ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Άμεση φυλάκιση σε φρουρό σχολείου - Μάζευε γυμνές φωτογραφίες μαθητών

Πώς του την «έστησαν» οι μαθητές

Το Μόνιμο Κακουργιοδικείο Λευκωσίας επέβαλε σήμερα διάφορες ποινές φυλάκισης, με μεγαλύτερη αυτή των 4 ετών, σε 28χρονο φρουρό ασφαλείας, σε λύκειο της Επαρχίας Λευκωσίας, ο οποίος κρίθηκε ένοχος για αδικήματα σεξουαλικής εκμετάλλευσης παιδιών, κατοχής υλικού παιδικής πορνογραφίας και άγρας παιδιών για σεξουαλικούς σκοπούς, κατά παράβαση διατάξεων του Ν91(Ι)/2014.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Μόνιμου Κακουργιοδικείου Λευκωσίας, το οποίο συνεδρίασε κεκλεισμένων των θυρών, πέραν της φυλάκισης, το Δικαστήριο εξέδωσε και διάταγμα που απαγορεύει δια παντός στον κατηγορούμενο να εργασθεί σε οποιοδήποτε χώρο όπου βρίσκονται ή συχνάζουν παιδιά.

Το κουβάρι της υπόθεσης ξετύλιξαν οι ίδιοι οι μαθητές αφού υποψιάστηκαν τον 28χρονο φρουρό ασφαλείας από συζητήσεις που είχαν μαζί του. Οι συζητήσεις τους, μεταξύ άλλων, περιείχαν και την επιθυμία της «άγνωστης γυναίκας» για γυμνές φωτογραφίες των ανηλίκων.

Ο 28χρονος που ήταν φρουρός ασφαλείας σε Λύκειο της Λευκωσίας, συνελήφθη στις 2/10/2019.

Η σύλληψη - Του την «έστησαν» μαθητές

Ο κατηγορούμενος κρίθηκε ένοχος στα αδικήματα της σεξουαλικής εκμετάλλευσης παιδιών, απόκτησης / κατοχής, απόκτησης πρόσβασης σε παιδική πορνογραφία, πλαστοπροσωπίας μέσω συστήματος ηλεκτρονικού υπολογιστή και άγρας παιδιών για σεξουαλικούς σκοπούς, κατά παράβαση διατάξεων του Ν91(Ι)/2014

Της σύλληψης προηγήθηκε καταγγελία από ανήλικο πρόσωπο, σύμφωνα με την οποία, ο 28χρονος με τη χρήση πλαστών λογαριασμών σε πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης, χρησιμοποιώντας γυναικείο όνομα, απέσπασε αριθμό φωτογραφιών και βίντεο, στα οποία ο ανήλικος απεικονιζόταν γυμνός.

Σε έρευνα, που έγινε στην οικία του 28χρονου, παραλήφθηκαν ως τεκμήρια ένας φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής, δύο κινητά τηλέφωνα και μια κάρτα μνήμης, τα οποία θα τύχουν δικανικής εξέτασης.

Ανακρινόμενος, ο 28χρονος παραδέχθηκε τη διάπραξη των αδικημάτων, καθώς επίσης και ότι έλαβε με τον ίδιο τρόπο αρχεία φωτογραφίας και βίντεο από ακόμη τέσσερα ανήλικα πρόσωπα.

Η όλη συμπεριφορά του 28χρονου κίνησε την περιέργεια των μαθητών και έτσι σκαρφίστηκαν το πώς θα τον πιάσουν στα πράσα.

Μαθητές την ώρα του διαλείμματος και έχοντας οπτική επαφή τόσο με τον ύποπτο όσο και με το κινητό του, έστειλαν μήνυμα στο προφίλ της γυναίκας-φάντασμα και ανακάλυψαν πως ο 28χρονος ήταν πίσω από αυτό.

Μαθητής ενημέρωσε τον διευθυντή του σχολείου για το όλο περιστατικό και αυτός με την σειρά του την Αστυνομία, που προέβη στην σύλληψή του.

Πώς έπεισε τους μαθητές να στείλουν φωτογραφίες 

Προηγουμένως, ο 28χρονος εκμεταλλευόμενος την εγγύτητα του με μαθητές του σχολείου, προσέγγισε συνολικά πέντε εξ αυτών (τέσσερις που φοιτούσαν στη Γ’ Λυκείου, ηλικίας μεταξύ 17-18 ετών και ένα που φοιτούσε στην Α’ Λυκείου, ηλικίας 16-17 ετών) και έθεσε σε εφαρμογή ένα καλοστημένο σχέδιο που περιλάμβανε τη δημιουργία ψεύτικων προφίλ (με γυναικείο όνομα) στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης Facebook και στην εφαρμογή αποστολής μηνυμάτων και πολυμέσων Messenger.

Έπειτα ώθησε τους μαθητές να αποστέλλουν στα εν λόγω προφίλ, γυμνές φωτογραφίες και βίντεο στα οποία προέβαιναν σε σεξουαλικού χαρακτήρα ενέργειες, λέγοντας τους, ότι, τα προφίλ ανήκαν σε κάποια επιτήδεια κοπέλα που μάζευε γυμνές φωτογραφίες στο τηλέφωνο της. Τους διαβεβαίωσε ότι με τον τρόπο αυτό θα βοηθούσαν την Αστυνομία στη σύλληψη της κοπέλας και μάλιστα, για τη βοήθεια τους, θα λάμβαναν και μεγάλη χρηματική ανταμοιβή.

Στην απόφαση του δικαστηρίου, σημειώνεται πως στην πραγματικότητα δημιουργός, κάτοχος και διαχειριστής των εν λόγω προφίλ, ήταν ο ίδιος ο κατηγορούμενος και όλα έγιναν προς ικανοποίηση των σεξουαλικών του ορμών και προτιμήσεων.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X