ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Πόσοι υπάλληλοι επέλεξαν εθελούσια έξοδο από το Συνεργατισμό

Δείτε τις βασικές πρόνοιες του σχεδίου

Στους 1,040 έκλεισε σήμερα το απόγευμα ο αριθμός των υπαλλήλων του Συνεργατισμού που επέλεξαν το σχέδιο εθελούσιας εξόδου που υπέβαλε η Τράπεζα ενώπιον τους, μετά από διαπραγματεύσεις με τις συντεχνίες, ξεπερνώντας έτσι κατά πολύ τον αρχικό στόχο που είχε τεθεί για αποχώρηση 900 ατόμων.

Η προθεσμία για την αποδοχή του σχεδίου έληξε σήμερα στις 1500.

Οι βασικές πρόνοιες του σχεδίου:

Η αποζημίωση θα είναι χαριστική δηλαδή αφορολόγητη

Το αποζημίωσης υπολογίζεται ως το αποτέλεσμα των χρόνων υπηρεσίας επί τον ετήσιο ακαθάριστο μισθό επί 26% με μέγιστο ποσό αποζημίωσης τις €180.000. Διευκρινίζεται ότι σε περίπτωση που το σύνολο των υπολειπόμενων μισθών μέχρι την ημερομηνία αφυπηρέτησης είναι μικρότερο από το ποσό αυτό, τότε το ποσό που θα καταβληθεί δεν μπορεί να υπερβαίνει το 75% του συνόλου των υπολειπόμενων μισθών μέχρι την ημερομηνία αφυπηρέτησής του.

Η αποζημίωση θα κατατεθεί σε τρεις ισόποσες δόσεις την 30η Σεπτεμβρίου 2018, 1η Ιουνίου 2019 και 31 Δεκεμβρίου 2019, ενώ στις 31 Αυγούστου του 2018 θα πληρωθεί το ποσό του υπολοίπου της άδειας. Σημειώνεται ότι το ελάχιστο ποσό της πρώτης δόσης ανά άτομο καθορίζεται στις €20.000. Στην περίπτωση που το προσωπικό διατηρεί δάνεια με καθυστερήσεις ή που είναι μη εξυπηρετούμενα, τότε θα δεσμεύεται το 30% (15% από 1η και 2η δόση) μέχρι που τα άτομα αυτά ρυθμίσουν τις εκκρεμότητές τους. Αν μέχρι το τέλος Ιουνίου 2019 δεν διευθετηθούν οι καθυστερήσεις αυτές, τότε το δεσμευμένο ποσό θα καταβάλλεται για ρύθμιση των συγκεκριμένων πιστωτικών διευκολύνσεων κατά την κρίση της τράπεζας.

Επίσης για το προσωπικό που αποχωρεί και διατηρεί εξυπηρετούμενες πιστωτικές διευκολύνσεις με συμβατικά επιτόκια, αυτά θα μετατρέπονται σε επιτόκια αγοράς, με την εναπομένουσα οντότητα (ΣΚΤ και στη συνέχεια ο Φορέας) να επιδοτεί τη διαφορά που προκύπτει (ανάμεσα σε συμβατικά επιτόκια και επιτόκια αγοράς) μέχρι τη λήξη τους).

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X
X