ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Προ των πυλών η καταχώρηση για την απόπειρα κατά του «Γλύκα»

Εκπνέει αύριο το διάταγμα προσωποκράτησης των Αλεξούι και Rudolf

Εκπνέει αύριο το διάταγμα οκταήμερης κράτησης που εξέδωσε το Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας εναντίον των δυο υπόπτων που συνελήφθησαν σε σχέση με την απόπειρα φόνου εναντίον του 40χρονου Πανίκου Παναγιώτου, η οποία διαπράχθηκε στις 20 Νοεμβρίου 2017, στους Αγίους Ομολογητές.

Όπως πληροφορείται το ΚΥΠΕ, η Αστυνομία αναμένεται, εκτός απρόοπτου, ότι δεν θα ζητήσει την ανανέωση του διατάγματος κράτησής τους αλλά θα προχωρήσει με την καταχώρηση της υπόθεσης και την παραπομπή των υπόπτων σε απευθείας δίκη ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου Λευκωσίας.

Όπως είχε αναφερθεί και σε προηγούμενο δημοσίευμα του 24news, η ανακριτική ομάδα που ανέλαβε την υπόθεση, μετά από τις εξετάσεις που διενεργήθηκαν, φαίνεται να έχει στην κατοχή της ισχυρή μαρτυρία για την σύνδεση του ενός - τουλάχιστον - εκ των δύο υπόπτων στην απόπειρα φόνου του «Γλύκα».

Για την υπόθεση καταζητείται και τρίτο πρόσωπο, το οποίο εκτίει ποινή φυλάκισης στα κατεχόμενα, όπως έγινε γνωστό κατά τη τελευταία ακροαματική διαδικασία εξέτασης του αιτήματος της Αστυνομίας για κράτηση των υπόπτων.

Οι συνήγοροι υπεράσπισης των δυο υπόπτων είχαν εγείρει ένσταση ως προς την κράτηση των πελατών τους, αμφισβητώντας τη μαρτυρία που έχει στα χέρια της η Αστυνομία και η οποία φέρεται να εμπλέκει τους ύποπτους στην υπόθεση.

Το δικαστήριο έκρινε, ωστόσο, ως δικαιολογημένο το αίτημα της Αστυνομίας για κράτηση των υπόπτων για οκτώ ημέρες, χαρακτηρίζοντας εύλογες τις υποψίες και υπόνοιες που εκφράζονται από πλευράς της Αστυνομίας για τη διάπραξη των αδικημάτων που αντιμετωπίζουν οι ύποπτοι.

Οι δύο ύποπτοι, ηλικίας 42 και 41 χρόνων από τη Λευκωσία, απασχόλησαν και στο παρελθόν τις διωκτικές αρχές σε άλλες σοβαρές εγκληματικές υποθέσεις. Να σημειωθεί ότι ο 41χρονος είναι υπόδικος στις Κεντρικές Φυλακές για άλλη υπόθεση απόπειρας φόνου που διαπράχθηκε στις 26/11/18 στη Λευκωσία.

Εναντίον των δυο υπόπτων διερευνώνται τα αδικήματα της απόπειρας φόνου, των πράξεων που σκοπεύουν στη πρόκληση βαριάς σωματικής βλάβης, της παράνομης κατοχής πυροβόλου όπλου, της παράνομης κατοχής εκρηκτικών υλών και της συνωμοσίας για φόνο.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X
X