ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Παρουσίαση Βιβλίου για το 361 Τάγμα Πεζικού

Το βιβλίο θα παρουσιάσει ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Χριστοδουλίδης

Σπίτι της Κύπρου, το Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Κύπρου, ο Σύνδεσμος Επιζησάντων Στρατιωτών του 361 Τάγματος Πεζικού 1974 και το Κυπριακό Ινστιτούτο Επιστημονικών και Ιστορικών Ερευνών, σάς προσκαλούν, την Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2020 και ώρα 19:00 στην παρουσίαση του βιβλίου του Δρ. Νεότερης και Σύγχρονης Ιστορίας, Χαράλαμπου Α. Αλεξάνδρου με τίτλο: «361 Τάγμα Πεζικού: Χρονικό προάσπισης προδομένης πατρίδας».

Το βιβλίο θα παρουσιάσουν ο Υπουργός Εξωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης και ο Αναπληρωτής Καθηγητής του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Κύπρου, Πέτρος Παπαπολυβίου.

Το βιβλίο «361 Τάγμα Πεζικού: Χρονικό προάσπισης προδομένης πατρίδας» αποτελεί μια καινοτόμα μονογραφία. Ο συνδυασμός των πηγών, η επαρκής τεκμηρίωση, η σοβαρότητα στην αντιμετώπιση των γεγονότων και η επιστημονική προσέγγιση έχουν ως αποτέλεσμα να προσφέρεται στον αναγνώστη για πρώτη φορά μια ολοκληρωμένη εικόνα για τη δράση του 361 Τάγματος Πεζικού το καλοκαίρι του 1974 στην Κύπρο.

Η δράση του 361 ΤΠ βρίθει γεγονότων. Δεν θα ήταν υπερβολή να σημειωθεί ότι μέσω της δράσης του Τάγματος παρουσιάζεται μεγάλο κομμάτι των εξελίξεων στο «ανατολικό μέτωπο» του πολέμου καθ’ όλη τη διάρκειά του, από τις 20 Ιουλίου μέχρι και μετά τις 14 Αυγούστου. Το βιβλίο θέτει τα γεγονότα στις πραγματικές ιστορικές τους διαστάσεις χωρίς συνωμοσιολογική διάθεση. Η ανάγνωσή του είναι βέβαιο ότι θα δώσει σημαντικές απαντήσεις στα διάφορα «γιατί» που γεννιούνται σε όποιον τολμά να αντικρίσει την κυπριακή τραγωδία του 1974.
Η παρουσίαση θα πραγματοποιηθεί στο Σπίτι της Κύπρου, Ξενοφώντος 2Α, 10557, Αθήνα. Περισσότερες πληροφορίες στο τηλέφωνο 2103734904 και στο www.spititiskyprou.gr.

 

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X