ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Παραμένουν στο κελί για την τεράστια ποσότητα κάνναβης στη Λεμεσό

Οι επιστημονικές εξετάσεις δυσχεραίνουν την θέση τους

Το Επαρχιακό Δικαστήριο Λεμεσού ανανέωσε χθες για άλλες πέντε μέρες το διάταγμα κράτησης εναντίον δύο προσώπων, ηλικίας 32 και 36 ετών, που τελούσαν υπό κράτηση για διευκόλυνση των ανακρίσεων σχετικά με διερευνώμενη υπόθεση παράνομης καλλιέργειας και κατοχής ναρκωτικών, παράνομης κατοχής ναρκωτικών με σκοπό την προμήθεια σε άλλο πρόσωπο και παράνομης κατοχής σπόρων κάνναβης.

Οι δύο είχαν συλληφθεί στις 24 Οκτωβρίου 2018, μετά από έρευνα της ΥΚΑΝ, σε δύο τεμάχια γης σε χωριό της επαρχίας Λεμεσού, όπου υπάρχει σχετική άδεια για καλλιέργεια φυτών βιομηχανικής κάνναβης. Κατά τη διάρκεια των ερευνών λήφθηκαν δείγματα φυτών κάνναβης και φυτικής ύλης, τα οποία στάλθηκαν για επιστημονικές εξετάσεις.


Μαχαιρώματα σε σύλλογο στη Λεμεσό


Από τις εξετάσεις στα δείγματα, διαπιστώθηκε ότι αυτά περιείχαν ποσοστό τετραϋδροκανναβινόλης μεγαλύτερο από το επιτρεπόμενο

Η ΥΚΑΝ (Επαρχιακό Κλιμάκιο Λεμεσού) διερευνά την υπόθεση.

Τα γεγονότα: 

Συνελήφθηκαν σε σχέση με την μεγάλη ποσότητα φυτών κάνναβης και φυτικής ύλης κάνναβης που εντοπίστηκε σε φυτείες καλλιέργειας βιομηχανικής κάνναβης, στο Πελένδρι της Επαρχίας Λεμεσού.

Πρόκειται για 32χρονο αδειοδοτημένο παραγωγό βιομηχανικής κάνναβης και 36χρονο εργάτη, οι δικηγόροι των οποίων έφεραν ένσταση στην κράτηση των πελατών τους, με τον πρώτο να αμφισβητεί την ορθότητα με την οποία λήφθηκαν τα δείγματα που κατέδειξαν ότι η ουσία τετραυδροκανναβινόλη (THC) είχε ξεπεράσει κατά πολύ τα επιτρεπτά όρια του 0,2%. Το αίτημα του δικηγόρου του δεύτερου υπόπτου για αναβολή της διαδικασίας μέχρι αύριο, ώστε να ληφθεί κατάθεση από τον πελάτη του και να δώσει "άπλετη αθωωτική εξήγηση", απορρίφθηκε από το δικαστήριο.


Προσοχή! Τις ψάχνει η Αστυνομία (Pics)


Μέσω χημικών φέρονται να αύξησαν την απαγορευμένη ουσία THC στην καλλιέργεια, σύμφωνα με στοιχεία της ΥΚΑΝ

Σύμφωνα με τον ανακριτή της υπόθεσης, μέλη της ΥΚΑΝ έθεσαν υπό παρακολούθηση, την περασμένη Δευτέρα, τις φυτείες και υποστατικά του 32χρονου αδειούχου παραγωγού βιομηχανικής κάνναβης, μετά από πληροφορία ότι παράνομα καλλιεργούσε ναρκωτικά και τα διέθετε σε άλλα πρόσωπα.

Κατά τον έλεγχο εντοπίστηκαν οι δυο ύποπτοι που ασχολούνταν με τη συγκομιδή και επεξεργασία κάνναβης, ενώ σε έρευνα που ακολούθησε στο αυτοκίνητο του πρώτου υπόπτου, εντοπίστηκε μπλοκ αποδείξεων πώλησης σπόρων κάνναβης.

Συνολικά εντοπίστηκαν πέραν από 120 φυτά κάνναβης και 100 κιλά φυτικής ύλης κάνναβης στα υποστατικά του 32χρονου, ενώ λήφθηκαν 18 δείγματα από την Αστυνομία και 50 από λειτουργούς του Τμήματος Γεωργίας, ώστε να διαπιστωθεί κατά πόσο πληρούσαν τις πρόνοιες της νομοθεσίας σε σχέση με την ποσότητα της ουσίας THC.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X