ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Προσοχή! Οδικές εργασίες σε αυτοκινητοδρόμους και αστικές περιοχές

Δείτε πού θα γίνονται οδικά έργα

Σε τμήματα στους αυτοκινητοδρόμους Λευκωσίας - Λεμεσού, Λευκωσίας – Λάρνακας και Λευκωσίας – Κοκκινοτριμιθιάς, από τη Δευτέρα 18/1/2021 μέχρι το τέλος Μαΐου 2021, εκτός Παρασκευής, Σαββάτου και Κυριακής, από τις 8:00μ.μ. της κάθε μέρας μέχρι τις 6:00π.μ. της επόμενης μέρας, θα διεξάγονται εργασίες επιδιόρθωσης οδοστρώματος. Κατά τη διάρκεια των εργασιών τμήματα των αυτοκινητοδρόμων σε μήκος περίπου 1000 μέτρων θα είναι κλειστά και η τροχαία κίνηση θα διοχετεύεται στο αντίθετο ρεύμα, όπου η κυκλοφορία θα είναι αμφίδρομη.

Στον αυτοκινητόδρομο Λευκωσίας – Λεμεσού, από τη Δευτέρα 18/1/2021 η ώρα 9:00π.μ. μέχρι τη Δευτέρα 15/3/2021 η ώρα 6:00π.μ.,στο πλαίσιο Κατασκευής του Περιμετρικού Αυτοκινητοδρόμου Λευκωσίας Φάση Α1, η ανατολική λωρίδα του Αυτοκινητόδρομου Λευκωσίας – Λεμεσού με κατεύθυνση προς Λεμεσό θα είναι κλειστή για την τροχαία κίνηση από το ύψος του Ζυγιστικού Σταθμού Λατσιών μέχρι την έξοδο προς τη Βιομηχανική Περιοχή Ιδαλίου. Κατά τη διάρκεια της εκτέλεσης των εργασιών, η τροχαία κίνηση στον Αυτοκινητόδρομο Λευκωσίας-Λεμεσού με κατεύθυνση προς τη Λεμεσό, στο συγκεκριμένο τμήμα, θα διεξάγεται με δύο λωρίδες κυκλοφορίας. Η κυκλοφορία οχημάτων από τον αυτοκινητόδρομο Λευκωσίας – Λεμεσού προς Βιομηχανική Περιοχή Ιδαλίου θα είναι απρόσκοπτη.

Παράλληλα, οι εργασίες που ξεκίνησαν στον παλαιό δρόμο Λευκωσίας – Λεμεσού, τη Δευτέρα 25/1/2021 η ώρα 06:00, στο πλαίσιο κατασκευής του Περιμετρικού Αυτοκινητοδρόμου Λευκωσίας Φάση Α1, θα συνεχιστούν μέχρι τη Δευτέρα 1/3/2021 η ώρα 06:00. Κατά τη διάρκεια εκτέλεσης των εργασιών, ο παλαιός δρόμος Λευκωσίας – Λεμεσού θα είναι κλειστός για την τροχαία κίνηση από τη συμβολή του με την οδό Ηνωμένων Εθνών μέχρι τη φωτοελεγχόμενη συμβολή του με την οδό Τεύκρου Ανθία και η τροχαία κίνηση από και προς Λευκωσία, θα διοχετεύεται διαμέσου της οδού Ηνωμένων Εθνών, της οδού Ερμού και της οδού Τεύκρου Ανθία.

Επίσης στον αυτοκινητόδρομο Λευκωσίας - Λεμεσού, στο τμήμα από την έξοδο Σκαρίνου μέχρι τον κυκλικό κόμβο Αγίας Φύλας, την περίοδο 9 μέχρι 26 Φεβρουαρίου 2021, εκτός Σαββατοκύριακων και αργιών, μεταξύ των ωρών 7:00π.μ. και 4:00μ.μ., θα εκτελούνται εργασίες αντικατάστασης μεταλλικών στηθαίων ασφαλείας. Κατά τη διάρκεια της διεξαγωγής των εργασιών θα κλείνει το έρεισμα του δρόμου και σε μεμονωμένες περιπτώσεις η λωρίδα ταχείας κυκλοφορίας σε μήκος 200 μ. περίπου και η τροχαία κίνηση θα διοχετεύεται στη διπλανή λωρίδα κυκλοφορίας.

Επίσης εργασίες συντήρησης στηθαίων ασφαλείας, θα διεξάγονται την περίοδο από τη Δευτέρα 8/2/2021 μέχρι την Παρασκευή 26/2/2021 καθημερινά εκτός Σαββατοκύριακων μεταξύ των ωρών 8:00π.μ. και 3:00μ.μ. στους πιο κάτω δρόμους της Επαρχίας Λάρνακας:

 

Αυτοκινητόδρομοι:

Νήσου – Λάρνακα

Αεροδρόμιο Λάρνακας - Παραλίμνι

Κοφίνου - Λάρνακα

 

Συνήθεις Δρόμοι:

Παλαιός Δρόμος Λευκωσίας – Λεμεσού

Δρόμος Μαζωτός – Ζύγι

Δρόμος Κόσιη – Αραδίππου

Δρόμος Καλό Χωριό – Μοσφιλωτή

Δρόμος Λάρνακα – Τρούλλοι

Κατά τη διάρκεια εκτέλεσης των εργασιών, θα κλείνει τμηματικά η αριστερή λωρίδα κυκλοφορίας στους αυτοκινητόδρομους σε μήκος 200μ. περίπου, και η τροχαία κίνηση θα διοχετεύεται στη διπλανή λωρίδα κυκλοφορίας ενώ σε συνήθεις δρόμους θα κλείνει σε μήκος 50μ. και η τροχαία κίνηση θα διοχετεύεται στη διπλανή λωρίδα με τη χρήση της σήμανσης STOP & GO.

Στον αυτοκινητόδρομο Λεμεσού - Πάφου και στις αερογέφυρες του παρακαμπτήριου δρόμου Λεμεσού, από τον ανισόπεδο κόμβο του Νέου Νοσοκομείου Λεμεσού μέχρι την έξοδο Μουτταγιάκας, την περίοδο 15-26/02/2021, εκτός Σαββατοκύριακου, μεταξύ των ωρών 8.30π.μ. και 2.00μ.μ. θα εκτελούνται εργασίες καθαρισμού φρεατίων περισυλλογής ομβρίων υδάτων. Κατά τη διάρκεια της διεξαγωγής των εργασιών, θα κλείνει το έρεισμα του δρόμου σε μήκος 200 μ. περίπου.

Στον αυτοκινητόδρομο Αεροδρομίου Λάρνακας - Παραλιμνίου, την περίοδο 9 μέχρι 22 Φεβρουαρίου 2021, καθημερινά εκτός Σαββατοκύριακων, μεταξύ των ωρών 8:00π.μ. και 2:30μ.μ., στα ακόλουθα τμήματα του αυτοκινητόδρομου, θα εκτελούνται εργασίες τοποθέτησης οδικής σήμανσης:

α) από την έξοδο προς Αβδελλερό μέχρι την πρώτη έξοδο προς Ξυλοφάγου

β) από την πρώτη έξοδο προς Ξυλοφάγου μέχρι τον Κυκλικό Κόμβο ‘Ριζοελιάς’

γ) από την έξοδο προς Λεωφόρο Ελλάδος μέχρι το Αεροδρόμιο Λάρνακας

Κατά τη διάρκεια της εκτέλεσης των εργασιών θα κλείνει τμηματικά η αριστερή λωρίδα κυκλοφορίας για μήκος 1500μ. περίπου, κάθε φορά και η τροχαία κίνηση θα διοχετεύεται στη διπλανή λωρίδα κυκλοφορίας

Επίσης στον αυτοκινητόδρομο Αεροδρoμίου Λάρνακας – Παραλιμνίου, την περίοδο 25/01/2021 – 25/03/2021, μεταξύ των ωρών 08:00 – 15:00 καθημερινά εκτός Κυριακής και αργιών, στο τμήμα από το Αεροδρόμιο Λάρνακας μέχρι την έξοδο προς Ξυλοφάγου και από τις δύο κατευθύνσεις, θα εκτελούνται εργασίες κόψιμου χόρτων και κόψιμου/κλαδέματος δέντρων/ακακιών και μαζέματος άχρηστων αντικειμένων. Κατά τη διάρκεια εκτέλεσης των εργασιών, οι οποίες θα διεξάγονται στο έρεισμα του δρόμου, δεν θα επηρεαστεί η κυκλοφορία.

Στην περιοχή Αραδίππου, την περίοδο 28/1/2021 – 26/2/2021, καθημερινά, εκτός Σαββατοκύριακων, μεταξύ των ωρών 8:00π.μ. και 2:00μ.μ., σε τμήματα των Λεωφόρων Ελευθερίας, Αυστραλίας, Ακροπόλεως και Σπύρου Κυπριανού στην Αραδίππου, θα εκτελούνται εργασίες συντήρησης του πρασίνου των κεντρικών νησίδων, από τον Δήμο Αραδίππου. Κατά τη διάρκεια της εκτέλεσης των εργασιών θα κλείνει τμηματικά η εφαπτόμενη λωρίδα κυκλοφορίας και από τις δύο κατευθύνσεις για μήκος 100-200μ. περίπου, κάθε φορά και η τροχαία κίνηση θα διοχετεύεται στη διπλανή λωρίδα κυκλοφορίας.

Επίσης στην επαρχία Αμμοχώστου, από τη Δευτέρα 15/2/2021 μέχρι και την Τρίτη 2/3/2021, εκτός Σαββάτου και Κυριακής, μεταξύ των ωρών 07:30 - 18:30, τμήματα των δρόμων Ξυλοφάγου – Λιοπέτρι – Φρέναρος – Δερύνεια και Λιοπέτρι – Σωτήρα θα παραμένουν κλειστά για την τροχαία κίνηση λόγω εκτέλεσης οδικών έργων. Κατά τη διάρκεια εκτέλεσης των εργασιών, η τροχαία κίνηση θα διοχετεύεται μέσω παρακείμενων δρόμων και σε ορισμένα τμήματα στη διπλανή λωρίδα κυκλοφορίας με τη χρήση συστήματος «Stop & Go».

Στην Λεμεσό, στον κυκλικό κόμβο Αγίας Φύλας, το Σαββατοκύριακο 20 και 21/2/2021, μεταξύ των ωρών 7.00π.μ. και 5.00μ.μ., θα διεξάγονται εργασίες κατασκευής φρεατίων και τοποθέτησης αγωγών Υπηρεσιών. Κατά τη διάρκεια των εργασιών θα κλείσει η εσωτερική λωρίδα του κυκλικού κόμβου καθώς και οι δεξιές λωρίδες των δρόμων εισόδου προς τον κυκλικό κόμβο και η τροχαία κίνηση θα διοχετεύεται στις διπλανές λωρίδες κυκλοφορίας.

 

Στον αυτοκινητόδρομο Λεμεσού - Λάρνακας, στο τμήμα από Καλό Χωριό μέχρι την Κοφίνου, την περίοδο 22/02/2021 - 12/03/2021, μεταξύ των ωρών 8.00π.μ - 3.00μ.μ., καθημερινά εκτός Κυριακής και αργιών, θα διεξάγονται εργασίες κοπής χόρτων και κοπής/κλαδέματος δέντρων/ακακιών και μαζέματος άχρηστων αντικειμένων. Κατά τη διάρκεια των εργασιών, οι οποίες θα διεξάγονται στο έρεισμα του δρόμου και στις δύο κατευθύνσεις, δεν θα επηρεαστεί η κυκλοφορία.

 

Στον παλαιό δρόμο Λευκωσίας - Λεμεσού, την περίοδο 22/02/2021 – 02/04/2021, μεταξύ των ωρών 7.π.μ. – 4.00μ.μ., καθημερινά εκτός Σαββατοκύριακων και αργίας, θα διεξάγονται κατασκευαστικές εργασίες αγωγών νερού από το Τμήμα Αναπτύξεως Υδάτων. Κατά τη διάρκεια των εργασιών, τμήμα της μιας λωρίδας κυκλοφορίας του δρόμου, από τη ‘Δεξαμενή Σταυροβουνίου’, μέχρι το αντλιοστάσιο του ΤΑΥ στην Κοφίνου, με κατεύθυνση προς Κοφίνου, θα κλείνει τμηματικά σε μήκος 100 μέτρων περίπου (συνολικό μήκος 930 μέτρα, περίπου) και η τροχαία κίνηση θα διοχετεύεται στη διπλανή λωρίδα κυκλοφορίας, με τη χρήση προσωρινών φώτων τροχαίας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X
X