ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Παρέλυσε το λιμάνι Λεμεσού

Στάση εργασίας στην Eurogate

Περίπου χίλια εμπορευματοκιβώτια βρίσκονται σε αναμονή για μεταφορά στην ενδοχώρα, μετά την αυθόρμητη στάση εργασίας μηχανοδηγών, στο τερματικό της Eurogate, στο λιμάνι Λεμεσού.

Οι μηχανοδηγοί της εταιρείας διαμαρτύρονται για το γεγονός ότι η Eurogate παραχώρησε μπόνους σε άλλους εργαζομένους .

Από το πρωί οι διαμαρτυρόμενοι συγκεντρώθηκαν έξω από την είσοδο του τερματικού εμπορευματοκιβωτίων, ενώ συντεχνιακοί βρίσκονται σε διαβουλεύσεις με τη διεύθυνση της εταιρείας.

Την ίδια ώρα, περίπου χίλια εμπορευματοκιβώτια, πολλά με προϊόντα που προορίζονται για το πασχαλινό τραπέζι, παραμένουν καθηλωμένα εντός του τερματικού, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο διευθυντής της Eurogate, Γιώργος Ππούρος.

Ο ίδιος ανέφερε πως η εταιρεία παραχώρησε μπόνους σε εργαζόμενους για τους οποίους δεν έχει συνομολογηθεί συλλογική σύμβαση και τόνισε πως, η συλλογική σύμβαση που αφορά στους μηχανοδηγούς, "εφαρμόζεται κατά γράμμα".

Πρόσθεσε ότι δυο εμπορικά πλοία αναμένουν να εξυπηρετηθούν στο τερματικό ενώ άλλα δυο βρίσκονται σε αναμονή στο αγκυροβόλιο.

Το πρωί συντεχνιακοί της ΣΕΚ και της ΠΕΟ και ΔΕΟΚ συναντήθηκαν με τη διεύθυνση της εταιρείας, ενώ μετά από διαβούλευση με τους απεργούς, μετέβησαν εκ νέου στα γραφεία της Eurogate για συγκεκριμένες διευκρινίσεις.

Όπως πληροφορείται το ΚΥΠΕ, για το θέμα κρατείται ενήμερη και η ίδια η Υπουργός Εργασίας, η οποία είχε το πρωί τηλεφωνική επικοινωνία με τα εμπλεκόμενα μέρη.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X
X