ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ψάχνει 6 νέα πρόσωπα η Αστυνομία για την απόπειρα φόνου στην Έγκωμη

Από τα τηλεπικοινωνιακά δεδομένα και κλειστά κυκλώματα παρακολούθησης προκύπτουν νέα στοιχεία

Έξι πρόσωπα, τα οποία βρίσκονταν στο μαγαζί όπου έξω από αυτό σημειώθηκε η συμπλοκή μεταξύ Ελληνοκυπρίων και Σύρων, στην Έγκωμη, αναζητεί για καταθέσεις η Αστυνομία.

Τα νέα αυτά πρόσωπα, εντοπίστηκαν από το υλικό των κλειστών κυκλωμάτων που εξέτασε η Αστυνομία μέχρι στιγμής, σύμφωνα με όσα ανάφερε ο ανακριτής της υπόθεσης ενώπιον δικαστηρίου την Τετάρτη 20/11, όπου ο 42χρονος ύποπτος οδηγήθηκε για ανανέωση προσωποκράτησης.

Σημειώνεται ότι υπάρχει κι άλλο υλικό το οποίο η Αστυνομία, δεν έχει εξετάσει ακόμη.

Επίσης, να αναφέρουμε ότι στα χέρια των ανακριτών βρίσκεται μέρος των αποτελεσμάτων από τα τηλεπικοινωνιακά δεδομένα και βάσει των εξετάσεων που έγιναν, προκύπτουν περίπου 30 καταθέσεις από πρόσωπα, ενώ σημειώνεται ότι υπάρχει κι άλλο υλικό που θα τύχει εξέτασης.

Η Αστυνομία μέχρι τις 20/11, έλαβε 175 καταθέσεις, ενώ ο όγκος αυτών αναμένεται να αυξηθεί μετά την εξέταση του υπόλοιπου υλικού τόσο των τηλεπικοινωνιακών δεδομένων όσο και των κλειστών κυκλωμάτων παρακολούθησης.

Σημειώνεται επίσης ότι ακόμη δεν έχει εντοπιστεί το πιστόλι που χρησιμοποιήθηκε στην απόπειρα φόνου, όπως ούτε οι κάλυκες.

Η Αστυνομία καταζητεί δύο πρόσωπα τα οποία φέρονται να βοήθησαν τόσο τον 42χρονο όσο και τον 44χρονο φερόμενο δράστη να διέφυγαν από την σκηνή.

Παρά την ένσταση που έφερε ο δικηγόρος του 42χρονου υπόπτου για την ανανέωση της προσωποκράτησής του, η δικαστής ενέκρινε το αίτημα της Αστυνομίας για άλλες οκτώ ημέρες κράτησης.

Θυμίζουμε ότι για την υπόθεση συνελήφθησαν έξι πρόσωπα. Ο 42χρονος που φέρεται να ενεπλάκη στην συμπλοκή, ο 44χρονος φερόμενος δράστης και άλλα τέσσερα πρόσωπα, τα οποία έχουν αφεθεί πλέον ελεύθερα. Εναντίον του 37χρονου και του 49χρονου, δεν προέκυψε οτιδήποτε, γι’ αυτό και κρίθηκε σκόπιμο να αφεθούν ελεύθεροι, ενώ τα άλλα δύο πρόσωπα, 43 και ο 50 ετών, παρά το ότι αφέθηκαν ελεύθερα κατηγορήθηκαν γραπτώς για τα αδικήματα της συνομωσίας προς διάπραξης κακουργήματος και της συνέργειας μετά τη διάπραξη του κακουργήματος και παρέμβασης σε δικαστική διαδικασία.

Μαρτυρίες «καίνε» τον 42χρονο και τον 44χρονο φερόμενο δράστη

Θυμίζουμε ότι η απόπειρα φόνου διαπράχθηκε έξω από νυχτερινό μαγαζί στην Έγκωμη στις 3 Νοεμβρίου.

Μαρτυρίες που εξασφάλισε η Αστυνομία, ο 44χρονος φερόμενος δράστης, ο 42χρονος και ακόμη δύο πρόσωπα, το τελευταίο χρονικό διάστημα ασκούσαν πίεση στους ιδιοκτήτες και διαχειριστές του εν λόγω νυχτερινού κέντρου, με σκοπό να αναλάβουν την προστασία και τη διαχείριση του μαγαζιού. Επίσης, σύμφωνα με μαρτυρίες, απειλούσαν το προσωπικό ότι θα απολυόταν από τις εργασίες του για να αναλάβουν τη διαχείριση μέλη προσκείμενα στους υπόπτους.

Το βράδυ του Σαββάτου 2/11 με ξημερώματα Κυριακής 3/11, ο 42χρονος μαζί με άλλα άτομα, σύμφωνα πάντα με μαρτυρίες, μετέβησαν στο εν λόγω κέντρο, όπου ανέφεραν στους υπαλλήλους επιτακτικά, ότι θα αναλάμβαναν εκείνοι την προστασία του κέντρου και παρέμειναν στο μέρος, με αποτέλεσμα οι υπάλληλοι να υποκύψουν στις πιέσεις και απειλές και να αποχωρήσουν.

Στην συνέχεια, όπως αναφέρουν οι μαρτυρίες, προκλήθηκε ένταση μεταξύ των εν λόγω ατόμων με Σύρους, ένταση η οποία μεταφέρθηκε εκτός του νυχτερινού μαγαζιού, όπου σημειώθηκε η συμπλοκή.

Όπως ανάφερε ο ανακριτής της υπόθεσης στον όρκο του που ανάγνωσε στο δικαστήριο, εξασφαλίστηκαν μαρτυρίες που αναφέρουν ότι ο 44χρονος ήταν το πρόσωπο που αφότου πιάστηκαν στα χέρια οι Σύροι με τους υπόλοιπους, μετέβηκε στο αυτοκίνητο και επέστρεψε στην σκηνή με όπλο, ρίχνοντας τρεις πυροβολισμούς.

Από τους πυροβολισμούς τραυματίστηκε 30χρονος Σύρος ο οποίος νοσηλεύθηκε στην Εντατική και ο αδελφός του.

Ο 42χρονος φέρεται να κτύπησε με σπασμένο μπουκάλι στο κεφάλι τον έναν εκ των δύο Σύρων και στην συνέχεια να τον κλωτσά ενώ ήταν στο έδαφος.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X