ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Πλημμύρες «κατάπιαν» αυτοκίνητα και σπίτια στα κατεχόμενα (Pics, Vid)

Εικόνες αποκάλυψης μετά το έντονο πέρασμα της κακοκαιρίας

Την «οργή» της φύσης, μέχρι στιγμής, έχουν βιώσει στο πετσί τους οι άνθρωποι στις κατεχόμενες περιοχές, όπου σε πολλές περιοχές έχουν προκληθεί μεγάλες καταστροφές, ενώ λάσπη και νερό κυριαρχούν. Πραγματικός χαλασμός συντελέστηκε, με την «πολιτική άμυνα» να αναλαμβάνει δράση, όπως και όλες τις «αρχές» που έχουν κινητοποιηθεί, σε συνεργασία με εθελοντές.

Όπως αναφέρει η Yeni Duzen, οι υποδομές στα κατεχόμενα δεν μπόρεσαν να αντιμετωπίσουν τον μεγάλο όγκο των βροχών, με αποτέλεσμα ακόμα και οι σημαντικότεροι δρόμοι να κλείσουν για το κοινό, όπως ο Αμμοχώστου-Λευκωσίας. Παρά τις μεγάλες καταστροφές, δεν έχουν σημειωθεί τραυματισμοί πολιτών, προστίθεται στο δημοσίευμα.

Η «πολιτική άμυνα» παρενέβη για τον απεγκλωβισμό τεσσάρων οχημάτων από τις πλημμύρες, καθώς και ανθρώπων, που μετέβαιναν στο παράνομο αεροδρόμιο της Τύμπου για να ταξιδέψουν, αλλά παγιδεύτηκαν εξαιτίας των καιρικών συνθηκών. Οι ταξιδιώτες απεγκλωβίστηκαν με την βοήθεια των μελών της «πολιτικής άμυνας» και μεταφέρθηκαν στο αεροδρόμιο με οχήματα των «δημοτικών αρχών». 

Οι «δήμοι» έχουν επιστρατεύσει εκσκαφείς, οι οποίοι απομακρύνουν τόνους λάσπης, χώματος και πετρών από τους δρόμους, ώστε να καταστούν προσβάσιμοι ξανά.

Πρώην τοπικός αξιωματούχος της κατεχόμενης Λευκωσίας, εγκλωβίστηκε με το όχημά του σε πλημμυρισμένο δρόμο και αποτέλεσε ακόμα έναν διασωθέντα από τις «αρχές».

Το μέγεθος της καταστροφής αποδίδεται πιο καθαρά μέσω του βίντεο που δημοσιεύει η Kibris Postasi:

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X