ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

«Πόλεμος» για το χαλλούμι - Πυρά από John & Pascalis

Οι εμμονές, τα «μαϊμού» προϊόντα και οι εκβιασμοί

H εταιρεία John & Pascalis μέσα από ανακοίνωση της δίνει απάντηση στα περί εκβιασμών και συνωμοσίας αλλά ταυτόχρονα περνά και στην αντεπίθεση εκτοξεύοντας πυρά κατά της Κυβέρνησης.

Χαρακτηριστικό της επίθεσης είναι η αναφορά για «εμμονές του κράτους σε αναληθή γεγονότα δυστυχώς το πιθανότερο είναι να οδηγήσουν το χαλούμι σε γενική ονομασία».


Τον «εφιάλτη» έζησε μαθητής δημοτικού - Κακοποιήθηκε σεξουαλικά στις σχολικές τουαλέτες


Δεν παραλείπει μάλιστα να αναφερθεί στα «μαϊμού» προϊόντα ενώ παράλληλα τονίζει ότι «Τις συνέπειες αυτών των εμμονών θα κληθεί να επωμιστεί όπως πάντα, ο κύπριος φορολογούμενος».

Η ανακοίνωση: 

Στο θέμα της επιστολής, που απέστειλε το συμβουλευτικό γραφείο με το οποίο συνεργαζόμαστε στην Κύπρο, προς τους Υπουργούς Γεωργίας και Εμπορίου, αυτό έγινε όχι για να «εκβιάσουμε», όπως ανέφεραν δημοσιεύματα αλλά επειδή λειτουργοί του Υπουργείου Εμπορίου μας το ζήτησαν. Η πρόθεσή τους, όπως μας ανέφεραν, ήταν για να φανεί αν υπήρχαν περιθώρια συμβιβασμού και η εταιρία μας, χωρίς να ήταν υποχρεωμένη, έστειλε τις επιστολές οι οποίες όμως έμειναν αναπάντητες. Οι επιστολές αυτές, υπογραμμίζουμε ότι στάληκαν από την εταιρία μας και όχι από οποιουσδήποτε άλλους οργανισμούς ή συνδέσμους, όπως ανέφεραν δημοσιεύματα, καθώς η διαδικασία αφορούσε εμάς. Σημειώνουμε πως η εταιρία μας έχεικαταθέσει και αίτηση για ακύρωση του ευρωπαϊκού συλλογικού σήματος χαλλούμι, των κυπριακών εμπορικών σημάτων χαλλούμι, καθώς και ένσταση στην εγγραφή του ως Π.Ο.Π (Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης) με βάση την υφιστάμενη προδιαγραφή.


Φρικτός ο θάνατος της 18χρονης Ειρήνης - Μαρτύρησε στα χέρια του πατέρα της


Για να γίνει η κατοχύρωση αυτή με εθνικά ωφέλιμο τρόπο που να διασφαλίζει την ανάπτυξη της τυροκομικής βιομηχανίας και τις κυπριακές εξαγωγές πρέπει οι αρμόδιοι να αποκτήσουν καθαρή εικόνα του προϊόντος και της αγοράς του. Σήμερα οι αρμόδιοι δεν γνωρίζουν τις ιδιαιτερότητες του χαλλουμιού και της αγοράς του, με αποτέλεσμα οι κινήσεις τους να μην ωφελούν το προϊόν και ναυπονομεύουνσοβαρά τη δυναμική του.

Χαρακτηριστικό της σύγχυσης είναι ότι ο μηχανισμός του Υπουργείου Εμπορίου υποπίπτει σε μια σημαντική αντίφαση: Η Διεύθυνση της Υπηρεσίας Εμπορίου με τα έγγραφα που απέστειλε μέσα στα πλαίσια της προσπάθειας να αποτρέψει την αίτηση μας για ακύρωση του ευρωπαϊκού σήματος «Χαλλούμι», τονίζει ότι οι τυροκόμοι, μεταξύ αυτών και οι τρεις μεγαλύτερες βιομηχανίες της Κύπρου, δέχονται διαρκώς ελέγχους για τα χαλλούμια που παράγουν.Σύμφωνα όμως με τα έγγραφα που το ίδιο το Υπουργείο κατέθεσε, τα τυροκομεία παράγουν πλήθος προϊόντων εκτός των περιοριστικών προδιαγραφών των σημάτων και του φακέλου για κατοχύρωση που στάληκε στην Ε.Ε για καταχώρηση του χαλλουμιού ως προϊόν Π.Ο.Π. Στα έγγραφα αυτά φαίνονται χαλλούμια με γεύση chili, βασιλικό, light, burger κ.λ.π. Ως εκ τούτου όλα τα προϊόντα που παράγονται και ισχυρίζεται ότι ελέγχει το Υπουργείο Εμπορίου είναι εκτός προδιαγραφών, δικαιώνοντας ουσιαστικά την εταιρία μας που υποστηρίζει ότι τα προϊόντα αυτά παράγονται στην Κύπρο υπό την έγκριση των κυπριακών αρχών και δεν πρόκειται για προϊόντα «μαϊμού».

Η John & Pascalis, θέλει επίσης να αναφερθεί σε ανυπόστατους ισχυρισμούς πανεπιστημιακών και διαφόρων «ειδικών», στο θέμα του χαλλουμιού που είδαν το φως της δημοσιότητας τα τελευταία 24ωρα. Με βάση τον Ευρωπαϊκό Κανονισμό, ένα προϊόν θεωρείται παραδοσιακό αν παράγεται για 30 χρόνια σε μια περιοχή. Επίσης, σε σχέση με ισχυρισμό ότι για να καταχωρηθεί το χαλλούμι ως Π.Ο.Π, θα πρέπει απαραίτητα να έχει συγκεκριμένη ποσόστωση στο γάλα που χρησιμοποιείται στην παραγωγή του, τονίζουμε ότι και αυτός καταρρίπτεται. Υπάρχουν τυροκομικά προϊόντα που έχουν κατοχυρωθεί και περιέχουν και τα τρία είδη γάλακτος, χωρίς να υπάρχει αναφορά σε ποσοστά. Με αυτή την διαδικασία μπορούν να παραχθούν όλα τα είδη χαλλουμιού και ο καταναλωτής να επιλέξει τι θα αγοράσει ενώ την ίδια στιγμή διασφαλίζονται οι εξαγωγές της Κύπρου.

Σε άλλο ισχυρισμό που αναφέρεται ότι για να καταχωρηθεί το χαλλούμι ως Π.Ο.Π θα πρέπει το αιγινό και πρόβειο γάλα πρέπει να έχει ποσοστό 51% σημειώνουμε ότι ούτε αυτό ευσταθεί καθώς ο λακτοβάκιλλος “cypriacasei” που εντοπίστηκε «μόνο» στο πρόβειο χαλλούμι από πρόβειο γάλα, σύμφωνα με έρευνα που έγινε το 2006 τελικά είχε εντοπιστεί προηγουμένως σε παστά ψάρια στην Ταϊλάνδη και έχει πλέον μετονομαστεί σε “acidipiscis”. Ο ίδιος λακτοβάκιλλος έχει εντοπισθεί και στα ελληνικά τυριά κοπανιστή (Μυκόνου) και μάνα καθώς καισε τυρί στο Μεξικό το οποίο παρασκευάζεται από αγελαδινό γάλα.


Αίσχος! Μόνο τέσσερα χρόνια φυλάκισης για κακοποίηση ανήλικης με νοητική υστέρηση


 

Οι εμμονές του κράτους σε αναληθή γεγονότα δυστυχώς το πιθανότερο είναι να οδηγήσουν το χαλλούμι σε γενική ονομασία. Η εταιρία μας καταβάλει κάθε προσπάθεια για να παραμείνει το χαλλούμι κυπριακόπροϊόν.Δυστυχώς για λογούς που δεν μπορούμε να κατανοήσουμε και που είναι ενάντια στο συμφέρον της κυπριακήςοικονομίας,η κυβέρνηση δεν μας αφήνει άλλη επιλογή από το να συνεχίσουμε τις δικαστικές διαδικασίες για να αποσείσουμε τις κατηγορίες περί προϊόντων «μαϊμού» και να αποφύγουμε τις αγωγές από τις μεγάλες υπεραγορές του Η.Β τις οποίες προμηθεύουμε με χαλούμια. Τις συνέπειες αυτών των εμμονών θα κληθεί να επωμιστεί όπως πάντα, ο κύπριος φορολογούμενος.

Στην John & Pascalis εμπορευόμαστε στη Μεγάλη Βρετανία αποκλειστικά ποιοτικό, κυπριακό χαλλούμι για πάνω από 60 χρόνια. Τα προϊόντα αυτά βρίσκονται στα ράφια όλων των μεγάλων υπεραγορών του Η.Β και μερικά από αυτά χρησιμοποιούνται σαν πρώτες ύλες συνταγών φαγητού. Ο πελάτες μας είναι απογοητευμένοι με τις αποφάσεις του κράτους και αναμένουν μειώση στις πωλήσεις του χαλλουμιού, ανη αίτηση για κατοχύρωση προχωρήσει με αυτές τις προδιάγραφες. Είμαστε υπερήφανοι που αποτελούμε έναν από τους βασικούς παράγοντες διάδοσης του χαλλουμιού και πρόθεσή μας είναι να προστατεύσουμε το προϊόνστο οποίο επενδύσαμε εκατομμύρια ευρώ έστω και μόνοι μαςκαι θα συνεχίσουμε να προμηθεύουμε απρόσκοπτα την αγορά, όλα τα είδη χαλλουμιού που μέχρισήμεραεξασφαλίζουμε αποκλειστικά από την Κύπρο.Απευθύνουμε έκκληση στις κυπριακές αρχές να αντιληφθούν επιτέλους τι πρέπει να γίνει και να αποδεχθούν τη συνεργασία όλων των φορέων ώστε να βρεθεί μια λύση, μακριά από πολιτικές σκοπιμότητες και συμφέροντα, που θα επιτρέψει να προστατεύσουμε και να προβάλουμε το εξαιρετικό αυτό κυπριακό προϊόν στις διεθνείς αγορές. Σκοπός μας είναι να μεγιστοποιήσουμε την ανάπτυξη του χαλλουμιούπρος όφελοςόλων των εμπλεκομένων στην αλυσίδα παραγωγής χαλλουμιού δηλαδή τους αιγοπροβατοτρόφους, τους αγελαδοτρόφους και τυροκόμους της Κύπρου.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X
X