ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Πόρισμα Μεταξά: Εισηγήσεις της Ανεξάρτητης Αρχής στον Γενικό Εισαγγελέα

«Οι εισηγήσεις των ανακριτών κυμαίνονται μεταξύ αθώωσης μέχρι ενοχής»

Μέχρι το τέλος Ιανουαρίου το αργότερο, η Ανεξάρτητη Αρχή Διερεύνησης Ισχυρισμών και Παραπόνων κατά της Αστυνομίας θα αποστείλει στον Γενικό Εισαγγελέα της Δημοκρατίας για περαιτέρω αποφάσεις τρεις συνολικά εισηγήσεις αναφορικά με το πολύκροτο θέμα της εξαφάνισης γυναικών, δήλωσε ο Πρόεδρος της Αρχής Ανδρέας Πασχαλίδης.

Σε δηλώσεις μετά την επίδοση της ετήσιας έκθεσης της Αρχής για το 2018 στον Υπουργό Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης, ο κ. Πασχαλίδης είπε ειδικότερα πως θα αποσταλεί στον Γενικό Εισαγγελέα, το ίδιο το πολυσέλιδο πόρισμα, η εισήγηση της Αρχής και η δική του εισήγηση ως Προέδρου.

Το μεγέθους 445 σελίδων πόρισμα φαίνεται να επιρρίπτει ευθύνες σε αριθμό αστυνομικών.

Ερωτηθείς για το πόρισμα, ο κ. Πασχαλίδης είπε πως θα ήταν πρόωρο και ανεύθυνο να εκφέρει άποψη επί του περιεχομένου του πορίσματος, προτού διεξέλθει και να διαπιστώσει το βάσιμο των εισηγήσεων των ανακριτών, εισηγήσεις, οι οποίες βασίστηκαν στην μελέτη χιλιάδων σελίδων αποδεικτικού υλικού.

«Και για να μην υπάρχει καμία παρεξήγηση, οι εισηγήσεις των ανακριτών κυμαίνονται μεταξύ αθώωσης μέχρι ενοχής», είπε.

Σε παρατήρηση ότι η Αρχή θα κριθεί από την κοινωνία για τη διαχείριση του όλου ζητήματος, ο κ. Πασχαλίδης εξέφρασε την ελπίδα «η κρίση να είναι δίκαιη, διότι σίγουρα η δική μας θέση ως Επιτροπή θα είναι δίκαιη, τώρα αν αυτό είναι αρεστό ή δεν είναι αρεστό δεν είναι κριτήριο για μας».

Ερωτηθείς για τα επόμενα βήματα, ο κ. Πασχαλίδης είπε πως "εντός Ιανουαρίου θα υπάρχει τελική εισήγηση προς τον Γενικό Εισαγγελέα, διότι το πόρισμα μας με τις εισηγήσεις μας θα υποβληθεί στον Γενικό Εισαγγελέα".

Όπως ανέφερε, θα υπάρξουν τρεις εισηγήσεις προς τον Γενικό Εισαγγελέα, το πόρισμα των ανακριτών που το ίδιο αποτελεί εισήγηση, όπως είπε, η δική του εισήγηση και η εισήγηση της Αρχής.

Πηγή: ΚΥΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X
X