ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ποινή φυλάκισης 5 ετών σε 31χρονο για υποθέσεις κλοπών και κατοχής εκρηκτικών υλών

Τι ειπώθηκε στο δικαστήριο

Μέγιστη ποινή φυλάκισης πέντε ετών επέβαλε το Μόνιμο Κακουργιοδικείο που συνεδριάζει στην Πάφο σε 31χρονο για υποθέσεις κλοπών και κατοχής εκρηκτικών υλών.

Όπως αναφέρθηκε στο Δικαστήριο από όλη τη δράση του, ο κατηγορούμενος, που τελεί υπό κράτηση στις κεντρικές φυλακές, απέσπασε σε είδη και χρήματα το ποσό των 40.000 ευρώ περίπου.Ο κατηγορούμενος , είπε το Δικαστήριο , που συνελήφθη την 31η Ιανουαρίου του 2018, βρέθηκε ένοχος μετά από δική του παραδοχή για τοποθέτηση εκρηκτικής ύλης καθώς και σωρεία κλοπών και διαρρήξεων. Τα αδικήματα των διαρρήξεων και κλοπών συνέχισε, παρουσιάζουν έξαρση το τελευταίο διάστημα. Το Δικαστήριο ανέφερε ωστόσο πως λαμβάνει υπόψη και την παραδοχή του κατηγορούμενου.

Στον 31χρονο για τα αδικήματα που αντιμετωπίζει υπεβλήθησαν ποινές 2 ετών, 1 έτους, 9 μηνών, 3 μηνών με μέγιστη των 5 ετών και το Δικαστήριο διέταξε όπως οι ποινές συντρέχουν.

Εξάλλου το Δικαστήριο αναφέρθηκε στην ανακοίνωση της ποινής του και στην αγόρευση του συνήγορου υπεράσπισης του 31χρονου , δικηγόρου Σάββα Ζανούππα, που έθεσε θέμα συνεργασίας του κατηγορουμένου με τις ανακριτικές αρχές, ενώ αναφέρθηκε και στις προσωπικές περιστάσεις που αναφέρονται στην έκθεση του Γραφείου Ευημερίας. Αυτό που έχει σημασία, είναι ότι ανεξαρτήτων των προσωπικών περιστάσεων, η ανάμειξη του πελάτη του με τη χρήση ναρκωτικών υπήρξε ολέθρια, για την κοινωνία αλλά κυρίως για τον ίδιο, είπε.

Ως αποτέλεσμα των πιο πάνω, είπε το Δικαστήριο και αναφερόμενο στην αγόρευση του δικηγόρου του 31χρονου, απολύθηκε από την εργασία του και λόγω έλλειψης διαθέσιμων πόρων για τη δόση του, επιδόθηκε σε εγκληματική συμπεριφορά.

Πρόσθεσε ωστόσο, πως ανεξαρτήτως των πιο πάνω, μεγάλη ευθύνη πέραν του ιδίου έχει και ο περίγυρος του. Αντί, όπως είπε, να τον προσεγγίσει και να του δώσει βοήθεια, αναστρέφοντας την καταστροφική του πορεία, τον αμέλησε με αποτέλεσμα ένας εξαίρετος υπάλληλος που ήταν να οδηγηθεί στον κόσμο του εγκλήματος, με κύριο στόχο την εξασφάλιση της δόσης του.

Το Δικαστήριο είπε πως ο δικηγόρος του κατηγορούμενου ,αναφέρθηκε στο νεαρό της ηλικίας του πελάτη του, στο έντιμο παρελθόν του, στο λευκό του ποινικό μητρώο, στα δύσκολα παιδικά χρόνια που βίωσε, στη συνεργασία του με τις Αρχές- Αστυνομία, στην παραδοχή του, ότι είναι προστάτης οικογένειας, στην εξοικονόμηση πολύτιμου δικαστικού χρόνου, στη μεταμέλεια του, στο γεγονός ότι ενήργησε υπό την επήρεια ναρκωτικών, αλλά και στην επιστροφή του κλαπέντος ποσού.

Όπως ανέφερε ο συνήγορος υπεράσπισης του 31χρονου, μεγάλο μέρος του κλαπέντος ποσού επιστράφηκε, στην παρούσα υπόθεση μεγάλο μέρος των κλοπιμαίων ανακτήθηκε, και το σύνολο της κλαπείσας περιουσίας ανευρέθηκε με κάποιες εξαιρέσεις.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X