ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ανήμερα του Πάσχα ενώπιον μακάβριων αποκαλύψεων

Επιχείρηση ανάσυρσης των βαλιτσών από τον βυθό της «Κόκκινης Λίμνης»

Πένθιμο Πάσχα ζει φέτος η κυπριακή κοινωνία, καθώς η αποκάλυψη φρικαλέων εγκλημάτων και ο συνεχής εντοπισμός πτωμάτων προκαλούν τρόμο, αγωνία, αλλά και οργή. Ανήμερα της μεγαλύτερης γιορτής της Χριστιανοσύνης, η Πυροσβεστική Υπηρεσία και η ΕΜΑΚ, αναμένεται ότι θα ανασύρουν από τον βυθό της «Κόκκινης Λίμνης» στο Μιτσερό δύο βαλίτσες με τα άψυχα σώματα θυμάτων του 35χρονου αξιωματικού, ενώ θα αναζητήσουν και την τρίτη βαλίτσα. Η επιχείρηση υπολογίζεται ότι θα αρχίσει γύρω στις 10:00 το πρωί.

Στο σημείο του, κατά την ομολογία του, υγρού τάφου τριών εκ των θυμάτων του, επέστρεψε το Μεγάλο Σάββατο ο συλληφθείς, ο οποίος προέβη σε υπόδειξη σκηνών στους ανακριτές και στα μέλη των ομάδων διερεύνησης. Κατόπιν των υποδείξεών του, τα μέλη της ΕΜΑΚ εισήλθαν στην λίμνη με βάρκα και τοποθέτησαν σημαδούρες στα σημεία όπου εντοπίστηκαν από την ρομποτική κάμερα «δύο αντικείμενα που προκαλούν εύλογες υποψίες ότι πρόκειται για τις ταξιδιωτικές βαλίτσες», όπως είχε αναφέρει χαρακτηριστικά ο Διευθυντής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Μάρκος Τράγκολας.

Στις δηλώσεις που παραχώρησε με το πέρας της σημερινής επιχείρησης, ο κ. Τράγκολας ανέφερε ότι αναμένεται η ανάλυση στο δείγμα νερού, ώστε να αποφασιστεί ο εξοπλισμός που θα χρησιμοποιηθεί την Κυριακή του Πάσχα για την κατάδυση του δύτη. Διευκρίνισε ότι οι δύο βαλίτσες δεν εντοπίστηκαν σε μεγάλο βάθος.

Όσον αφορά τις έρευνες στην λίμνη «Μεμί» στον Ξυλιάτο, ο Διευθυντής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας ανέφερε ότι είχε εντοπιστεί κάτι, το οποίο εστάλη για επιστημονικές εξετάσεις, χωρίς ωστόσο να υπάρχει αισιοδοξία ότι αφορά στην 6χρονη Sierra, κόρη της Marry Rose.
Θυμίζουμε ότι o 35χρονος στις ανακρίσεις είχε αναφέρει ότι εντός της Κόκκινης Λίμνης είχε πετάξει την 31χρονη Maricar από τις Φιλιππίνες και την 36χρονη Livia μαζί με την 8χρονη κόρη της Elena από την Ρουμανία.

Υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας μεταφέρθηκε στο Δικαστήριο ο 35χρονος

Υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας μεταφέρθηκε το πρωί του Μ. Σαββάτου (27/4) στο Δικαστήριο ο 35χρονος ύποπτος.

Η αίθουσα ήταν κατάμεστη με τον ύποπτο να φρουρείται από μεγάλο αριθμό αστυνομικών, που έφεραν αλεξίσφαιρα γιλέκα.
Ανάλογα μέτρα ασφαλείας ελήφθησαν και έξω από την αίθουσα με τους δημοσιογράφους να περνούν από αυστηρό έλεγχο και εξακρίβωση στοιχείων.

Το Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας ανανέωσε για άλλες οκτώ ημέρες το διάταγμα προσωποκράτησης του 35χρονου Ίλαρχου της Εθνικής Φρουράς, ο οποίος φέρεται να ομολόγησε ότι σκότωσε επτά αλλοδαπές γυναίκες δύο εξ αυτών ανήλικα κορίτσια ηλικίας 6 και 8 χρόνων.
Εναντίον του 35χρονου διερευνώνται τα αδικήματα φόνου εκ προμελέτης και απαγωγής με σκοπό τον φόνο εκ προμελέτης τα οποία διαπράχθηκαν μεταξύ 30 Σεπτεμβρίου 2016 και 26 Απριλίου 2019.

Ανακρινόμενος ανέφερε ότι έριξε άλλα τρία θύματα στην Κόκκινη Λίμνη σε βαλίτσες, ενώ υπέδειξε και το ξεροπήγαδο στην Ορούντα, στην ίδια ανάκριση είχε αναφέρει ότι τελικά τα θύματά του ήταν συνολικά επτά. Στην εν λόγω ιδιόχειρη γραπτή του κατάθεση, ο ύποπτος κατονόμασε ως θύματά του, την μητέρα και την κόρη, Λίβια και Έλενα Μπουνέα, καθώς και την Κάτχα Ανού.

Ο 35χρονος, ο οποίος δεν εκπροσωπείτο ούτε και σήμερα από δικηγόρο, δεν έφερε ένσταση στο αίτημα για περαιτέρω κράτηση του απαντώντας μονολεκτικά: «Συμφωνώ» όταν ερωτήθηκε από τη Δικαστή. Επιθυμία του είναι να εμφανιστεί αυτοπροσώπως στο δικαστήριο όπως εν συνεχεία ανέφερε η Δικαστής.

Εκ μέρους του ΤΑΕ Λευκωσίας, αναφορά στα γεγονότα ο Υπαστυνόμος Ιωάννης Γιωρκάτζης. Σύμφωνα με τα όσα ακούστηκαν στο δικαστήριο από τον Υπαστυνόμο του ΤΑΕ ο ύποπτος ζήτησε ο ίδιος και έγραψε ιδιοχείρως σε δέκα σελίδες τους φόνους όλων των 7 θυμάτων.

Σύμφωνα με τον ίδιο η υπόθεση βρίσκεται υπό εξέλιξη με την Αστυνομία να έχει λάβει ήδη 250 καταθέσεις και να αναμένει να λάβει περίπου ακόμη 150. Έχουν ληφθεί ήδη 202 τεκμήρια από έρευνες που έχουν διενεργηθεί και έχουν σταλεί για εξετάσεις, είπε.

Βάσιμοι φόβοι για περισσότερα θύματα

Η στάση που κράτησε μέχρι στιγμής ο 35χρονος αξιωματικός στις ανακρίσεις δείχνουν ότι μπορεί η μακάβρια λίστα των θυμάτων του να είναι μεγαλύτερη, έστω κι αν ίδιος επιμένει ότι αποκάλυψε τα πάντα.

Ένα από τα ερωτήματα που προκύπτει είναι το μεγάλο κενό που παρατηρείται από την πρώτη του χρονικά δολοφονία μέχρι την δεύτερη και κατά πόσο θα μπορούσε να πνίξει αυτή την αρρωστημένη του μανία για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα. Οι ανακριτές της υπόθεσης θέλουν να είναι σίγουροι ότι ο 35χρονος δεν έχει άλλα μυστικά κρυμμένα στο σατανικό όπως αποδείχτηκε μυαλό του.

Αποκαλύψεις με δόσεις και αντιφάσεις

Οι ανακριτές ανησυχούν ότι ο ύποπτος 35χρονος τους δίνει στοιχεία και απαντήσεις με δόσεις, όσον αφορά την μακάβρια δράση του.
Θυμίζουμε ότι ο 35χρονος στις αρχικές του ανακρίσεις, είχε κάνει λόγο για πέντε δολοφονίες, ωστόσο, αμέσως μετά κατέβασε τον αριθμό στις δύο. Βάσει πληροφοριών που είχε εξασφαλίσει το 24News, ο 35χρονος σε κατάθεσή του είχε αναφέρει ότι σκότωσε συνολικά πέντε γυναίκες, αλλά αμέσως μετά, έσπευσε να διορθώσει τον αριθμό και να τον «κατεβάσει» στις δύο, λέγοντας ότι σάστισε αρχικά εξαιτίας της ανάκρισης και υπέπεσε στο λάθος.

Οι 30 γυναίκες

Αξίζει να υπενθυμίσουμε, επίσης, την πληροφόρηση που μεταδώσαμε στα αρχικά στάδια της φρικιαστικής αυτής υπόθεσης, που αναφερόταν στην προσέγγιση τριάντα γυναικών σε διάστημα δύο περίπου ετών.

Συγκεκριμένα, όπως είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε, ο 35χρονος σχετιζόταν με πάνω από 30 γυναίκες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με τις οποίες αντάλλαζε μηνύματα και, ενδεχομένως, να προσπαθούσε να ρίξει στα δίχτυά του.

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X