ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Προδρόμου: «Έτοιμο το Υπ. Παιδείας για όλα τα πιθανά σενάρια κατά τη νέα σχολική χρονιά»

Τι ανάφερε ο υπουργός Παιδείας

Σε σχεδιασμούς για όλα τα πιθανά ενδεχόμενα έχει προχωρήσει το Υπουργείο Παιδείας σε σχέση με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, σύμφωνα με τον Υπουργό Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας, Πρόδρομο Προδρόμου.

Σε δηλώσεις του μετά το πέρας του μνημοσύνου των πεσόντων κατά τη διάρκεια του πραξικοπήματος προς προάσπιση της νομιμότητας και της Δημοκρατίας που τελέστηκε στον Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Θεοδώρου στην Πάφο, ο κ. Προδρόμου ανέφερε πως η Κύπρος συνεχίζει να είναι υπόδειγμα υγειονομικής ασφάλειας έχοντας αντιμετωπίσει με επιτυχία την πανδημία του κορωνοϊού.

Ωστόσο συνέχισε, χρειάζεται εγρήγορση , προσθέτοντας πως θα πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι και για το ενδεχόμενο να υπάρξει κάποια τυχόν επιδείνωση, αλλά και να λάβουμε, όπως είπε, και πάλι μέτρα προστασίας και να υπάρξουν περιορισμοί. Άρα λοιπόν, σημείωσε, “έχουμε κάνει σχεδιασμούς για όλα τα πιθανά ενδεχόμενα με διάφορα σενάρια, ευχόμενοι βεβαίως να συνεχίσουμε την υπεύθυνη στάση όλοι μας και να έχουμε μια ομαλή έναρξη της σχολικής χρονιάς όπως κάθε χρόνο”.

O Υπουργός Παιδείας ανέφερε πως ολοκληρώνεται η διαδικασία των παγκύπριων εξετάσεων και θα ανακοινωθούν οι βαθμολογίες. Μπορεί τώρα, σημείωσε, να ολοκληρωθεί και η απόλυση να δοθούν τα απολυτήρια στους φετινούς τελειόφοιτους μας και τις επόμενες μέρες θα γίνει η διαδικασία της κατανομής των θέσεων στα δημόσια Πανεπιστήμια σε Κύπρο και Ελλάδα .

Είναι, ανέφερε, πολύ σημαντικό με τα δεδομένα που είχαμε με την απαναπάντεχη πανδημία και όλη την αναταραχή που προκάλεσε η νόσος , το ότι έχουμε καταφέρει να ολοκληρώσουμε την σχολική χρονιά μέσα στα σχολεία.

Τελείωσε η σχολική χρονιά, είπε, και βέβαια σχεδιάζουμε από εκείνη τη μέρα την επόμενη σχολική χρονιά η οποία και θα λάβει υπόψιν από την αρχή του έτους τα προβλήματα που υπήρξαν φέτος, ενισχύοντας για μερικές μέρες οι εκπαιδευτικοί τα παιδιά σε όλα τα σχολεία αλλά θα πρέπει να λάβουμε υπόψιν όλα τα ενδεχόμενα.

Πρόσθεσε ακόμη πως αυτές τις μέρες με πολύ γοργούς ρυθμούς γίνεται η στελέχωση όλων των σχολείων, εκφράζοντας τις ευχαριστίες του στην Επιτροπή Εκπαιδευτικής Υπηρεσίας.

Το Υπουργείο Παιδείας, συνέχισε, έχει φροντίσει σε συνεργασία με το Υπουργείο Οικονομικών και χάρη στην κατανόηση της Επιτροπής Οικονομικών και Προϋπολογισμού της Βουλής την οποία ευχαρίστησε , και έχει καταφέρει να αποπαγοποιηθούν και να πληρώνονται αυτές τις μέρες όλες οι διευθυντικές θέσεις που προέκυψαν, λόγω πρόωρων αφυπηρετήσεων .

Σημείωσε πως τα σχολεία την 1η Σεπτεμβρίου θα είναι με διευθύνσεις και οργανωμένα. Πρόσθεσε πως το Υπουργείο θα βρίσκεται σε εγρήγορση για να συμπληρώσει όποια κενά μπορεί να παρατηρηθούν. Δεν αποκλείεται λόγω των ειδικών συνθηκών να χρειάζεται ακόμα κάποια προσπάθεια, ανέφερε.

Από την άλλη πλευρά, σημείωσε, ετοιμάζουμε ένα συνολικό σχεδιασμό για την αξιοποίηση της τεχνολογίας στα σχολεία.

Είτε αυτό θα είναι απολύτως απαραίτητο, αδήριτη ανάγκη λόγω περιοριστικών μέτρων τα οποία απευχόμαστε , αλλά και χωρίς τέτοια ανάγκη, η ψηφιακή τεχνολογία είναι πλέον μέρος της παιδαγωγικής προσέγγισης και της λειτουργίας των σχολείων, συμπλήρωσε.

Ανακοίνωσε πως εξελίσσεται ένα στρατηγικό σχέδιο σε συνεργασία με το Υφυπουργείο Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής μέσα από το οποίο θα ενισχύσουν και θα γενικεύσουν τη δυνατότητα της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης, αλλά και θα ενισχύσουν, όσο χρειάζεται, τον εξοπλισμό σε όλα τα σχολεία.

Πηγή: ΚΥΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X
X