ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Πόσοι υπάλληλοι Συνεργατισμού που επέλεξαν το σχέδιο εξόδου μέχρι στιγμής

Δείτε πότε λήγει η προθεσμία

Παράταση μέχρι την Τρίτη θα δοθεί στους υπαλλήλους του Συνεργατισμού για το σχέδιο εθελούσιας εξόδου, αν και αυτή τη στιγμή έχει υπερκαλυφθεί ο στόχος των 900, όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Ανώτερος Μόνιμος Γραμματέας της ΠΑΣΥΔΥ Ανδρέας Λουκά.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ο κ. Λουκά ανέφερε ότι σύμφωνα με τη ενημέρωση που έχει ο ίδιος, μέχρι τώρα έχουν επιλέξει να κάνουν χρήση του σχεδίου 910 υπάλληλοι, κάτι που σημαίνει ότι ο στόχος των 900 που είχε τεθεί έχει υπερκαλυφθεί.

Εντούτοις, πρόσθεσε, επειδή πολλοί συνάδελφοι ζήτησαν να δοθεί μια παράταση λόγω της περιόδου διακοπών, αυτή έχει δοθεί, με τη διεύθυνση να δίνει περιθώριο ως την επόμενη Τρίτη στις 1500 για όσους επιθυμούν να επιλέξουν το σχέδιο να το πράξουν.

Παρόλο που ο αρχικός στόχος έχει καλυφθεί, είπε ο κ. Λουκά, αν το επιλέξουν και άλλοι συνάδελφοι ως την Τρίτη τότε η αίτησή τους θα γίνει αποδεκτή.

Προηγούμενη ενημέρωση

Στους 891 ανέρχεται ο αριθμός των υπαλλήλων του Συνεργατισμού, οι οποίοι επέλεξαν να επωφεληθούν από το σχέδιο εθελούσιας εξόδου μέχρι σήμερα το πρωί, όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο ΓΓ της ΟΙΥΚ ΣΕΚ, Ελισσαίος Μιχαήλ.

Απαντώντας σε ερώτηση του ΚΥΠΕ ο κ. Μιχαήλ ανέφερε ότι σύμφωνα με επίσημη ενημέρωση την οποία είχε ως τις 0830 σήμερα, 891 υπάλληλοι είχαν δηλώσει την επιθυμία τους να κάνουν χρήση του σχεδίου.

Διαβάστε επίσης Πότε θα διεξαχθούν οι εξετάσεις για τη Δημόσια Υπηρεσία

Η προθεσμία για επιλογή του σχεδίου λήγει στις 1500.

Το σχέδιο, το οποίο κοινοποιήθηκε στο προσωπικό την 1η Αυγούστου, είναι εθελοντικό και προνοεί χαριστικές αποζημιώσεις μέχρι και €180.000. Η φόρμουλα προνοεί τα χρόνια υπηρεσίας επί τον ετήσιο ακαθάριστο μισθό επί 26%. Το συνολικό κόστος του σχεδίου αποτιμάται περίπου στα €128 εκατομμύρια.

Δικαίωμα συμμετοχής στο σχέδιο όλα τα μέλη του προσωπικού της ΣΚΤ, περιλαμβανομένων και των μελών του προσωπικού που έχουν μεταφερθεί στην Altamira Asset Management (Cyprus) ανεξαρτήτως ηλικίας και χρόνων ηλικίας.

Το σχέδιο έχει ως στόχο την εθελούσια έξοδο 900 εργαζομένων από την ΣΚΤ, στο πλαίσιο της συμφωνίας απορρόφησης του «καλού» Συνεργατισμού από την Ελληνική Τράπεζα.

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X
X