ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Πρώτη μέρα στο σχολείο με σύλληψη και κατασχέσεις μοτοποδηλάτων

Η όλη κατάσταση τυγχάνει αξιολόγησης από την Αστυνομία.

Η Αστυνομία προχώρησε σε μία σύλληψη ανήλικου στην κατοχή του οποίου εντοπίστηκαν δύο φωτοβολίδες ενώ συνολικά έγινε έλεγχος σε αρκετά νεαρά πρόσωπα στο πλαίσιο εκστρατείας που άρχισε από το βράδυ της Κυριακής και συνεχίστηκε μέχρι και σήμερα Δευτέρα πρώτη μέρα έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς 2018 – 19.

Ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας, Ανδρέας Αγγελίδης, δήλωσε ότι «η Αστυνομία από το βράδυ της Κυριακής μέχρι και τα ξημερώματα σήμερα βρισκόταν σε πλήρη κινητοποίηση σε συνεργασία και με τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας και με διευθύνσεις διαφόρων σχολείων σε παγκύπρια βάση για πρόληψη και καταστολή φαινομένων νεανικής παραβατικότητας».

Πρόσθεσε ότι «έγιναν περιπολίες κατά την διάρκεια της νύχτας σε σχολικές μονάδες καθώς επίσης και άλλους χώρους όπου υπήρχαν συγκεντρωμένα νεαρά πρόσωπα που προκαλούσαν οχληρία, ιδίως σε κάποιες περιπτώσεις που έριχναν κροτίδες ή άναβαν φωτοβολίδες».

Όπως είπε ο κ. Αγγελίδης, «με την έγκαιρη παρέμβαση της Αστυνομίας, εκεί όπου χρειάστηκε περιορίστηκαν τα όποια περιστατικά νεανικής παραβατικότητας ενώ έγιναν επίσης καταγγελίες για διάφορες τροχαίες παραβάσεις και κατασχέθηκαν παγκύπρια πέντε μοτοποδήλατα σε διάφορες περιπτώσεις».

Σημείωσε ότι «σε μια περίπτωση έγινε σύλληψη ανήλικου στην κατοχή του οποίου εντοπίστηκαν δύο φωτοβολίδες και συνολικά έγινε έλεγχος σε αρκετά νεαρά πρόσωπα».

Ο Ανδρέας Αγγελίδης είπε ότι «υπάρχει προβληματισμός στην Αστυνομία για το διαχρονικό φαινόμενο της νεανικής παραβατικότητας στην Κύπρο» επισημαίνοντας ότι «η κοινωνία μας έχει αλλάξει και οφείλουμε να προετοιμαζόμαστε για αυτές τις αλλαγές, τον αντίκτυπό τους στην οικογένεια, την τοπική κοινωνία, στον τρόπο που οργανώνουμε καλύτερα την κοινωνία μας».

Υπέδειξε ότι «χρειάζεται να βρούμε τρόπους επικοινωνίας και στήριξης των παιδιών».

Όπως είπε ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας, «εμείς λέμε ότι τα φαινόμενα νεανικής παραβατικότητας, και άλλα τέτοια κρούσματα πρέπει να μας προβληματίσουν όλους, ως πολιτεία και για να αντιμετωπιστούν χρειάζεται να συνδράμουν όλοι οι αρμόδιοι φορείς και θεσμοί».

«Πολιτεία, σχολείο, οικογένεια, φυσικά και εμείς στο μέτρο και την ευθύνη που μας αναλογεί, πρέπει να συνεργαστούμε» είπε ο κ. Αγγελίδης.

Εξέφρασε την ευαρέσκειά του για το γεγονός ότι «Διευθυντές Σχολείων και Σύνδεσμοι Γονέων που σε συνεννόηση με την Αστυνομία βοήθησαν στην πρόληψη και καταστολή επεισοδίων».

Ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας είπε ότι «θέση μας είναι ότι σε ανάλογες περιπτώσεις στο μέλλον θα πρέπει να υπάρχει περαιτέρω παγκύπριος συντονισμός όλων των αρμοδίων υπηρεσιών και φορέων για αντιμετώπιση των φαινομένων νεανικής παραβατικότητας».

Πρόσθεσε ότι «εμείς ως Αστυνομία αντιμετωπίζουμε το σύμπτωμα αυτής της μορφής παραβατικότητας για να αντιμετωπιστεί όμως το πρόβλημα, πρέπει πρώτα εντοπιστούν οι αιτίες που προκαλούν την παραβατικότητα».

Με αυτό τον τρόπο «και πάνω σε μελετημένο και τεκμηριωμένο σχέδιο να διαμορφωθεί η στρατηγική μας ως πολιτεία για τον περιορισμό τέτοιου είδους συμπεριφορών και να ληφθούν τα ανάλογα μέτρα», είπε, τέλος, ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση