ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Πόσοι Κύπριοι οδηγοί κυκλοφορούν χωρίς άδεια και ασφάλεια

Αριθμοί που δείχνουν ότι μας λείπει η οδική συνείδηση

Η αμελής και απρόσεκτη οδήγηση αποτελούν συνήθως τις κυριότερες αιτίες πρόκλησης θανατηφόρων τροχαίων δυστυχημάτων.

Το θανατηφόρο τροχαίο που σημειώθηκε το πρωί της Δευτέρας 19/3 στη συμβολή του δρόμου Ψεματισμένου – Μαρωνίου είχε ως αποτέλεσμα να αφήσει ακόμη ένας άνθρωπος την τελευταία του πνοή στην άσφαλτο.

Αίσθηση προκάλεσαν οι δηλώσεις του ο υπεύθυνου της Τροχαίας Λάρνακας, Χάρης Χατζηγιασεμή, ο οποίος ανέφερε ότι τα δύο οχήματα που συγκρούστηκαν κυκλοφορούσαν παράνομα στο οδικό δίκτυο.

Ο 53χρονος που ξεψύχησε οδηγούσε χωρίς άδεια οδηγού καθώς επίσης το αυτοκίνητό του δεν καλυπτόταν από πιστοποιητικό ασφάλειας ενώ σύμφωνα με τον κύριο Χατζηγιασεμή αν φορούσε την ζώνη του σήμερα θα ήταν ζωντανός.

Ο υπεύθυνος της Τροχαίας Λάρνακας είπε επίσης, ότι και ο 83χρονος που συγκρούστηκε με τον 53χρονο, δεν κατείχε άδεια οδηγού και ότι το όχημά του ήταν διαγραμμένο λόγω της μεγάλης χρονικής περιόδου μη ανανέωσης της άδειας κυκλοφορίας του.

Η δήλωση του υπευθύνου Τροχαίας γέννησε το ερώτημα σχετικά με τον αριθμό των οδηγών που κυκλοφορούν στους δρόμους της Κύπρου χωρίς τα κατάλληλα πιστοποιητικά. Οι αριθμοί που αλιεύσαμε από τις αρμόδιες υπηρεσίες καταδεικνύουν ότι πολλοί είναι αυτοί που οδηγούν χωρίς άδεια και χωρίς ασφάλεια.

Σύμφωνα με στατιστικά που μας δόθηκαν από την αστυνομία την περίοδο 2017-18 πολλοί ήταν αυτοί που κυκλοφορούσαν παράνομα στους δρόμους.

Συγκεκριμένα το 2017, 1235 οδηγοί κυκλοφορούσαν χωρίς άδεια ενώ 2868 χωρίς ασφάλεια. Το 2018 οι αριθμοί κινήθηκαν στα ίδια περίπου επίπεδα με 1121 άτομα να κυκλοφορούν στους δρόμους της Κύπρου χωρίς άδεια οδηγού και 2612 χωρίς ασφάλεια.

Ας γίνουμε όλοι πιο προσεκτικοί στους δρόμους για να μην χαθούν κι άλλες ζωές και να τηρούμε τους κανόνες της οδικής ασφάλειας. Κάποιος στο σπίτι μας περιμένει…

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση