ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Πρώτο κουδούνι με αισιόδοξες δηλώσεις Χαμπιαούρη

«Μέρα χαράς, μέρα γιορτής»

Κτυπά σήμερα το πρώτο κουδούνι το οποίο θα σημάνει και την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς το οποίο ξεκινά κάτω από δύσκολες συνθήκες λόγω του αδιέξοδου που επήλθε στο διάλογο ανάμεσα στην Κυβέρνηση και τις εκπαιδευτικές οργανώσεις και της κρίσης που μαστίζει την Παιδεία μας.

Διαβάστε, επίσης: Σκληρή απάντηση ΔΗΣΥ στις Εκπαιδευτικές Οργανώσεις

Οι εκπαιδευτικές οργανώσεις αποφάσισαν και έθεσαν σε ισχύ σειρά μέτρων λόγω του αδιεξόδου, αποσύροντας, ωστόσο, το μέτρο της μη διανομής των βιβλίων στα παιδιά.

Αισιόδοξο μήνυμα Χαμπιαούρη από το σχολείο-εργοτάξιο της Επισκοπής

Κλειστό θα παραμείνει σήμερα το δημοτικό σχολείο Επισκοπής έπειτα από απόφαση του συνδέσμου γονέων και του κοινοτικού συμβουλίου του χωριού. Το σχολείο παραμένει εργοτάξιο για τρίτη χρονιά και οι οργανωμένοι γονείς θέτουν επιτακτικά θέμα ασφάλειας των παιδιών τους.

Σε δηλώσεις που παραχώρησε στην κάμερα του Σίγμα, ο Υπουργός Παιδείας, που βρέθηκε στο Δημοτικό Σχολείο της Επισκοπής, εμφανίστηκε ιδιαίτερα αισιόδοξος για την έκβαση της κρίσης στην Παιδεία, που μαίνεται εδώ και τρεις τουλάχιστον μήνες.

Διαβάστε, επίσης: Νέα πρόταση στην Κυβέρνηση από τους Εκπαιδευτικούς - Η ανακοίνωση (Pic)

Συγκεκριμένα, ο κ. Χαμπιαούρης χαρακτήρισε την σημερινή μέρα ως «μέρα χαράς, μέρα γιορτής», ενώ προέτρεψε άπαντες όπως αφήσουν πίσω το παρελθόν, να ενώσουν δυνάμεις και να ξεπεράσουν τα προβλήματα.

Τόνισε ότι, τόσο οι εκπαιδευτικοί, όσο και οι γονείς, αλλά και το Υπουργείο Παιδείας, αγαπούν τα παιδιά τους, λέγοντας εμφατικά ότι μέσα από την τρικυμία, νικητής θα αναδειχθεί το σχολείο.

Διαβάστε, επίσης: «Πόρτα» στον Χαμπιαούρη από τα σχολεία ζητά ο Αντιπρόεδρος της ΟΕΛΜΕΚ

Επανέλαβε ότι η Κυβέρνηση είναι ανοιχτή στον διάλογο, καταλήγοντας με το μήνυμα προς τις εκπαιδευτικές οργανώσεις όπως τον ενημερώσουν, εάν και εφόσον έχουν οτιδήποτε νέο προς συζήτηση. 

Ενωτικό το μήνυμα του Υπουργού

Εξάλλου, σε μήνυμα του με την ευκαιρία της έναρξης της σχολικής χρονιάς 2018-2019, ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού, Κώστας Χαμπιαούρης αναφέρει ότι "η επιτυχία των προσπαθειών μας για τον εκσυγχρονισμό του εκπαιδευτικού μας συστήματος εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τη συναίνεση και τη στενή συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων φορέων στην εκπαίδευση".

Διαβάστε, επίσης: Το μήνυμα Χαμπιαούρη προς εκπαιδευτικούς και μαθητές

«Με απεριόριστο σεβασμό στη μοναδικότητα, στις ιδιαιτερότητες και στις ανάγκες του καθενός», όπως αναφέρει, απευθύνει έκκληση, σε εκπαιδευτικούς, φοιτητές και μαθητές «να ενώσουμε τις δυνάμεις μας, να εργαστούμε συνειδητά και υπεύθυνα για την αναβάθμιση κάθε τομέα της εκπαίδευσής μας, θέτοντας υψηλούς και ευγενικούς στόχους για μια παιδεία ποιοτική, ανταγωνιστική και ολοκληρωμένη», προσθέτει.

«Ας ξεκινήσουμε τη νέα αυτή σχολική χρονιά με αισιοδοξία και δύναμη παραγωγική, ώστε να φέρουμε σε πέρας την αποστολή μας», αναφέρει ο Υπουργός Παιδείας για να προσθέσει ότι «σχεδιάζουμε και εφαρμόζουμε τα τελευταία χρόνια μια σειρά από σημαντικές αλλαγές και αναγκαίες μεταρρυθμίσεις για κάθε βαθμίδα εκπαίδευσης».

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση