ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Προσοχή στην χρήση χλωρίνης - Εάν δεν τη χρησιμοποιείς σωστά μπορεί να γίνει επικίνδυνη

Συστήνεται προσοχή στη χλωρίνη σε κλειστούς χώρους και στη διαδικτυακή αγορά της

Η χρήση προϊόντων χλωρίνης στα σπίτια πρέπει να γίνεται με ιδιαίτερη προσοχή, ενώ σε περίπτωση αγοράς προϊόντων καθαρισμού και άλλων επικίνδυνων προϊόντων από διαδικτυακά καταστήματα οι πληροφορίες επικινδυνότητας θα πρέπει να αναγράφονται στη συσκευασία.

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου και Πληροφοριών αναφέρει ότι "η πανδημία από τον κορωνοϊό (COVID-19), επιβάλλει τη λήψη ειδικών μέτρων σε συλλογικό επίπεδο, αλλά και την αυστηρή τήρηση σε ατομικό επίπεδο κανόνων καθαριότητας και υγιεινής για όσον το δυνατό καλύτερο περιορισμό της εξάπλωσης του ιού".

Προσθέτει ότι "ένα από τα μέτρα που πρέπει να λαμβάνονται καθημερινά είναι ο καλός καθαρισμός και η απολύμανση επιφανειών και αντικειμένων τόσο στους χώρους εργασίας όσο και στις οικίες και μια συνήθης πρακτική είναι η χρήση διαλυμάτων χλωρίνης σε αναλογία 1:10 που θεωρείται ότι συμβάλλει στην αποτελεσματική πρόληψη των μολύνσεων".

Είναι σημαντικό όμως, συνεχίζει, τα προϊόντα χλωρίνης να χρησιμοποιούνται σωστά ώστε να μην προκύψουν περαιτέρω σοβαρά θέματα για την υγεία μας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Κύπρος - Κορωνοϊός: Έχεις συμπτώματα; Αυτά πρέπει να κάνεις

Για το λόγο αυτό πρέπει να λαμβάνεται υπόψη ότι "η χρήση προϊόντων χλωρίνης στα σπίτια πρέπει να γίνεται με ιδιαίτερη προσοχή καθώς στην οικία μας υπάρχουν και άλλα διάφορα άλλα χημικά προϊόντα όπως απορρυπαντικά, φάρμακα και υλικά μαγειρικής, τα οποία αν αναμιχθούν με προϊόντα χλωρίνης είναι πιθανόν να οδηγήσουν στην παραγωγή επικίνδυνων παραπροϊόντων".

Επίσης, "από την ανάμειξη της χλωρίνης με κάποιο οξύ (π.χ. καθαριστικό αλάτων) ή με αμμωνία παράγεται αέριο Χλώριο που είναι ιδιαίτερα τοξικό (δηλητήριο) για τον ανθρώπινο οργανισμό και σε περίπτωση εισπνοής ερεθίζει τους βλεννογόνους, ενώ προκαλεί σοβαρό ερεθισμό στα μάτια και στο δέρμα και είναι και πολύ επικίνδυνο και για το περιβάλλον".

Για το λόγο αυτό χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή όταν χρησιμοποιείται χλωρίνη σε χώρους που δεν αερίζονται επαρκώς.

Σε σχέση με αγορές προϊόντων καθαρισμού και άλλων επικίνδυνων χημικών προϊόντων μέσω διαδικτυακών καταστημάτων (αγορές εξ αποστάσεως, είτε μέσω υπολογιστή, διαδικτύου, διαφημιστικών εντύπων/ καταλόγων, ή τηλεοπτικών διαφημίσεων) θα πρέπει να αναγιγνώσκονται προσεκτικά οι πληροφορίες που αφορούν την επικινδυνότητα των προϊόντων αυτών.

Οι πληροφορίες επικινδυνότητας θα πρέπει να αναγράφονται στη συσκευασία για καλύτερη ενημέρωσή και λήψη των κατάλληλων μέτρων προστασίας και προφύλαξης για τους καταναλωτές.

Πηγή: ΚΥΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X
X