ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ποινή φυλάκισης 10 χρόνων σε 41χρονο για 15kg κάνναβης

Το Κακουργιοδικείο τον βρήκε ένοχο

Το Μόνιμο Κακουργιοδικείο Λάρνακας – Αμμοχώστου επέβαλε σήμερα ποινή φυλάκισης 10 ετών σε άνδρα ηλικίας 41 ετών αφού τον βρήκε ένοχο σε κατηγορίες που αφορούν παράνομη εισαγωγή και κατοχή με σκοπό την προμήθεια σε άλλα πρόσωπα, 15 κιλών και 200 γραμμαρίων κάνναβης, αδικήματα που διαπράχθηκαν μεταξύ 1/1/2020 και 3/7/2020 στην επαρχία Λάρνακας.

Σύμφωνα με τα γεγονότα της υπόθεσης στο πλαίσιο διερεύνησης υπόθεσης εντοπισμού στις 8 Ιουλίου, σε αυτοκίνητο όπου μετέβαινε ο 41χρονος, ποσότητας κάνναβης συνολικού βάρους 7μιση κιλών, προέκυψε μαρτυρία εξελισσόμενης υπόθεσης εισαγωγής ναρκωτικών συνολικού βάρους 15 κιλών.

Συγκεκριμένα στις 6 Ιουλίου έφτασαν στην Κύπρο και συγκεκριμένα στο ταχυδρομείο Λάρνακας, δύο κιβώτια που περιείχαν ξηρή φυτική ύλη κάνναβη βάρους 15 κιλών, υπόθεση με την οποίαν άνδρες της ΥΚΑΝ ασχολούνταν για αρκετές μέρες.

Τα μέλη της ΥΚΑΝ μετέβησαν στο ταχυδρομείο και προέβησαν σε κατάσχεση των ναρκωτικών ενώ στο πακέτο με την κάνναβη υπήρχε αριθμός τηλεφώνου επικοινωνίας, το οποίο ανήκε στον 41χρονο.

Ο άνδρας τέθηκε υπό παρακολούθηση και το απόγευμα της 8ης Ιουλίου θεάθηκε να επιβαίνει σε αυτοκίνητο ταξί, που οδηγούσε 53χρονος από τη Λεμεσό, με αποτέλεσμα να ανακοπεί από τα μέλη της ΥΚΑΝ στο δρόμο Λάρνακας – Δεκέλειας.

Κατά τη διάρκεια έρευνας εντοπίστηκε στο χώρο αποσκευών του οχήματος ένα χάρτινο κιβώτιο, στο οποίο υπήρχαν επτά σφραγισμένες συσκευασίες από νάιλον, που περιείχαν φυτική ύλη κάνναβης, συνολικού βάρους 7μιση κιλών.

Τα δύο άτομα συνελήφθησαν για αυτόφωρα αδικήματα και οδηγήθηκαν στα γραφεία της ΥΚΑΝ Λάρνακας όπου, ο 53χρονος αφέθηκε ελεύθερος αφού δεν προέκυψε οτιδήποτε εναντίον του.

Ανακρινόμενος ο 41χρονος ανέφερε στα μέλη της ΥΚΑΝ ότι παρέλαβε τα 7μιση κιλά κάνναβης από συγκεκριμένη εταιρεία ταχυμεταφορών στη Λεμεσό και εκτελούσε οδηγίες συνεργάτη του από την Ελλάδα, για παράδοση τους σε συγκεκριμένο άτομο στο δρόμο Λάρνακας – Δεκέλειας.

Ο 41χρονος παραδέχθηκε ότι μετέφερε τα 7μιση κιλά ναρκωτικά με σκοπό τη διάθεση σε άλλα πρόσωπα και τέθηκε υπό κράτηση, ενώ παραδέχθηκε και την υπόθεση που αφορά παράνομη εισαγωγή ναρκωτικών κατηγορίας Β δηλαδή κάνναβης, βάρους 15 κιλών.

Το Μόνιμο Κακουργιοδικείο Λάρνακας – Αμμοχώστου που εκδίκασε την υπόθεση επέβαλε σήμερα στον κατηγορούμενο ποινή φυλάκισης δέκα ετών.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X