ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Πρόστιμα σε τέσσερις κυνηγούς - Τι έκαναν

Όλοι τους εντοπίστηκαν από περίπολο της Υπηρεσίας Θήρας

Χρηματικές ποινές επιβλήθηκαν σε τέσσερις κυνηγούς  δύο από τη Λεμεσό και δύο από χωριά της Ελεύθερης Αμμοχώστου για την χρήση μηχανών που αναπαράγουν ήχους διαφόρων πουλιών. Ο κάθε ένας κυνηγός θα καταβάλει ως πρόστιμο 500 ευρώ.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, χθες περίπολο της Υπηρεσίας Θήρας βρισκόταν για ελέγχους, στο πλαίσιο πάταξης της λαθροθηρίας στην περιοχή “Αμπάες”, στα Κονιά, όταν αντιλήφθηκαν ένα πρόσωπο να κυνηγάει σε επιτρεπόμενη περιοχή κυνηγίου. Ταυτόχρονα άκουσαν να εκπέμπεται κελάηδισμα πουλιού σε υψηλή ένταση από ηχοπαραγωγική συσκευή. Πλησιάζοντας τα μέλη της Υπηρεσίας Θήρας το συγκεκριμένο πρόσωπο, διαπίστωσαν ότι μπροστά του υπήρχε μια συσκευή παραγωγής ήχου. Από έλεγχο των στοιχείων του διαπιστώθηκε ότι πρόκειται για Ε/κ από τη Λεμεσό που στην κατοχή του είχε ένα κυνηγετικό όπλο, που παραλήφθηκε ως τεκμήριο όπως και η συσκευή παραγωγής του ήχου. Επίσης τού εκδόθηκε εξώδικο πρόστιμο για το χρηματικό ποσό των 500 ευρώ. 

Εξάλλου, σε άλλη περίπτωση μέλη της Υπηρεσίας Θήρας εντόπισαν δεύτερο πρόσωπο στην ίδια περιοχή στα Κονιά να έχει στην κατοχή του δύο συσκευές παραγωγής ήχου και ένα κυνηγετικό όπλο, τα οποία κατασχέθηκαν ως τεκμήρια. Στον κυνηγό εκδόθηκε πρόστιμο για το χρηματικό ποσό των 500 ευρώ.

Ακολούθως στο χωριό της Τίμης εντοπίστηκε από μέλη της Υπηρεσίας Θήρας 47χρονος από την περιοχή της Ελεύθερης Αμμοχώστου να έχει στην κατοχή του συσκευή αναπαραγωγής κελαηδίσματος πτηνών, η οποία ήταν σε λειτουργία. Ο 47χρονος μετά τον εντοπισμό του οδηγήθηκε στον αστυνομικό σταθμό Κουκλιών όπου του εκδόθηκε πρόστιμο ύψους 500 ευρώ και κατασχέθηκε το κυνηγετικό του και η συσκευή αναπαραγωγής κελαηδίσματος πτηνών που κατείχε. 

Τέλος 38χρονος από την περιοχή της Αμμοχώστου εντοπίστηκε σε περιοχή του χωριού Μαντριά ο οποίος επίσης είχε στην κατοχή του συσκευή αναπαραγωγής κελαηδίσματος πτηνών σε λειτουργία.

Ο 38χρονος οδηγήθηκε στον αστυνομικό σταθμό Κουκλιών όπου του επιβλήθηκε εξώδικο πρόστιμο των 500 ευρώ και κατασχέθηκε η μηχανή και το κυνηγετικό του.

Πηγή: ΚΥΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X
X