ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ποιος ευθύνεται για την πτώση της οροφής σε σχολείο;

Η AKίΔΑ ζητά να αποδοθούν ευθύνες

Η ΑΚίΔΑ ζητεί να γίνει έρευνα για το πρόσφατο περιστατικό πτώσης οροφής σε σχολείο λόγω βροχών και όπου αποδειχθεί διαπλοκή, αμέλεια και ελλειμματική διαχείριση να καταλογιστούν και να αποδοθούν οι ευθύνες.

Σε ανακοίνωση αναφέρει ότι απαιτείται να γίνουν οι απαραίτητες διορθώσεις, με όποιο κόστος κι αν αυτές έχουν και διερωτάται αν οι υπεύθυνοι θα δράσουν , σε περίπτωση που κάποια οροφή θα πλακώσει παιδιά και εκπαιδευτικούς η και επισκέπτες.


Κίτρινη προειδοποίηση: Κακοκαιρία από το βράδυ - Πότε αναμένονται χιόνια


"Η ζωή των παιδιών και των εκπαιδευτικών αλλά και τα χρήματα του φορολογούμενου να πάψουν να είναι παίγνιο στα χέρια οποιουδήποτε καιροσκόπου", αναφέρει η ΑΚιδα και θέτει σειρά ερωτημάτων για την ασφάλεια των σχολείων.

Μεταξύ άλλων διερωτάται αν έχουν τα σχολεία πιστοποιητικά καταλληλότητας, αν γίνονται οι κατάλληλες μελέτες πριν την ανέγερση, αν οι όροι των συμβολαίων είναι οι κατάλληλοι και αν οι έλεγχοι από πλευράς των Τεχνικών Υπηρεσιών ήταν επαρκείς και οι ενδεδειγμένοι.

"Μήπως ήρθε η ώρα να αναλάβει δράση ο Γενικός Ελεγκτής, ο Γενικός Εισαγγελέας, το ΕΤΕΚ, ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Ασφάλειας και Υγείας στον Σχολικό Χώρο, έτσι ώστε σε κάθε αρμόδιο της τελευταίας τριακονταετίας να αποδοθούν οι ευθύνες που του αναλογούν; Μήπως δεν είναι όλοι, Τεχνικές Υπηρεσίες, Σχολικές Εφορείες, αρχιτέκτονες, εργολάβοι, συνυπεύθυνοι για τα όσα κτίρια ανεγέρθηκαν", διερωτάται η ΑΚίδα.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X
X