ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Πολύωρη σύσκεψη Γ. Καρούσου με ΕΒΕ Πάφου

Τι δήλωσε ο Υπουργός Μεταφορών Επικοινωνιών και Έργων

Mε την πολύωρη σύσκεψη στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πάφου ο Υπουργός Μεταφορών Επικοινωνιών και Έργων Γιάννης Καρούσος ολοκλήρωσε την ολοήμερη περιοδεία του στην Πάφο. Ο κ. Καρούσος σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ μετά το πέρας της σύσκεψης στην οποία συμμετείχαν ο ΠΑΣΥΞΕ Πάφου, η ΕΤΑΠ, βουλευτές της Επαρχίας, η Έπαρχος Πάφου και τα αρμόδια κυβερνητικά τμήματα, ανέφερε πως στο πλαίσιο της σύσκεψης , ακούστηκαν προτάσεις απ’ όλους αρκετές από τις οποίες είναι άμεσα υλοποιήσιμες . Ακολούθως αναφέρθηκε στις Επιτροπές Παρακολούθησης που θα συστήσει σε όλες τις Επαρχίες , ώστε να παρακολουθείται στενά η εξέλιξη των έργων.

Σε σχέση με την ανακαίνιση του Επαρχιακού Αρχαιολογικού Μουσείου ο κ. Καρούσος ανέφερε πως τον ερχόμενο Απρίλιο αναμένεται η ολοκλήρωση του έργου και το άνοιγμα του Μουσείου. Σε παρέμβαση του ο Ευστάθιος Ράπτου αρχαιολογικός λειτουργός εξήγησε πως το Αρχαιολογικό Μουσείο της Πάφου κτίστηκε το 1963 όταν η Πάφος ήταν ένα χωριό.

Επί του θέματος ο πρόεδρος της ΕΤΑΠ Γιώργος Μάης αναφέρθηκε στις ημέρες και στο ωράριο λειτουργίας αρχαιολογικών χώρων και σημείων ενδιαφέροντος, σημειώνοντας, πως σε όλες τις χώρες μόνο μια μέρα οι αρχαιολογικοί χώροι παραμένουν κλειστοί . Εκτίμησε μάλιστα πως ο αρχαιολογικός χώρος της Κάτω Πάφου πρέπει να παραμένει ανοικτός τα Σαββατοκύριακα για τους επισκέπτες. Από την πλευρά του ο Υπουργός Μεταφορών είπε πως θα εξετάσει το θέμα ενώ έθεσε και τον προβληματισμό για την ελεύθερη είσοδο στους αρχαιολογικούς μας χώρους όπως γίνεται σε πολλές χώρες.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΕΒΕ Πάφου Ανδρέας Δημητριάδης χαρακτήρισε εποικοδομητική και παραγωγική την συνάντηση για βασικά προβλήματα υποδομών στην Επαρχία Πάφου όπως είναι, είπε , “ ο δρόμος τουριστικής περιοχής Πάφου- Αεροδρομίου, ο δρόμος τουριστικής περιοχής Πάφου – Κόλπου των Κοραλλίων, αλλά και η κατασκευή και λειτουργία του δυτικού παρακαμπτηρίου Πάφου ”.Ακόμη συνέχισε, εξετάστηκε και το πρόβλημα που δημιουργείται με το χώρο στάθμευσης τουριστικών λεωφορείων στο λιμανάκι της Κάτω Πάφου.

Όσον αφορά το δρόμο Πάφου – αεροδρομίου και τα περιβαλλοντικά κωλύματα ο Διευθυντής του ΕΒΕ Πάφου Μαρίνος Στυλιανού, ανέφερε πως αμφότερα τα εμπόδια καταρρίπτονται με βάση τις εκτιμήσεις του ΕΒΕ αλλά και άλλων εμπειρογνωμόνων. Ο κ. Στυλιανού αναφέρθηκε σε τελευταία σύσκεψη της προκατόχου του κ. Καρούσου , της κας. Β. Αναστασιάδου και του Υπουργού Γεωργίας, Κώστα Καδή στο πλαίσιο της οποίας, όπως είπε, συμφωνήθηκε όπως ετοιμαστούν όροι για νέα περιβαλλοντική μελέτη την οποία θα εκπονήσει το ΕΒΕ Πάφου. Πρόσθεσε μάλιστα πως στο τραπέζι τέθηκε και η κατασκευή πράσινων γεφυρών που κατασκευάζονται σε όλη την Ευρώπη και στο κόσμο γενικότερα, στοιχείο το οποίο τα αρμόδια τμήματα δεν είχαν λάβει υπόψιν κατά την διενέργεια των μελετών, συμπλήρωσε.

Στο μεταξύ το θέμα της προστασίας των ακτών και της δημιουργίας παραλιών ήγειρε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ξενοδόχων Πάφου Θάνος Μιχαηλίδης, ζητώντας ενημέρωση για το έργο που αφορά τους κυματοθραύστες για την προστασία και τη βελτίωση του παραλιακού μετώπου από τα Δημοτικά Μπάνια μέχρι και το ξενοδοχείο Phaethon. O κ. Μιχαηλίδης ανέφερε πως η μελέτη έχει κατατεθεί στην περιβαλλοντική αρχή και αναμένονται απόψεις.

Επί του θέματος ο Υπουργός Μεταφορών ανέφερε πως το Υπουργείο του σε όλες τις περιπτώσεις εξετάζει την καλύτερη τεχνητή λύση.

Κατά την διάρκεια της σύσκεψης συζητήθηκε και το θέμα του αεροδρομίου Πάφου σε σχέση με τις εγκαταστάσεις, και υποδομές , την VIP αίθουσα, ο κλιματισμός του αερολιμένα της Πάφου αλλά και η επέκταση της αίθουσας αναχωρήσεων. Επίσης τέθηκε προς συζήτηση και τα προβλήματα που έχουν προκύψει με τα ταξί, η αναρχία που επικρατεί, η ακαλαισθησία και το θέμα της υιοθέτησης ταρίφας.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση