοκυριών αυξήθηκαν, συνεχίζοντας μια αδιάκοπη πορεία αύξησης με 14,7% συνολική αύξηση από το 2015 μέχρι το 2020 στα καθαρά εισοδήματα των νοικοκυριών,
  • Το ποσοστό κινδύνου φτώχειας μειώθηκε, συνεχίζοντας μια πορεία μείωσης από το 2015 μέχρι και το 2020 με συνολική μείωση της τάξης του 11,7% (1,9 ποσοστιαίες μονάδες ή από 16,2% σε 14,3%),
  • Το ποσοστό κινδύνου φτώχειας ή κοινωνικού αποκλεισμού μειώθηκε, συνεχίζοντας μια πορεία μείωσης από το 2015 μέχρι και το 2020 με συνολική μείωση της τάξης του 26,3% (7,6 ποσοστιαίες μονάδες ή από 28,9% σε 21,3%),
  • Υπήρξε συνέχιση της σημαντικής βελτίωσης που διαπιστώνεται σε σειρά άλλων δεικτών που αφορούν την κοινωνικοοικονομική κατάσταση των νοικοκυριών και των πολιτών γενικότερα στην Κυπριακή Δημοκρατία.

Επιβεβαιώνεται δηλαδή από το σύνολο των στοιχείων που δημοσιεύονται ότι η χώρα συνεχίζει στο δρόμο της ανάκαμψης και της βελτίωσης των κοινωνικών συνθηκών για τα νοικοκυριά, τους εργαζόμενους και τον κάθε πολίτη και ότι οι πρωτοβουλίες και τα ενεργά μέτρα πολιτικής απασχόλησης που έλαβε και συνεχίζει να λαμβάνει η Κυβέρνηση είναι προς την ορθή κατεύθυνση.

Οι προσπάθειες συνεχίζονται με στόχο την περαιτέρω ανάπτυξη της αγοράς εργασίας και τη περαιτέρω βελτίωση της ποιότητας ζωής του κάθε πολίτη και ειδικά των πιο ευάλωτων ομάδων του πληθυσμού.

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση