ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Προσοχή! Νέα διαδικτυακή απάτη υποκλοπής και κλείδωμα λογαριασμών

Επιτήδειοι αποστέλλουν παραπλανητικά μηνύματα

Το τελευταίο διάστημα η Αστυνομία δέχεται καταγγελίες από πολίτες, σχετικά με διαδικτυακή απάτη υποκλοπής και κλείδωμα λογαριασμών στις διάφορες πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης αλλά και σε εφαρμογές επικοινωνίας. Το συγκεκριμένο είδος απάτης φαίνεται να είναι σε έξαρση.

Συγκεκριμένα επιτήδειοι αποστέλλουν παραπλανητικά μηνύματα με απώτερο σκοπό να λάβουν κωδικούς επιβεβαίωσης και να παραβιάσουν τους λογαριασμούς στις διάφορες πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης. Αφού θέσουν υπό τον έλεγχο τους ένα λογαριασμό, τον χρησιμοποιούν με σκοπό να ξεγελάσουν άτομα που βρίσκονται στις επαφές του ώστε να λάβουν και για αυτούς τον κωδικό επιβεβαίωσης.

Το κοινό καλείται να είναι ιδιαίτερα προσεκτικό σε τέτοιου είδους μηνύματα και σε καμία περίπτωση να αποστέλλει οποιοδήποτε κωδικό σε οποιοδήποτε πρόσωπο. Οι παραλήπτες, εάν βρίσκονται σε αμφιβολία, να επαληθεύουν την προέλευση οποιουδήποτε μηνύματος θεωρούν ύποπτο. Προτρέπεται το κοινό να προβαίνει σε μεγιστοποίηση της ασφάλειας των ηλεκτρονικών του λογαριασμών.

Για σχετικές πληροφορίες ή/ και καταγγελίες, το κοινό μπορεί να επισκέπτεται την ιστοσελίδα της Υποδιεύθυνσης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος cyberalert.cy.

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X